Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Μητσοτάκης: Αναβαθμίζουμε ψηφιακά και τη ΝΔ, να αναβαθμίσουμε και το δημόσιο

Στην έντονη, στενή, βιωματική αλλά και επαγγελματική του σχέση με την τεχνολογία, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στο φόρουμ του ΣΕΠΕ. Αιχμές κατά Τσιπρα για Καρανικα.
Την ανάγκη υιοθέτησης μίας ξεκάθαρης κεντρικής ψηφιακής στρατηγικής για τη χώρα, ώστε να αναβαθμιστούν οι δεξιότητες του προσωπικού των δημόσιων υπηρεσιών, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Digital Economy Forum 2016 του ΣΕΠΕ.
"Η δημόσια διοίκηση σήμερα έχει στη διάθεσή της, πάρα πολλά δεδομένα.  Δεν έχει, όμως, καμία στρατηγική big data  για το πώς αυτά τα δεδομένα ενδεχομένως μπορούν να αξιοποιηθούν για να μπορούμε - παραδείγματος χάρη - να κάνουμε φορολογικούς ή ασφαλιστικούς ελέγχους, χωρίς να στέλνουμε ελεγκτές στο δρόμο. Να μπορούμε να εντοπίζουμε, από την ασφάλεια ενός γραφείου, ποιος είναι ύποπτος για φορολογικές ή ασφαλιστικές παραβάσεις", σημείωσε ο κ.Μητσοτάκης.
Τόνισε επίσης την ανάγκη περισσότερων κινήτρων ώστε να εξοικειωθεί ο ελληνικός πληθυσμός σε ηλεκτρονικές συναλλαγές E – Government, αλλά και να εμπεδωθεί την αναγκαία εμπιστοσύνη στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.
Σχολίασε μάλιστα ότι σε αυτό ενδεχομένως, η επιβολή των capital controls μπορεί να προσφέρει και μια μεγάλη ευκαιρία, η οποία, δυστυχώς, μέχρι σήμερα είναι ανεκμετάλλευτη.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε την ομιλία του αναφέροντας ότι έχει προσωπικά μία έντονη, στενή, βιωματική, αλλά και επαγγελματική σχέση με την τεχνολογία, καθώς ασχολήθηκε με επενδύσεις σε νέες επιχειρήσεις  υψηλής τεχνολογίας, ενώ ως υπουργός  Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ασχολήθηκε συστηματικά με τον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Ο κ.Μητσοτάκης υποστήριξε ότι δυστυχώς το 2015 η χώρα όχι μόνο επιβράδυνε την πορεία για την έξοδό της από την κρίση, αλλά και στον τομέα της  ηλεκτρονικής  διακυβέρνησης αποδομήθηκαν ωφέλιμες μεταρρυθμίσεις, διότι "προσέκρουσαν  σε μια ιδιότυπη, ιδεολογικοπολιτική αγκύλωση αυτής της νέας  Αριστεράς, η οποία δυστυχώς μας κυβερνά σήμερα".
Σχολίασε επίσης αναφερόμενος στην υπόθεση Καρανίκα, ότι: "Το να προσλαμβάνουμε ανθρώπους παρά τω πρωθυπουργώ, οι οποίοι κάνουν καριέρα με δημόσιες διακηρύξεις του τύπου «η καριέρα είναι χολέρα», σίγουρα δεν θα μπορέσουμε να πετύχουμε το αποτέλεσμα το οποίο προσδοκούμε".
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην ανοιχτή πρόσκληση που η Συγγρού είχε απευθύνει σε τεχνοκράτες για εθελοντική υποστήριξη στην κατάρτιση του προγράμματος του κόμματος, ανακοινώνοντας ότι η ΝΔ έχει δεχθεί πάνω από 700 βιογραφικά, πολλά από τα οποία προέρχονται από τον κλάδο των νέων τεχνολογιών.
Τόνισε τέλος ότι γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια να αναβαθμιστεί ψηφιακά και η ίδια η ΝΔ, ξεκινώντας από μια μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει ο τρόπος χρηματοδότησης  του κόμματος, μέσα από ηλεκτρονικές πλατφόρμες crowdfunding.

Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: