Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Τα τελικά αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς

Δόθηκαν σήμερα (Τετάρτη) στη δημοσιότητα τα τελικά αποτελέσματα αναφορικά με τους δικαιούχους των θέσεων δωρεάν φιλοξενίας παιδιών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ, για το σχολικό έτος 2016-2017.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν για την τύχη της αίτησής τους στην ειδική εφαρμογή στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (paidikoi.eetaa.gr/).
Είχαν κατατεθεί 106.000 αιτήσεις ενδιαφερόμενων, εκ των οποίων ταυτοποιήθηκαν, ύστερα από τον σχετικό έλεγχο, ως έγκυρες 95.000. Μετά την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων (17/8) υποβλήθηκαν 11.000 ενστάσεις. Οι θέσεις που υπάρχουν είναι 85.000, πράγμα που σημαίνει ότι ένας σημαντικός αριθμός παιδιών θα μείνει εκτός παιδικών σταθμών.
Ο ακριβής αριθμός δεν μπορεί επί του παρόντος να προσδιοριστεί, καθώς έχει ληφθεί πρόνοια επιπροσθέτως (δηλαδή πέραν των 85.000) να φιλοξενηθούν στις δομές που λειτουργούν μέσω ΕΣΠΑ οι ΑμεΑ και τα παιδιά των οικογενειών που η οικονομική τους δυνατότητα είναι κάτω από το όριο της φτώχειας. 
Οπως έχει ανακοινωθεί, οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς θα διαρκέσουν έως την 1η Σεπτεμβρίου 2016 αλλά με δεδομένο ότι βρισκόμαστε ακόμα σε περίοδο διακοπών, η ΕΕΤΑΑ εξετάζει το ενδεχόμενο παράτασης ώστε να διευκολυνθούν οι γονείς που δεν θα προλάβουν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή του παιδιού τους στον προαναφερόμενο χρόνο.
Σε κάθε περίπτωση, το θέμα θα εξεταστεί και πάλι τις επόμενες ημέρες και ανάλογα με τα στοιχεία που θα προκύψουν από την πορεία των εγγραφών. Για την εγγραφή των παιδιών τους οι γονείς θα πρέπει να προσκομίσουν στις δομές τα σχετικά voucher τα οποία θα προμηθευτούν από την ΕΕΤΑΑ. Η προμήθεια των voucher μπορεί να γίνεται και ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ με τον ΑΦΜ ή τον ΑΜΚΑ του γονέα. 

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: