Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Η «Τρίτη των μεγιστάνων» στη Βρετανία

Σήμερα, δεύτερη εργάσιμη ημέρα στη Βρετανία μετά την Πρωτοχρονιά, τα μεγαλοστελέχη των βρετανικών επιχειρήσεων θα έχουν βγάλει περισσότερα από τον μέσο ετήσιο μισθό της χώρας.
Με άλλα λόγια, οι επικεφαλής των μεγάλων βρετανικών επιχειρήσεων θα έχουν ήδη συγκεντρώσει σήμερα το βράδυ περισσότερα χρήματα από όσα θα συγκεντρώσει ο μέσος εργαζόμενος ολόκληρο το έτος 2016, σύμφωνα με τη δεξαμενή σκέψης High Pay Centre.
Ο οργανισμός επισημαίνει ότι, οι γενικοί διευθυντές των 100 επιχειρήσεων που συμμετέχουν στον δείκτη FTSE-100 των κύριων μετοχών του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου θα έχουν κερδίσει απόψε, δηλαδή τη δεύτερη ημέρα δουλειάς μετά την Πρωτοχρονιά, περισσότερα από τον μέσο ετήσιο μισθό στη Βρετανία, ο οποίος ανέρχεται σε 27.645 στερλίνες (37.600 ευρώ).
Η σημερινή ημέρα, η οποία αποκαλείται «η Τρίτη των μεγιστάνων», «φέρνει ξανά στο φως το μόνιμο πρόβλημα των μισθολογικών διαφορών στο Ηνωμένο Βασίλειο», επισημαίνει ο διευθυντής του High Pay Center, Στέφαν Στερν.
Τα μεγάλα αφεντικά κέρδισαν το 2014 κατά μέσο όρο 4,96 εκατ. στερλίνες (6,75 εκατ. ευρώ). Σύμφωνα με το κέντρο μελετών, αυτό ισοδυναμεί με ωρομίσθιο άνω των 1.200 στερλινών (1.600 ευρώ).

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: