Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Έντονη η δραστηριότητα του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών

-ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών, τιμώντας την βαρυσήμαντη θέση του ως πολιτιστικός στυλοβάτης του Δήμου Πέλλας και εκπρόσωπος της λόγιας έντεχνης μουσικής στην περιοχή, προωθεί με σθένος την ποιοτική μουσική πράξη και εκπαίδευση σε αυτές τις δύσκολες εποχές. Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιαννιτσιώτη σολίστα κιθάρας και μουσικολόγου, Γιάννη Ανδρόνογλου και διαθέτοντας αξιόλογους καθηγητές, συνεχίζει το σημαντικό έργο του προσφέροντας στέρεες και αξιόλογες μουσικές σπουδές και συναυλίες στο φιλόμουσο κοινό του Δήμου Πέλλας.
Έτσι, την περασμένη Κυριακή το αναγνωστικό κοινό είχε την ευκαιρία, στα πλαίσια παρουσίασης της ποιητικής συλλογής της κ. Ευδοκίας Σταυρακούκα «Της ψυχής και της αγάπης...» να θαυμάσει το μουσικό ταλέντο του καθηγητού ακκορντεόν του Ωδείου, Αναστάσιου Μαχαιρίδη και του σπουδαστή κιθάρας Δημήτρη Λιτοβολή (τάξη κιθάρας Γιάννη Ανδρόνογλου)  οι οποίοι «έντυσαν» μουσικά την εκδήλωση.
Σε μελλοντική, ανάλογη εκδήλωση και πιο συγκεκριμένα στην παρουσίαση του νέου εκδοτικού εγχειρήματος του συντοπίτη μας κ. Γιάννη Πετρόπουλου, «Ζήτημα τιμής» θα συμμετάσχει και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου, ο οποίος θα ερμηνεύσει έργα από τη μουσική φιλολογία για κιθάρα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Πέλλας, στα Γιαννιτσά, την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου και ώρα 11.00 και πιο συγκεκριμένα στην αίθουσα εκδηλώσεων και συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Συμβουλίου.
Την Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00 θα πραγματοποιηθεί μαθητική συναυλία της καθηγήτριας του Ωδείου, Μαρίας Ρούσση και τρεις μέρες αργότερα, μαθητική συναυλία των τάξεων βιολιού και πιάνου των καθηγητών του Ωδείου, Ανδρομάχης Κυπραίου και Θεόφιλου Παπαδόπουλου.
Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, δίδουν ρεσιτάλ κιθάρας στο Αρχαιολογικό Μουσείου Πέλλας και στα πλαίσια των καλλιτεχνικών του δράσεων, οι σπουδαστές του Ωδείου, Δημήτρης Λιτοβολής και Δέσποινα Θεοδωρίδου και οι οποίοι φοιτούν στην τάξη κιθάρας του κ. Γιάννη Ανδρόνογλου.
Έντονη καλλιτεχνική παρουσία θα αναπτύξει το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο στα πλαίσια της 3ης Παραμυθούπολης Δήμου Πέλλας με διενέργεια συναυλιών από μαθητές και καθηγητές καθώς και την Μικτή Χορωδία του, συμβάλλοντας έτσι στο εορταστικό κλίμα των ημερών.
Αξίζει να σημειωθεί η αμέριστη στήριξη του Δήμου Πέλλας στην μουσική εκπαίδευση των πολιτών καθώς διενήργησε μείωση των διδάκτρων σπουδών στο Ωδείο με την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2013-14. Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην Γραμματεία του Ωδείου (Αγ. Γεωργίου 2, 58100, Γιαννιτσά, τηλ: 2382024434).

Δεν υπάρχουν σχόλια: