Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Πέλλα - Μάνδαλο (3-0)3-1. Πολύτιμη νίκη, ώριμη εμφάνιση

Με πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο και ώριμη στο δεύτερο ημίχρονο, η Πέλλα κατάφερε να νικήσει σχετικά εύκολα το Μάνδαλο, που παρουσιάσθηκε κατώτερο των περιστάσεων και των προσδοκιών. Η ομάδα έτσι αναρριχήθηκε κι άλλο στον βαθμολογικό πίνακα, δείχνοντας ότι μπορεί να κοιτάει πλέον ψηλότερα και στην καλύτερη δυνατή τελική κατάταξη.
Η Πέλλα κυριάρχησε στο πρώτο μέρος όπου και καλό ποδοσφαιρο απέδωσε και ευκαιρίες δημιούργησε και πέτυχε τρία ωραία τέρματα, ενώ είχε και δοκάρι σε κεφαλιά του Νουσιόπουλου. Η πλειοψηφία των επιθέσεων και των ευκαιριών της Πέλλας, δημιουργήθηκαν από τα δύο άκρα, όπου στο πρώτο ημίχρονο έκαναν ότι ήθελαν τους ακραίους αμυντικούς του Μανδάλου, Άριστη και αμυντικά η Πέλλα, δεν άφησε τους επικίνδυνους και έμπειρους επιθετικούς του Μανδάλου να απειλήσουν, που κατέγραψαν μόλις μία καλή αυκαιρία στο ενεργητικό τους στο πρώτο 45λεπτο, μ' ένα σουτ μέσα από την περιοχή, που έφυγε ψηλά άουτ. Απόλυτα δίκαιο το 3-0 του πρώτου ημιχρόνου, που αδικεί μάλιστα και την γηπεδούχο, που δημιούργησε κι έχασε αρκετές πολύ καλές ευκαιρίες με του Γεωργιάδη, Σαββουλίδη, Καραμούζα και Νουσιόπουλο.. Σκόραραν για την Πέλλα Γεωργιάδης(5'), Καραμούζας(20') και Νουσιόπουλος(30').
Στο δεύτερο ημίχρονο η Πέλλα έδειχνε επαναπαυμένη στις «δάφνες» της πολύ καλής εμφάνισης και του «εύκολου» 3-0 του πρώτου ημιχρόνου, με το Μάνδαλο να θέλει να ξαναμπεί στο παιχνίδι και να τα καταφέρνει προσωρινά μετά από σύγχιση στην περιοχή της Πέλλας και σκόρερ τον Γκότση στο 60'. Αυτή όμως ήταν και η τελευταία ουσιαστικά επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχη της Πέλλας από την πλευρά των φιλοξενουμένων, που ναι μεν κέρδιζαν πιο πολλές μπάλες στην μεσαία γραμμή, εντούτοις η Πέλλα αντιπαρέβαλε καλή και ώριμη μεσοαμυντική λειτουργία, κρατώντας μακριά από το τέρμα τους παίκτες του Μανδάλου. Αν και περισσότερο έδειχναν να θέλουν να κατακτήσουν τα κεκτημένα, τις κλασικές ευκαιρίες και πάλι όμως τις είχαν οι γηπεδούχοι, με τους Γεωργιάδη, Καραμούζα και Χωραφά, που δεν κατάφεραν να σκοράρουν απο καλές θέσεις. Το τελικό σφύριγμα απλώς επισφράγισε την κατάσταση και το αποτέλεσμα που είχε διαμορφωθεί κυρίως από το πρώτο μέρος, δίνοντας μια πολύτιμη νίκη στην Πέλλα..
Καλύτεροι από την Πέλλα οι Γεωργιάδης, Χωραφάς και Σταυρκάκης, ενώ θετική παρουσία και από τους νεαποκτηθέντες Σαββουλίδη και Καραπίττα.
Εύκολο έργο και καλή εμφάνιση της διαιτητικής τριπλέτας, που απέβαλε δίκαια λίγο πριν το τέλος ποδοσφαιριστή της Δόξας, που αντέδρασε με εκνευρισμο σε μαρκάρισμα αμυντικού των γηπεδούχων.
Η σύνθεση: Ογκανέζωβ, Καραπίττας(Χαχαμίδης), Νουσιόπουλος, Σταυρκάκης, Ριζόπουλος, Χωραφάς(Δεληλάμπου Χ.), Καμπούρης, Μπουράκης, Γεωργιάδης, Καραμούζας, Σαββουλίδης(Μπρατσούδης).










Δεν υπάρχουν σχόλια: