Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Αναπληρωτές εκπρόσωποι τύπου της ΝΔ Κυρανάκης και Ζαχαράκη

Ο 28χρονος πρόεδρος της νεολαίας του ΕΛΚ και το μέλος της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ ενισχύουν την επικοινωνιακή ομάδα της Πειραιώς.
Με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αναπληρωτές εκπρόσωποι τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ορίζονται ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης και η Σοφία Ζαχαράκη.
Ο μόλις 28 ετών Κωνσταντίνος Κυρανάκης είναι Πρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (YEPP). Σήμερα εργάζεται ως σύμβουλος επικοινωνίας και στρατηγικής. Γεννήθηκε στο Λουξεμβούργο και είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στη στρατηγική επικοινωνία. Είναι campaign trainer στο International Republican Institute και συνιδρυτής του Transatlantic Youth Summit.
Η Σοφία Ζαχαράκη είναι 39 ετών και είναι μέλος της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, που εξελέγη στο τελευταίο συνέδριο, συγκαταλέγεται επίσης στο στενό πυρήνα συνεργατών του κ.Μητσοτάκη και ήταν ένα από τα στελέχη που μετείχαν στο media training κοινοβουλευτικών και μη κοινοβουλευτικών στελεχών από τους Τάκη Θεοδωρικάκο και Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, με στόχο την ανάδειξη νέων προσώπων στην πρώτη επικοινωνιακή γραμμή.
Εκπρόσωπος τύπου, παραμένει ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος θα πραγματοποιεί το μπρίφινγκ και τις επίσημες ανακοινώσεις και δηλώσεις. Ο κ. Κυρανάκης θα τον αντικαθιστά στο μπρίφινγκ όταν ο κ. Κουμουτσάκος θα απουσιάζει, αλλά ο κυρίως νέος ρόλος των αναπληρωτών εκπροσώπων θα είναι οι εμφανίσεις σε ΜΜΕ, με μία επίσημη ιδιότητα, ώστε να ενισχυθεί το επικοινωνιακό οπλοστάσιο της ΝΔ με νέα πρόσωπα από τη νέα γενιά.
Aκολουθούν τα πλήρη βιογραφικά τους
Η Σοφία Ζαχαράκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Αποφοίτησε από το τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Συγκριτική Παιδαγωγική και Διοίκηση Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Οργανισμών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κάνει εξειδίκευση σε θέματα διδακτικής Αγγλικών σε μαθητές Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.
Εργάστηκε ως καθηγήτρια σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία. Εργάστηκε στο Υπουργείο Παιδείας στο τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς.
Το 2015 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο προγράμμα IVLP (International Visitor Leadership Programme) ως υπότροφος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ με θέμα «Ο ρόλος των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην ανασυγκρότηση Οικονομιών».
Κατά τη διάρκεια της θητείας της στο Υπουργείο Ανάπτυξης το 2012-2014 συνεργάστηκε με τον Υπουργό Ανάπτυξης σε θέματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων, καθώς και για την προετοιμασία της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από τον Απρίλιο 2016 είναι Διευθύντρια της Γραμματείας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.
Μιλάει Αγγλικά, Ισπανικά και Γαλλικά.
Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης γεννήθηκε το 1987 στο Λουξεμβούργο. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στη στρατηγική επικοινωνία. 
Είναι Πρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (YEPP) για δύο συνεχόμενες θητείες.
Έχει εργαστεί ως ελεύθερος επαγγελματίας στο χώρο του digital marketing, ενώ σήμερα εργάζεται ως σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας.
Είναι campaign trainer στο International Republican Institute, συνιδρυτής του Transatlantic Youth Summit και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας "BrainGain" για την επιστροφή της γενιάς του brain drain στην Ελλάδα.
Το 2014 ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής ενώ από τον Απρίλιο του 2016 είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.
Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

Βίκυ Σαμαρά
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: