Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Και με "Σχέδιο Β" η Λαϊκή Ενότητα

Σε «γάμο» φαίνεται πως οδηγούνται η "Λαϊκή Ενότητα" του Παναγιώτη Λαφαζάνη και το "Σχέδιο Β'" του Αλέκου Αλαβάνου, ενώ, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί είχαν σήμερα συνάντηση στη Βουλή.
Σε δηλώσεις του κατά τη συνάντησή τους ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε ότι στόχος είναι να ανοιχθούν δρόμοι στο πλαίσιο δημιουργίας μετώπου ενάντια στα μνημόνια, ενώ, δεν παρέλειψε να αφήσει σαφείς αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συνεργαστεί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι και η συνεργασία πήγε θαυμάσια γιατί ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο της λιτότητας και της υποτέλειας. Πολύ φοβούμαι ότι μετεκλογικά θα οδηγηθούμε σε σχήματα κυβερνητικά με στηρίξεις τέτοιου τύπου».
Συγχρόνως, ο κ. Λαφαζάνης απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο μετεκλογής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συνεργασθεί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι γιατί έχει ψηφίσει μαζί τους το 3ο σκληρότατο μνημόνιο της λιτότητας και της υποτέλειας».
Αναφερόμενος ειδικά στα σημερινά επεισόδια στις Σκουριές, καταλόγισε στην κυβέρνηση αυταρχισμό και τόνισε ότι «είναι απαράδεκτο να επιτίθεται η αστυνομία σε διαδηλωτές που έχουν 100% δίκιο και κάνουν ειρηνική πορεία. Αυτού του είδους οι αυταρχισμοί, η αστυνομοκρατία, θυμίζουν άλλες εποχές. Και λυπάμαι πάρα πολύ να χρησιμοποιεί και αυτή η κυβέρνηση Τσίπρα τις ίδιες αυταρχικές μεθόδους».
Από την πλευρά του ο Αλέκος Αλαβάνος δήλωσε ότι «πιστεύω ειλικρινά ότι μπορούμε να αναζωογονήσουμε την φλόγα της επαναστατικής δημιουργίας που υπήρχε πριν χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ, μπορούμε να αποδεσμεύσουμε και να απελευθερώσουμε τη χώρα από τους περιορισμούς που επιβάλει το ευρώ και οι δανειστές, ότι μπορούμε να κάνουμε τον τόπο μια κυψέλη απασχόλησης».
Ο κ. Αλαβάνος χαρακτήρισε «κοινοβούλιο της ντροπής» την ελληνική Βουλή «που έφθασε στην ακραία ταπείνωση της περασμένης εβδομάδας με τη σημερινή κυβέρνηση», δηλώνοντας στη συνέχεια ευτυχής που μέσα στη Βουλή «υπάρχει πλέον μια εστία εντιμότητας» που αποτελεί η «Λαϊκή Ενότητα».
Σε αυτό το στόχο, όπως είπε, θα παίξει ρόλο η Λαϊκή Ενότητα με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ενώ διασαφήνισε ότι θα μεταφέρει στα μέλη του Σχεδίου του Β' τη συμφωνία των δύο ανδρών, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι αυτή θα εγκριθεί συντριπτικά.
Οι δύο πολιτικοί, πάντως, απηύθυναν πρόσκληση για συνεργασία και προς το ΚΚΕ με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να διευκρινίζει ότι «εμείς δεν θεωρούμε αντίπαλό μας το ΚΚΕ. Δεν θεωρούμε αντίπαλό μας καμία αριστερή, προοδευτική, αντιμνημονιακή δύναμη. Θέλουμε αντιθέτως να διαμορφώσουμε ένα μεγάλο, κοινό μέτωπο με όλες αυτές τις δυνάμεις».

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: