Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Ηλεκτρονικός υπολογιστής με... 5 δολάρια

Οι υπολογιστές χαμηλού κόστους δεν είναι κάτι νέο, ωστόσο μια βρετανική εταιρεία, η Raspberry Pi Foundation, έχει κάνει βήματα παραπάνω. Μετά την κυκλοφορία του πρώτου μοντέλου Raspberry Pi το 2012, έναντι του ποσού των 30 δολαρίων, πλέον κατασκεύασε το μοντέλο Raspberry Pi Zero, το οποίο πωλείται αντί 5 δολαρίων.
Η εταιρεία έχει εντυπωσιαστεί από την αντίδραση του κοινού. «Ήταν έκπληξη και για εμάς η ανταπόκριση των καταναλωτών», ανέφερε η Λιζ Άπτον, διευθύντρια επικοινωνίας της εταιρείας.
Για να προωθήσει το προϊόν της, η Raspberry Pi Foundation έχει διαθέσει 100.000 συσκευές δωρεάν με ένα περιοδικό, το οποίο ξεπούλησε αμέσως.
«Αυτήν τη στιγμή κατασκευάζουμε ακόμη περισσότερες συσκευές του ίδιου μοντέλου και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μέχρι να καλύψουμε όλη τη ζήτηση», προσθέτει η Άπτον.
Πάντως, αυτό που πρέπει να διευκρινιστεί είναι ότι οι υπολογιστές Raspberry Pi είναι μόνο μητρικές κάρτες, που μπορούν να αξιοποιηθούν αναλόγως. Στόχος τους να καλύψουν τις ανάγκες ανθρώπων οι οποίοι επιθυμούν να μάθουν να προγραμματίζουν υπολογιστές με προσιτό κόστος.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: