Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Κατέρευσε ο μύθος και έλιωσε η καραμέλα...


     Το ψέμα, η πλάνη και η εξαπάτηση έχουν κοντά ποδάρια...

ΠΑΙΔΕΙΑ: 13.000 κενά εκπαιδευτικών «με το καλημέρα» στα σχολεία! ( http://pekp.gr/?p=23775 )

ΥΓΕΙΑ: Τα κενά σε ιατρικό προσωπικό ξεπερνούν τις 6000 πανελλαδικά. Ανάλογες είναι και οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό όπου τα κενά πανελλαδικά είναι 20.000. ( http://press-gr.blogspot.gr/2012/08/blog-post_622.html )

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ:  Η Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ. επισημαίνει τους κινδύνους που εγκυμονεί η υποστελέχωση, η υποχρηματοδότηση και η έλλειψη φυλακτικού προσωπικού ως απόρροια των μέτρων που επιβάλλουν τρόικα και δανειστές. ( http://www.poeyppo.gr/index.php?start=10 )

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ: Δραματικό sos εκπέμπουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί των δήμων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο να βάλουν «λουκέτο», εξαιτίας κυρίως της έλλειψης προσωπικού. ( http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63655837 )
Τα οικονομικά των Δήμων, οι ελλείψεις προσωπικού, η συνέχιση της λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών και η αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των εργαζομένων στους δήμους εξετάστηκαν στη συνάντηση που είχε χθες Παρασκευή, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας με αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ.( http://korinthianews.blogspot.gr/2012/07/blog-post_22.html )

ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ: Στην Ελληνική Αστυνομία οι υπηρεσίες υπολειτουργούν ή κλείνουν. Οι ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα είναι πλέον ασφυκτικές. ( http://online-pressblog.blogspot.gr/2012/07/blog-post_1904.html)

Ο κατάλογος είναι μακρύς, αλλά τα παραπάνω παραδείγματα είναι ενδεικτικά για τα παραμύθια που ακούγονται τα τελευταία χρόνια από πολιτικούς εντός και εκτός Ελλάδας, προκειμένου να στρέψουν όλη την κοινωνία εναντίον των ΔΥ, βρίσκοντας έτσι εύκολα εξιλαστήρια θύματα, τα οποία πετσόκοψαν στην κυριολεξία με τις μνημονιακές πολιτικές τους. Ήταν ένα πολιτικό κόλπο για τους αφελείς(δυστυχώς είναι η πλειοψηφία της κοινωνίας μας), ώστε να περάσουν και να εφαρμοστούν όσο πιο ανώδυνα γίνονταν τα μνημονιακά τους σχέδια.

Αν προστεθούν στα παραπάνω  και τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρύθμισης με τους 665.740 τελικά δημόσιους υπάλληλους ( http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=214834 ) και όχι κάποια εκατομύρια που επικαλούνταν οι λαμογιότατοι πολιτικοί μας και τα φερέφωνα τους, τότε ο μύθος των υπεράριθμων ΔΥ έχει καταρεύσει οριστικά και να σταματήσουν επιτέλους να μας πρίζουν με τις απολύσεις, τις εφεδρείες, τις μετενέργειες και ότι άλλη ανοησία κατεβάζει το άρρωστο μυαλό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: