Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Νίκη Αξού - Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας (0-0)1-2.

      Η ομάδα μας ξεκίνησε με το δεξί τις επίσημες υποχρεώσεις της, παίρνοντας την νίκη-πρόκριση με 1-2 επί της Νίκης Αξού πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ. Ανώτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα επέβαλλε τον ρυθμό της από πολύ νωρίς στο πρώτο ημίχρονο, αλλά κυριάρχησε κυρίως στο δεύτερο μέρος.
     Η κούραση από τις πολύ δυνατές προπονήσεις, το άγχος της πρεμιέρας και οι νέες προσθήκες νεοφερμένων ποδοσφαιριστών στην 11άδα, εμπόδισαν στο πρώτο μέρος την δημιουργία πολλών φάσεων από την ομάδα μας. Παραταύτα όμως δημιουργήθηκαν οι προυποθέσεις για γκολ με δημιουργούς τους Χαρμάνα και Καμπούρη και τελικό αποδέκτη τον Γάκη, που δεν κατάφερε να σκοράρει από ευνοικές θέσεις. Η μοναδική σοβαρή απειλή για την εστία μας, προήλθε από ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής για τους γηπεδούχους, όταν αδράνησε προς στιγμήν τον κεντρικό αμυντικό μας δίδυμο, με την μπάλα να βρίσκει το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ουγκανέζωφ. Το ημίχρονο τελείωσε χωρίς σκορ.
    Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας εμφανίστηκε πιο αποφασισμένη και πιο ψύχραιμη και κατάφερε να προηγηθεί νωρίς με απεύθειας εκτέλεση φάουλ του Χαρμάνα στο δεξί παραθυράκι της εστίας των γηπεδούχων, παρά την προσπάθεια του τερματοφυλάκα. Από το σημείο εκείνο κι έπειτα, τα πράγματα έγιναν πιο απλά με την ομάδα μας με καλή κυκλοφορία και σωστά μαρκαρίσματα, να κάνει ότι θέλει στο γήπεδο, χωρίς όμως να δείχνει έντονη επιθυμία για δεύτερο γκολ. Γκολ όμως που επιτεύχθηκε λίγο πριν το τέλος, μετά από εξαιρετική προσπάθεια Καμπούρη, Χαρμάνα και Μπρατσούδη με τον τελευταίο να βγαζει σέντρα ακριβείας στον Καραπίτα στο δεύτερο δοκάρι, κι αυτός με ωραίο πλασέ να την στέλνει στα δίχτυα γράφοντας το 0-2.
Λίγο πριν η Νίκη απείλησε με ισοφάριση, όταν ο Ουγκανέζωφ σε ετοιμότητα απέκρουσε κοντινό πλασέ σε τετ α τετ επιθετικού της Νίκης. Το γκολ για την Νίκη όμως ήρθε στις καθυστερήσεις, όταν σε τραγικο λάθος της άμυνας, ο επιθετικός της Νίκης ανατράπηκε από τον Ουγκανέζωφ, κερδίζοντας πέναλτι. Το πέναλτι εκτελέστηκε εύστοχα, κι έτσι επετεύχθη το 1-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
     Η ομάδα μας νίκησε απόλυτα δίκαια, ενώ κατά διαστήματα άφησε υποσχέσεις. Κορυφαίοι της αναμέτρησης οι Καμπούρης, Μπρατσούδης, ενώ πολύ καλές στιγμές είχαν οι Χαρμάνας, Καραπίτας. Επίσης βαρόμετρο η αμυντική παρουσία του Τανταλίδη κυρίως στο δεύτερο μέρος. Καλή η διαιτησία του Σιδηρόπουλου και των βοηθών του.
Η σύνθεση: Ουγκανέζωφ, Μπρατσούδης, Βουσβούρης, Τανταλίδης, Στάγκος, Γάκης, Καμπούρης, Καραμούζας, Καραπίτας(Μπιγλυκούδης), Χαρμάνας(Μπουράκης), Τσιβελέκης(Κυργιαφίνης).
     Η ομάδα μας στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας και πάλι, τον Άρη Προφήτη Ηλία που προκρίθηκε στα πέναλτι αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τον Άρη Αμπελειών.






Δεν υπάρχουν σχόλια: