Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

«Καὶ ἔσονται οἱ δύο εἰς σάρκα μίαν»... ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ μαζί στις εκλογές

Μαζί στις εκλογές ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ. Η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ ενέκρινε κατά πλειοψηφία την εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής για τη συγκρότηση Δημοκρατική Συμπαράταξης και την κάθοδο στις εκλογές σε κοινό ψηφοδέλτιο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά θα παραχωρήσουν την Κυριακή (12:30 μ.μ.) κοινή συνέντευξη Τύπου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.
«Η Δημοκρατική Αριστερά υλοποιώντας τις αποφάσεις του 4ου Συνεδρίου και βασισμένη στις ιδρυτικές της αρχές προχωράει στη δημιουργία συμπαράταξης που θα είναι αφετηρία για την διαμόρφωση ενός ισχυρού πόλου του ευρύτερου προοδευτικού χώρου της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και της πολιτικής οικολογίας. Η συμπαράταξη με το ΠΑΣΟΚ θα ενισχύσει την ταχεία μετεξέλιξη, ανανέωση και συνεργασία των υφιστάμενων κομμάτων του προοδευτικού χώρου με στόχο τη δημιουργία ενός ευρύτερου σχήματος που θα διεκδικήσει ευθύνες στη διακυβέρνηση της χώρας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ μετά την απόφαση της ΚΕ.
Διαφωνούν Κουβέλης και 31 στελέχη
Με την πρόταση είχαν διαφωνήσει 31 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, μεταξύ των οποίων ο Φώτης Κουβέλης και τα στελέχη που συνεργάστηκαν μαζί του, θεωρώντας ότι η εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, την οποία πρότεινε η ηγεσία του κόμματος, «μεταλλάσσει και παραμορφώνει τη Δημοκρατική Αριστερά».
Η Κεντρική Επιτροπή απέρριψε την πρόταση των εν λόγω στελεχών για τη διεξαγωγή διαρκούς συνεδρίου λόγω της αμεσότητας της εκλογικής μάχης.
Λογότυπο και οργάνωση της συμπαράταξης
Το λογότυπο του συνεργατικού σχήματος αναμένεται να συμπεριλαμβάνει τον τίτλο Δημοκρατική Συμπαράταξη καθώς και τα ονόματα και σήματα των κομμάτων που την απαρτίζουν. Επίσης θα υπάρξει κοινή εκλογική επιτροπή η οποία θα έχει την πλήρη πολιτική ευθύνη για την διεύθυνση του εκλογικού σχήματος. Το γενικό συντονισμό του σχήματος θα έχουν οι δυο πρόεδροι των κομμάτων ενώ θα υπάρχει κοινό γραφείο τύπου με δύο εκπροσώπους έναν από κάθε κόμμα. 

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: