Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Πέλλα - Εθνικός Γιαννιτσών (1-1)3-1. Του άλλαξε τα «Φώτα» μέσα στην ομίχλη...

Η διοίκηση, οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο του Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πελλας, εύχονται σε όλο το κόσμο καλή και δημιουργική χρονιά, πρώτιστα με υγεία και ότι καλύτερο επιθυμεί προσωπικά και οικογενειακά ο καθένας. Στον αθλητικό κόσμο, τα σωματεία, τους διαιτητές και τους φιλαθλους, υγεία και εκπλήρωση όλων των προσωπικών ή των συλλογικών στόχων που έχουν θέσει.
Το ήθελε περισσότερο, το «έσωσε» στο πρώτο, το διεκδίκησε στο δεύτερο ημίχρονο με όλες της τις δυνάμεις και το πήρε τελικά σχετικά εύκολα. Σ' ένα βαρύ γήπεδο, σκεπασμένο από ομίχλη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα που θύμιζε «βρετανικές» ποδοσφαιρικές συνθήκες(βίντεο), με τα αγωνιστικά προβλήματα να εξακολουθούν να υφίστανται με τον ένα ή άλλο τρόπο ως συνέχεια του άτυχου πρώτου γύρου, η Πέλλα βρήκε τον τρόπο να ξεκινήσει νικηφόρα το δεύτερο γύρο και τη νέα χρονιά.
Στο πρώτο ημίχρονο η Πέλλα μπήκε πολύ δυνατά και το πρώτο δεκάλεπτο της ανήκει ολοκληρωτικά. Στο διάστημα αυτό είχε ότι χρειαζόταν για να πάρει τη νίκη. Πάθος, δύναμη, αποφασιστικότητα κι ένα πανέμορφο γκολ τόσο σε δημιουργία, όσο κυρίως σε εκτέλεση. Στο 10' μετά από οργανωμένη επίθεση η μπάλα έφτασε δεξιά στον Μπουράκη, ο οποίος με σέντρα ακριβείας βρήκε τον επερχόμενο μέσα στην μεγάλη περιοχή Σαλίκα, που με μονοκόμματο αριστερό κεραυνό πριν σκάσει η μπάλα στο έδαφος ξετίναξε τα δίχτυα!  Αυτή ήταν η τελευταία απειλητική και ουσιαστική φάση για την Πέλλα στο πρώτο ημίχρονο.
Από εκείνο το σημείο όμως και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο Εθνικός κυριάρχησε. Έκλεισε την Πέλλα στο μισό γήπεδο, κι έφτανε με ευκολία στην περιοχή της δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση. Μια δυο απόπειρες με σουτ μέσης απόστασης, εξουδετερώθηκαν εύκολα από το Γιαβάση, ενώ σε κοντινό σουτ εντός περιοχής λίγο αργότερα η μπάλα βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι του. Η «προδιαγεγραμμένη» ισοφάριση δεν άργησε να έρθει, όταν μετά από γρήγορη εκτέλεση κόρνερ των παικτών του Εθνικού με την συμπλήρωση του ημιώρου, η μπάλα έφτασε στη μικρή περιοχή της Πέλλας η άμυνα πιάστηκε στον «ύπνο» και με κοντινό πλασέ του Σαμίδη νικήθηκε ο πεσμένος σε πρώτο χρόνο Γιαβάσης. Ο Εθνικός εξακολούθησε να είναι καλύτερος και χρειάστηκε άλλες δύο φορές ο Γιαβάσης να προλάβει επιθετικούς των φιλοξενουμένων πριν γίνουν απειλητικοί για το τέρμα του. Με το «κολακευτικό» 1-1 για την Πέλλα, οι δύο ομάδες έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Πέλλα εμφανίστηκε όπως και στο ξεκίνημα του αγώνα, με τη διαφορά ότι αυτή την εικόνα την κράτησε σε ολόκληρο το δεύτερο μέρος, με καλύτερη απόδοση απ' όλους, δημιούργησε πολύ περισσότερες φάσεις στην επίθεση και μεσοαμυντικά δεν άφησε πολλά περιθώρια στον Εθνικό να διεκδικήσει αποτέλεσμα. Συνέπεια αυτών ήταν μετά από εξαιρετική προσπάθεια και σέντρα του Γάκη από αριστερά, ο Σαλίκας και πάλι με ψύχραιμο πλασέ από κοντά να διπλασιάσει τα τέρματα της Πέλλας, δίνοντάς της και πάλι το προβάδισμα στο 65'. Οι αξιόλογες φάσεις του δευτέρου ανήκουν στην Πέλλα, που με πρωταγωνιστή τον Καραμούζα απείλησε σε 4 περιπτώσεις. Άλλοτε ο τερματοφύλακας κι άλλοτε η ατυχία στάθηκαν εμπόδια στην αύξηση του σκορ. Αύξηση του σκορ που δικαιούνταν απόλυτα και που πέτυχε μετά από άψογη εκτέλεση φάουλ από δεξιά του Καμπούρη και εξαιρετική κεφαλιά του Γάκη στο 80'(βίντεο), «τελειώνοντας» ουσιαστικά το παιχνίδι. Ο Εθνικός σαστισμένος έχασε το «φως» του από την αντίδραση της Πέλλας, έδειχνε ανήμπορος όσο κι αν ήθελε να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Όσο «κολακευτικό» ήταν για την Πέλλα το 1-1 του πρώτου ημιχρόνου, άλλο τόσο ήταν για τον Εθνικό το τελικό 3-1.
Η Πέλλα του δευτέρου ημιχρόνου σαφώς και δύσκολα χάνει από οποιονδήποτε αντίπαλο. Ο προβληματισμός για την καθίζηση του πρώτου, ανήκει στο τεχνικό επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές. Ο Εθνικός αφού δεν πήρε ότι δικαιούνταν στο πρώτο ημίχρονο, μοιραία αισθάνεται και τυχερός που η Πέλλα δεν του «ισοφάρισε» ή δεν του ανέτρεψε το σκορ του αγώνα των Γιαννιτσών. Αλγεινή εντύπωση για ακόμη ένα εντός έδρας παιχνίδι η απουσία του κόσμου της Πέλλας, που υστερούσε και πάλι αριθμητικά από τους φιλοξενούμενους φιλάθλους που βρέθηκαν σήμερα στο γήπεδο από τις γύρω περιοχές, έστω κι αν οι λίγοι παριστάμενοι πελλιώτες έδωσαν και πάλι «κλίμα» στην αναμέτρηση.
Εύκολα αλλά όχι σημαντικά λάθη από τον κ. Αργυρό. Καλοί οι δύο βοηθοί.
Η σύνθεση: Γιαβάσης, Κούμπους(Σαρτίνας), Ίμπας, Σταυρακάκης, Παναγιωτέλης, Σαλίκας, Μπουράκης, Καμπούρης, Γάκης, Καραπίττας(Καρασμάνης), Βογιατζής(Καραμούζας)























Δεν υπάρχουν σχόλια: