Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Όλοι-ες στον Έβρο 23-24 Γενάρη: Συνέντευξη Τύπου στην ΕΔΟΘ 18/1, 12μ - Συναυλία στο Πολυτεχνείο 20/1, 8 μμ

Το διήμερο δράσεων ενάντια στο φράχτη που θα πραγματοποιηθεί στον Έβρο στις 23-24 Γενάρη έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Περισσότεροι από εκατό φορείς της χώρας, συνδικάτα, κινήσεις, κοινότητες μεταναστών, σύλλογοι εκπαιδευτικών και φοιτητών, σωματεία από το χώρο της υγείας, έχουν ήδη καλέσει στην κινητοποίηση. Τις ίδιες μέρες που το κίνημα από την Ελλάδα θα διαδηλώνει στην Αλεξανδρούπολη, στο φράχτη και στους Κήπους του Έβρου, θα ξεδιπλωθεί και το κίνημα στην Τουρκία. Στις 23 Γενάρη διοργανώνεται ταυτόχρονα διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη και στους Κήπους του Έβρου, όπου προγραμματίζεται εκδήλωση και από τις δύο μεριές των συνόρων. Παράλληλα, θα υπάρχει κινητοποίηση και στο Καλαί της Γαλλίας, στο άλλο σημείο ντροπής της Ευρώπης-Φρούριο, καθώς και στην Λαμπεντούζα της Ιταλίας.
 
Αυτός ο διεθνής συντονισμός απαιτεί να ανοίξει επιτέλους ένα ασφαλές πέρασμα για όλους τους ανθρώπους που φτάνουν στην Ελλάδα κυνηγημένοι από πολέμους και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, όπως στη Μέση Ανατολή, αλλά και από τις καταστροφές που προκαλούν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές και οργανισμοί όπως η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες πρέπει να περνούν τα σύνορα με ασφαλή τρόπο, είτε από τις δύο γέφυρες του Έβρου, είτε με καράβια στα νησιά. Πρέπει να ανατραπεί η βάρβαρη και ρατσιστική πολιτική της Ευρώπης-φρούριο στην οποία επιμένει η Ευρωπαϊκή Ένωση αναθέτοντας το πέρασμα αυτών των ανθρώπων στους διακινητές. Πρέπει να αναγκαστεί η ελληνική κυβέρνηση να πάρει πίσω την υπογραφή της από τη συμφωνία με την ΕΕ που στρατιωτικοποιεί τα σύνορα, αναγγέλλοντας τη νέα Frontex, τα Hot Spots, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις μαζικές απελάσεις.

Στην τελική ευθεία για τις κινητοποιήσεις στον Έβρο στις 23-24 κατά του φράχτη, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) καλεί σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 18 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι στην ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51). Στη συνέντευξη θα μιλήσουν:
  • Γιώργος Τσιάκαλος, ομότιμος καθηγητής Παιδαγωγικού ΑΠΘ
  • Ελεάννα Ιωαννίδου, δημοτική σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης
  • Ιωάννα Κατλαμούση, σύλλογος φοιτητών αγγλικής φιλολογίας ΑΠΘ
  • Κώστας Τορπουζίδης, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης
Aναχώρηση αποστολής Σάββατο 23/1, 8πμ, Σιδ. Σταθμός
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΤΗΛ. 6936-127797 και 6974-770802 - Τιμή μετακίνησης: 15 €
  1. Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ νομού Έβρου:http://www.antiracismfascism.org/index.php/frontex/item/1609-adedy-n-evrou-diimeres-ekdiloseis-tis-keerfa-kalesma-aleksandroypoli-13-ianouariou-2016
  2. Άρθρο του Γιώργου Τσιάκαλου για τις συλλήψεις αλληλέγυων:http://kozani.tv/index.php/26766-γη-των-φαιάκων-κι-όχι-γη-λαιστρυγόνων-του-γιώργου-τσιάκαλου.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: