Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας, μας αγαπούν οι Γερμανοί...

     Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας, τρώνε και κεφτεδάκια στην σχάρα και ελληνική σαλάτα και πίνουν και λευκό κρασί, Σαντορινιό. Μας αγαπούν οι Γερμανοί. Αυτό που δεν συγχωρούν, πάντως, ούτε στον εαυτό τους, είναι να αθετήσει κανείς το λόγο του, όπως πχ τις γερμανικές αποζημιώσεις...
     "Όταν έφυγε για τη Γερμανία, στα 25 του χρόνια, παλικαράκι ακόμα, δεν φανταζόταν ότι ο τόπος αυτός θα γίνει και δικός του και, μάλιστα, πως στο εστιατόριο που θα άνοιγε αργότερα, μεταξύ των πελατών του θα ήταν κορυφαίοι πολιτικοί παράγοντες της χώρας, όπως η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.
     Η Γερμανίδα καγκελάριος επισκέπτεται, ανελλιπώς, περίπου 15 χρόνια τώρα, την ταβέρνα "Cassambalis" που διατηρεί ο Κώστας Κασσάμπαλης στην οδό Grolmanstrasse 35, στο Βερολίνο. Εκεί, όπου η τέχνη της γαστρονομίας βρίσκει το ταίρι της στην απόλυτη αρμονία της εσωτερικής διακόσμησης, έναν κλάδο που ξέρει καλά ο κ. Κασσάμπαλης, αφού τον σπούδασε προτού φύγει στα ξένα.
 .........
Κεφτεδάκια στη σχάρα και ελληνική σαλάτα για την Άνγκελα Μέρκελ
     Αν κάτι «φεύγει πολύ» στο μαγαζί, όπως μας λέει , είναι οι λαχανοντολμάδες, με μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά και σως από κοτόπουλο. Φυσικά, από το μενού δεν λείπουν τα σουβλάκια, ο γύρος, αλλά και τα νοστιμότατα κεφτεδάκια στη σχάρα, τα οποία προτιμάει η Γερμανίδα καγκελάριος, μαζί με την ελληνική σαλάτα. Και για συνοδεία διαλέγει πάντα λευκό κρασί, Σαντορινιό.
     Η τελευταία φορά που επισκέφθηκε το «Cassambalis» η κα Μέρκελ, μαζί με τον υπ. Εξωτερικών Γκίντο Βέστερβέλε, με τον οποίο πάει συχνά, ήταν λίγο πριν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο, είδηση που δεν πέρασε απαρατήρητη και από την «Bild».
"Μπορεί τώρα να αναφέρθηκε η εφημερίδα στην επίσκεψη αυτή, η κα Μέρκελ, όμως, είναι από τους πρώτους πελάτες του εστιατορίου μου, που το άνοιξα πριν από περίπου 15 χρόνια" εξηγεί στο ΑΠΕ ο κ. Κασσάμπαλης και διαβεβαιώνει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος «είναι μία πολύ συμπαθητική γυναίκα».
     "Εμείς, οι Έλληνες είμαστε πολύ συναισθηματικοί και μπερδεύουμε τις δουλειές μας με τα προσωπικά μας, κάτι που δεν κάνουν ποτέ οι Γερμανοί" τονίζει και συμπληρώνει: "Άλλο η πολιτική και άλλο η ελληνική κουζίνα. Η κα Μέρκελ, μαζί με τον κ. Βέστερβέλε, έρχονται συχνά, όπως και άλλοι πολιτικοί, αλλά και καγκελάριοι στο παρελθόν, για να φάνε ήσυχα και να χαλαρώσουν, απολαμβάνοντας την ελληνική κουζίνα μας".
     Για όλα, όπως τού έχουν έρθει στη ζωή, ο Κώστας Κασσάμπαλης είναι ευχαριστημένος, έχει όμως ένα μεγάλο παράπονο για το πώς έφτασε η Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση. Ελπίζει η συγκυρία αυτή να οδηγήσει στην οικοδόμηση νέων στέρεων βάσεων.
     Για τη Γερμανία θα μας πει ότι είναι μία σκληρή χώρα, έχει όμως το πλαίσιο εκείνο που επιτρέπει στον καθένα να κινηθεί δημοκρατικά και να απολαμβάνει τις υπηρεσίες της κοινωνικής πρόνοιας, σε καθεστώς ισονομίας.
"Αρκεί να τηρείς τους νόμους, που είναι ίσοι για όλους, και δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς" σημειώνει και προσθέτει με νόημα: "Μας αγαπούν οι Γερμανοί. Αυτό που δεν συγχωρούν, πάντως, ούτε στον εαυτό τους, είναι να αθετήσει κανείς το λόγο του".
Πηγή: news247 "

Δεν υπάρχουν σχόλια: