Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Ε.Κ.Γ.: Πρόσκληση σε σύσκεψη των συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  
Προς Συνδικαλιστικούς και Κοινωνικούς φορείς Γιαννιτσών      
Μετά τη μεγαλειώδη απεργία της 4 Φλεβάρη που ανάγκασε την κυβέρνηση να μεταθέσει το χρόνο κατάθεσης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, είναι ανάγκη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να συνεχίσουμε ενωμένοι, με οργανωμένο τρόπο τις δράσεις μας. Σε συνέχεια λοιπόν του συντονισμού μας, καλούμε την Τετάρτη 2-3-2016, ώρα 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών, τους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης για να καθορίσουμε τις επόμενες δράσεις μας.
Καλούμαστε επίσης να συντονίσουμε την αλληλεγγύης μας στο προσφυγικό δράμα που εξελίσσεται στη χώρα μας και χτυπάει την πόρτα μας. Να αναδείξουμε το ανθρώπινο πρόσωπο της προσφυγομάνας πόλης μας, κόντρα σε ξενοφοβικές και μισαλλόδοξες αντιλήψεις που οδηγούν σε  πρακτικές βίας.
Επίσης προτείνεται ως πρώτη ενέργεια συντονισμένα των φορέων της πόλης η  συμμετοχή μας την Κυριακή, 6 Μαρτίου 2016, σε ανοιχτή εκδήλωση στα Γιαννιτσά, με θέμα την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και ομιλητές τον Γιώργο Τσιάκαλο, ομότιμο καθηγητή της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ., και τον Θανάση Παπαθανασίου, διδάκτορα Θεολογίας, διευθυντή του περιοδικού «Σύναξη» που εχει ξεκινήσει ομάδα εθελοντών από τα Γιαννιτσά  από το ΕΚΓ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: