Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

«Τσίπρας-Μητσοτάκης, το δίδυμο της καταστροφής»

Την άποψη ότι «τα κατεστημένα κέντρα και τα συστημικά μέσα» επιχειρούν να στήσουν «ένα πολωτικό δίδυμο στα πρόσωπα των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη», εξέφρασε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Όπως υποστήριξε, τα παραπάνω μέσα επιχειρούν «να στηρίξουν Τσίπρα ή να αναδείξουν τον Μητσοτάκη ως εναλλακτική λύση του Τσίπρα», ωστόσο εκτίμησε ότι η προσπάθεια αυτή δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα.  
Εξομοιώνοντας ουσιαστικά τους δύο άνδρες, ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι «το δίδυμο Τσίπρα -Μητσοτάκη είναι το δίδυμο για την καταστροφή της χώρας και όχι για την ανάταξη της».
Προέβλεψε ότι «η νεομνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει κανένα μέλλον, όπως δεν έχει και καμιά προοπτική και η Νέα Δημοκρατία με τον νέο αρχηγό της Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είναι πιο μνημονιακός και από το ίδιο το μνημόνιο» - και συμπλήρωσε:
“Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει γρήγορα την τύχη των προηγούμενων μνημονιακών πρωθυπουργών Γ. Παπανδρέου και Αντ. Σαμαρά, ενώ ο Κυρ. Μητσοτάκης με τις βαθιά αντικοινωνικές νεοφιλελεύθερες επιλογές του δεν μπορεί να αποκτήσει καμιά ευρύτερη λαϊκή εμβέλεια, πέρα από την εύνοια των κατεστημένων κέντρων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.”
Όσο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση, ο κ. Λαφαζάνης ήταν παραπάνω από σαφής: «Το αντιασφαλιστικό κυβερνητικό έκτρωμα δεν θα περάσει». 
Αναφερόμενος ειδικότερα στο συλλαλητήριο του Σαββάτου, έκανε λόγο για «μαζική και δυναμική συγκέντρωση και πορεία, συνέχεια της πρωτοφανούς κινητοποίησης του επαγγελματικού κόσμου και εν μέσω κλιμακούμενων κινητοποιήσεων των αγροτών».
Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό «θα σαρωθεί από την κοινωνική οργή και τις μεγάλες κοινωνικές κινητοποιήσεις, που θα λάβουν πάνδημο και παλλαϊκό χαρακτήρα... Μαζί με το αντιασφαλιστικό έκτρωμα θα σαρωθεί όλο το μνημονιακό σκηνικό».

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: