Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

«Δεν παραδίδουμε τα όπλα συνεχίζουμε να πολεμάμε»

Για όλους και για όλα μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του κόμματος που πραγματοποιείται στον στον Πολυχώρο  Πολιτισμού «ΑΘΗΝΑΪΣ». Ο τέως πρωθυπουργός επικεντρώθηκε στην επόμενη ημέρα και στην επικείμενη εκλογική μάχη, που θα «καθορίσει το αύριο της πατρίδας και των εργαζομένων για πολλά χρόνια».
«Είμαστε περήφανοι»
Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση επισήμανε: «Δώσαμε μάχες σε αντίξοες συνθήκες. Παλέψαμε, όχι μόνο με το πολιτικό σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής, αλλά με θεριά μέσα και έξω από τη χώρα. Ούτε μια στιγμή δε φοβηθήκαμε να πάρουμε το ρίσκο, να ξεπεράσουμε τα όρια, να φτάσουμε ως το τέλος.
''Αυτός ο αγώνας'', λένε κάποιοι ''πήγε χαμένος''.
Τους απαντάμε : ''Ας φανταστούν που θα ήταν η συμφωνία, ο λαός η αριστερά, χωρίς αυτό τον αγώνα. Χωρίς αυτή τη διαπραγμάτευση. Τι συμφωνία θα έφερνε ο Σαμαράς''.
Αποφασίσαμε να κάνουμε τα πάντα για να υπερασπιστούμε το δίκιο της Ελλάδας.
Και είμαστε περήφανοι για αυτό».
Στο τέλος, «κάναμε τη δύσκολη επιλογή να μην αποδεχτούμε την εκδοχή της εθνικής αυτοκτονίας που μας ετοίμαζαν οι πιο ακραίες συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης.
Να μη δεχτούμε να σύρουμε εμείς το χορό του Ζαλόγγου παρασέρνοντας στη καταστροφή τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους, τα λαϊκά στρώματα, τους μεροκαματιάρηδες που είχαν επιλέξει να αφήσουν το μόχθο μιας ζωής στις ελληνικές τράπεζες».
«Στην εκλογική μάχη θα κριθεί το δικαίωμα του λαού να συνεχίσει να αγωνίζεται και να ελπίζει»
Ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στις συντρόφισσες και τους συντρόφους του, ανέφερε με νόημα: «Γνωρίζω ότι στις ψυχές μας υπάρχουν ανάμεικτα συναισθήματα.
Πίκρας, θυμού, στεναχώριας. Και γνωρίζω επίσης, ότι ήταν τόσο πυκνές οι εξελίξεις που δε πρόλαβαν όλα αυτά να εκφραστούν και να ξεθυμάνουν.
Ξέρω όμως ότι υπάρχει και αποφασιστικότητα.
Θα σας ακούσω όλες και όλους με προσοχή», καλώντας του να μην πνίξουν τις σκέψεις ή την κριτική τους.
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι στην εκλογική μάχη θα κριθεί το δικαίωμα του λαού να συνεχίσει να αγωνίζεται και να ελπίζει.
«Αν δεν λερώναμε τα δικά μας τα χέρια ποιος θα ξελάσπωνε το μέλλον;»
Με το βλέμμα στους αποχωρήσαντες, σημείωσε ότι «θα μπορούσαμε να παραμείνουμε αμόλυντοι και άσπιλοι, να υποκριθούμε ότι εκτός ευρωζώνης μπορούμε να εγγυηθούμε το ίδιο και καλύτερο επίπεδο για τους πολλούς, να παραδώσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού στη μανία του παλαιού πολιτικού καθεστώτος». «Αν δεν λερώναμε τα δικά μας τα χέρια ποιος θα ξελάσπωνε το μέλλον;» διερωτήθηκε, για να σημειώσει ότι «είμαστε αντιμέτωποι με την πραγματικότητα και τις δικές μας αδυναμίες, προσπαθώντας να ανοίξουμε δρόμους, προχωρώντας μπροστά ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν».
«Απέναντί μας είναι όλο το παλιό που έσπρωξε τη χώρα στην τραγωδία»
Σε άλλο σημείο της ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην επικείμενη εκλογική μάχη, «που θα καθορίσει το αύριο της πατρίδας και των εργαζομένων για πολλά χρόνια», επισημαίνοντας:
«Από τη μια είναι οι δυνάμεις του παλιού πολιτικού συστήματος. Οι δυνάμεις της διαπλοκής, της διαφθοράς, του κομματισμού, της κλεπτοκρατίας, της υποταγής των απλών ανθρώπων στα μεγάλα συμφέροντα.
Δεν έχουν και τόση σημασία εδώ τα ονόματα. Μεϊμαράκης, Σαμαράς, Βενιζέλος, Γεννηματά, Θεοδωράκης.
Απέναντί μας είναι όλο το παλιό που έσπρωξε τη χώρα στην τραγωδία.
Που μας στοιχειώνει και μας βάζει τρικλοποδιές σε κάθε μας βήμα. Που απομύζησε τους ανθρώπους του μόχθου. Που έβγαλε στο σφυρί τη δημοκρατία. Που αποκέντρωσε τη διαφθορά, έχτισε και εκμεταλλεύτηκε το καθεστώς εκείνο, που εν τέλει οδήγησε στα μνημόνια και στεγάστηκε από αυτά.
Από την άλλη είμαστε εμείς, η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι κοινωνικές δυνάμεις που έχουν συμφέρον από μια μεγάλη, ριζική, δημοκρατική και προοδευτική επανάσταση.
Εμείς που θέλουμε να γκρεμίσουμε με μικρές και μεγάλες, πολιτικές και κοινωνικές, εκλογικές και κινηματικές μάχες αυτό το καθεστώς. Τοίχο-τοίχο, ως τα θεμέλια του.
Και θα τα καταφέρουμε Είμαστε καταδικασμένοι να τα καταφέρουμε». 
«Δεν παραδίδουμε τα όπλα, συνεχίζουμε τη μάχη»
Τέλος, μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Δεν παραδίδουμε τα όπλα, συνεχίζουμε τη μάχη, είμαστε εδώ για να προχωρήσουμε μπροστά, μόνο μπροστά», σημείωσε, για να επισήμανει: «Όποιος θέλει να πενθήσει, έχει το δικαίωμα να πενθήσει, όποιος θέλει να αποδράσει, έχει το δικαίωμα να αποδράσει». «Εμείς προχωράμε μπροστά, μόνο μπροστά».


Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: