Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Κι όμως πέτυχε...

     Πριν λίγους μήνες στην Πέλλα, είχαμε αλλεπάλληλα κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών σε κατοικίες και καταστήματα, κυρίως σε ώρες κυκλοφοριακής αιχμής, οπότε και κανενός το μυαλό δεν θα μπορούσε να φανταστεί τέτοιες απόπειρες. Κι όμως συνέβαιναν σχεδόν σε ημερήσια διάταξη, με αποτέλεσμα να κυριαρχεί η ανασφάλεια και ο φόβος. Μαζί μ' αυτά όμως επικρατούσε και η δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών για την πλημμελή πρόληψη και ασφάλεια, αφού η αστυνομία λόγω έλλειψης προσωπικού και μέσων, αδυνατούσε να αστυνομεύσει τα διευρημένα όρια του Δήμου και του Αστυνομικού τμήματος Γιαννιτσών. Μάλιστα αστυνομικός μου εκμυστηρεύτηκε ότι σε περίπτωση έκτακτου συμβάντος πχ στην Πέλλα, θα υπήρχε αδυναμία άμεσης δράσης, αφού το περιπολικό ενδεχομένως εκείνη την στιγμή να περιπολούσε στην Δάφνη ή στο Πλαγιάρι και να για να φτάσει στην Πέλλα την κατάλληλη στιγμή, θα έπρεπε να διακτινιστεί!
     Έτσι το πρόβλημα αποφάσισαν να το διαχειριστούν οι πολίτες της Πέλλας, όπως συνέβει και σε άλλες γειτονικές περιοχές με πρωτοβουλίες κατοίκων. Συγκεντρώθηκαν λοιπόν κάποιοι συμπολίτες μας και σε συννενόηση με την Δημοτική Αρχή, δημιούργησαν μια μικρή ομάδα ασφαλείας με σκοπό κυρίως την πρόληψη τέτοιων δυσάρεστων καταστάσεων και την προστασία των ιδιωτικών και δημόσιων περιουσιών. Η πρωτοβουλία αυτή απ' άλλους λοιδωρήθηκε, απ' άλλους επιχειρήθηκε να απαξιωθεί, αλλά από τους περισσότερους στηρίχθηκε και αγκαλιάστηκε... Έτσι η μικρή αυτή ομάδα εθελοντών πολιτών, έγινε σιγά σιγά ένας μικρός «στρατός» με συνεχείς περιπολίες και αδιάλλειπτη παρουσία σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του οικισμού, φυλάσσοντας και ελέγχοντας πρώτα απ' όλα τις εισόδους του, παρακολουθώντας διακριτικά κάθε «ύποπτη» κίνηση.
     Το εγχείρημα πέτυχε και δεν ξέρω αν θα μπορούσε να γίνει καλύτερα, αφού επανέφερε στους συμπολίτες μας το αίσθημα της ασφάλειας και της γαλήνης. Δεν υπήρξε το παραμικρό συμβάν στους μήνες αιχμής του καλοκαιριού και το αποτέλεσμα το χρεώνονται εξ' ολοκλήρου.
     Εμείς λοιπόν οι υπόλοιποι δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια σ' αυτό και θα πρέπει να εξακολουθήσουμε να τους στηρίζουμε και ηθικά αλλά κυρίως οικονομικά, αφού πολλά απ' αυτά τα παιδιά είναι άνεργα, ενώ καθημερινά για να γίνονται αυτές οι περιπολίες με ιδιωτκά αυτοκίνητα γίνονται κάποια έξοδα, αλλά επίσης αφιερώνεται και πολύτιμος χρόνος που τον στερούνται από κάπου αλλού.
Πολίτη της Πέλλας στήριξε την προσπάθεια.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στα μέρη που γεννήθηκε ο μεγάλος στρατηλάτης, στα μέρη που ακούστηκε, ίσως η λογικότερη φιλοσοφική λαλιά του σύμπαντος κόσμου,
αυτής του Αριστοτέλους,
στα μέρη που δίδαξε ο μεγαλύτερος θεατρικός νους, του Ευριπίδου,
δε δέχομαι να προφυλάσσει την όποια περιουσία μου, ο Νίκος του Χούτα.
Εξ΄ άλλου φορολογούμαστε ανελέητα για κάποιους λόγους!
Ή κάνω λάθος;
Εν κατακλείδει, φασισμός σε όλο του το μεγαλείο!
Διέγραψε την ανάρτηση, φίλε μου,
δεν αποτελεί τίτλο τιμής για το χωριό μας!
Κάπως έτσι δεν ξεκίνησαν όλα τα εθνικοσοσιαλιστικά κινήματα του μεσοπολέμου,
τόσο του Χίτλερ στη Γερμανία, όσο και των Μουσολίνι στην Ιταλία και του Φράνκο στην Ισπανία;
Ακόμη και του πανηληθίου Μεταξά,
στην πατρίδα μας;

Πέτρος Κάνος είπε...

Όταν θα πεισθώ ότι όσα φορολογούμεθα, μας τα ανταποδίδουν με υπηρεσίες στο ακέραιο, αυτή η ανάρτηση ίσως να μην έχει λόγο ύπαρξης. Τώρα όμως πιστεύω ότι έχει, κι αν δεν σου κάνει ο Νίκος τους Χούτα, μπορείς να απευθυνθείς συο Α.Τ. Γιαννιτσών για να παραπονεθείς για να βρεις το δίκιο σου. Κι όταν το βρεις πες και σε μας να το βρούμε κι εμείς... Άλλο Φασισμός κι άλλο αλληλεγγύη. Κανείς δεν θέλει να υποκαθιστά κανέναν και κανείς απ' όλους τους εθελοντές δεν νομίζω να το έχει αυτό ανάγκη, όπως επίσης και κανείς απ' αυτά τα παιδιά δεν κερδίζει τίποτα περισσότερο από ένα "μπράβο" κι ένα "ευχαριστώ".

Πέτρος Κάνος είπε...

Προφανώς παραλληλίζεις αυτή την πρωτοβουλία των πολιτών της Πέλλας, με τις "χρυσαυγίτικες" μεθόδους γι' αυτό και την χαρακτηρίζεις φασιστική, αλλά προσωπικά δεν μπορώ να βρω την παραμικρή ομοιότητα...

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι τρελαμένοι, γιατί περί αυτού πρόκειται όσο κι αν κάποιοι δε συμφωνούν, αποφάσισαν να υποκαταστήσουν την αστυνομία και να φέρουν τη… νομιμότητα στην Ελλάδα, όπως αυτοί πιστεύουν. Η Χρυσή Αυγή λοιπόν μαθαίνουμε ότι επιχειρεί να επανασυστήσει τα Τάγματα Ασφαλείας, ομάδες πολιτοφυλάκων ή κατ’ άλλους Πεμπτοφαλαγγίτες για να αντιμετωπίσει, όπως λέει τον οποιοδήποτε εισβολέα. Αυτό γίνεται και στη Μεσσηνία όπου η οργάνωση έχει συγκροτήσει «συντονιστική Επιτροπή Αλληλεγγύης των Ελλήνων την καταγωγή», στην οποία πρωτοστατεί πρώην αστυνομικός και υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στο νομό. Μάλιστα, ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος του κ. Μιχαλολιάκου έστειλε ανακοίνωση στον τοπικό Τύπο με την οποία καλεί τους νέους «από 15 έως… 70 ετών σε αφύπνιση και επιστράτευση».

Ανώνυμος είπε...

πήξαμε στους συριζαίους

Πέτρος Κάνος είπε...

Φίλε 11:50 άλλο πράγμα η "πρόληψη" και η "προστασία" από κάποια υπαρκτή "απειλή" με την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό, κι άλλο η "μεθόδευση", "εκμετάλευση" και "καταστολή" για την επίτευξη σκοπών και στόχων από οργανώσεις και πολιτικές παρατάξεις. Καλή αυτή η κουβέντα αλλά αδόκιμη στην περίπτωσή μας, αφού μιλάμε για ανόμοια πράγματα.
Φίλε 12:34 όλοι χρειάζονται. Αν δεν υπήρχανε "αυτοί" δεν θα υπήρχανε οι "αλλοι" ...

Unknown είπε...

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ....ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΑΝΩΝΥΜΑ....ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΕ ΟΝΟΜΑΤΑ.....ΟΠΩΣ ΑΝΕΦΕΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ.....ΑΥΤΟ ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΤΡΙΣΜΟΥ....ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ....ΕΣΥ ΔΕΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ....ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΕΣ..ΑΠ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΔΕΝ Σ'ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΟΥΤΕ ΣΟΥ ΕΒΑΛΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ.....ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΕΛΗΣΗ ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ......ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ......ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ....ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ....ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΟΝΟΜΑ....Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΕ ΠΙΑΣΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΠΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ....ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ.....ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΟΠΟΙΟΣ Η ΟΠΟΙΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ.....ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΑ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕ ΒΡΩ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ....ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟ ΘΕΜΑ.......ΚΑΙ ΞΕΚΟΛΛΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ....ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑ.......ΑΡΧΙΚΟΜΠΛΕΞΑΡΕΣ.....ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΡΑΤΣΟΥΔΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Η χρυσή αυγή διεκδικεί να αναλάβει η ίδια την υλοποίηση της πολιτικής “μηδενικής ανοχής” εναντίον του οτιδήποτε διαφορετικού, κινητοποιώντας τις συμμορίες της για να κάνει τη “βρώμικη δουλειά” που δεν μπορούν να κάνουν οι κρατικοί μηχανισμοί καταστολής, χωρίς “πολιτικό κόστος”.
Στο στόχαστρο τους βρίσκεται το σύνολο πλέον των ανυποψίαστων συμπολιτών μας.

Πέτρος Κάνος είπε...

..."ανυποψίαστων", απαίδευτων και αφελέστατων συμπολιτών μας θα συμπλήρωνα.