Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Μήνυμα Λιου σε Σόιμπλε για τερματισμό της λιτότητας

«Η αντιπαράθεση ανάμεσα σε λιτότητα και ανάπτυξη τελείωσε. Αυτή τη στιγμή όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να υποστηριχθεί η ανάπτυξη», δήλωσε σε δημόσια συζήτηση ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών.
Αναφερόμενος στην έκτακτη σύνοδο για την προσφυγική κρίση, την οποία συγκάλεσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και θα διεξαχθεί κατά την επόμενη γενική συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο Τζακ Λιου σχολίασε: «Θα αφήσω τους Γερμανούς να μιλήσουν οι ίδιοι για τις θέσεις τους. Είχαμε, βέβαια, μαζί τους, ένα σαφές ποσοστό ασυμφωνιών σε σχέση με τις μακροοικονομικές πολιτικές των τελευταίων ετών, αλλά αν κοιτάξετε τις πολιτικές των τελευταίων δεκαοκτώ μηνών στην Ευρώπη, θα προσέξετε ότι μια σειρά πραγμάτων έχει αλλάξει».
«Δεν νομίζω ότι θα δούμε μια αλλαγή φιλοσοφίας στη Γερμανία, αλλά πιστεύω ότι διαπιστώσαμε ήδη μια αλλαγή σε επίπεδο δράσης», πρόσθεσε ο ίδιος και εξήγησε:
«Προέκυψε ήδη μια χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων για τις χώρες που έχουν δημοσιονομικά προβλήματα αλλά επλήγησαν σκληρά και από το κόστος της κρίσης των προσφύγων, και η Γερμανία το αποδέχθηκε. Το ίδιο το Βερολίνο προχώρησε σε όλες τις αναγκαίες δαπάνες, πέρα από το ύψος των δημοσιονομικών στόχων του, για να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό».
* Οι δηλώσεις του Τζακ Λιου δημοσιεύονται στην ιταλική «La Stampa»

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: