Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Απεργία σε Μακεδονία- Θεσσαλονίκη- Σπορ του Βορρά- Αγγελιοφόρο

Τα ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, της ΕΠΗΕΘ και της ΕΤΗΠΤ-Θ προκηρύσσουν εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση στις εφημερίδες «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη», «Σπορ του Βορρά» από τις 09:00 της Δευτέρας 11 Αυγούστου ως τις 09:00 της Τρίτης 12 Αυγούστου 2014.
Οι Ενώσεις, όπως τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση, υπερασπιζόμενες από κοινού τα δικαιώματα όλων των συναδέλφων, νυν και πρώην εργαζόμενων στη ΜΕΕ ΑΕ, καλούν την εργοδοσία:
•    Να καταβάλει τα δεδουλευμένα που οφείλει τόσο στους εργαζόμενους όσο και σε συναδέλφους που απολύθηκαν ή αποχώρησαν εθελουσίως.
•    Να είναι εφεξής συνεπής στις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και του νόμου.
Παράλληλα, τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΜ-Θ, της ΕΠΗΕΘ και της ΕΤΗΠΤ-Θ κηρύσσουν απεργία και στις εφημερίδες Αγγελιοφόρος, Αγγελιοφόρος της Κυριακής και την ιστοσελίδα www.agelioforos.gr, καθώς και σε όλα τα περιοδικά ένθετα, από τις 09:00 της Δευτέρας 11 Αυγούστου έως τις 09:00 της Τρίτης 12 Αυγούστου 2014.
Οι λόγοι, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωσή, είναι πως η ΕΒΕ ΑΕ εμφανίζεται  για ακόμη μία φορά ασυνεπής στις υποχρεώσεις που ανέλαβε έναντι των εργαζομένων, συσσωρεύοντας οφειλές δεδουλευμένων δύο μηνών και καταστρατηγώντας τις δεσμεύσεις της για διακανονισμό άλλων αμοιβών που οφείλει.
Οι τρεις Ενώσεις, όπως τονίζουν, μπροστά στο κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα μέλη τους, καλούν την ΕΒΕ ΑΕ:
•    Να καταβάλει σε όλους τους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα που τους οφείλει.
•    Να τηρήσει εφεξής στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και του νόμου.

Πηγή: alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: