Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Νίκη Καλής - Μ.Α. Πέλλας (0-1)1-2. Μεγάλη νίκη με νέο Coach και συνήθη Kats!

Μεγάλη νίκη για την ομάδα μας, που είχε για την σημερινή πολύ δύσκολη και κομβική αναμέτρηση, πολλούς «εχθρούς» και ελάχιστους «συμμάχους». 
Απέναντι της δεν ήταν μόνο η αξιόλογη και ενισχυμένη Νίκη Καλής που είχε νέο τεχνικό και ζητούσε με κάθε θυσία και τρόπο το τρίποντο. Ήταν η κακή ψυχολογία από τα συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα και η «ηττοπάθεια» που μας προέκυψε απ' αυτά στο πρωτάθλημα, ήταν το άγχος και το «κούμπωμα» για ένα «νέο ξεκίνημα» αλλά και το ενδεχόμενο μια νέας αποτυχίας αφού στο ποδόσφαιρο ακόμα και μια πολύ καλή απόδοση, δεν μπορεί να σου προεξοφλήσει θετικά αποτελέσματα, ήταν οι απουσίες που για διάφορους λόγους την κατατρέχουν από την αρχή της χρονιάς και δένουν τα χέρια στους προπονητές, ώστε αυτοί να την προετοιμάσουν και να την παρουσιάσουν όσο το δυνατότερο ανταγωνιστική μέσα στο γήπεδο, ήταν τέλος και οι άτυχες στιγμές με τραυματισμούς στην εξέλιξη, που και σήμερα δεν μας έκαναν την χάρη να εκλείψουν. 
Μαζί της είχε την αλλαγή στον πάγκο, με τον Κώστα Μαυροβουνιώτη νέο πρόσωπο πρωτίστως, συνεπικουρούμενο από τον Γιάννη Χαρπίδη ως λογική συνέχεια και μετάβαση της ομάδας στα νέα προπονητικά και αγωνιστικά δεδομένα, να έχουν μόλις λίγες μέρες στην διάθεσή τους, να την προετοιμάσουν με πολλά όμως εμπόδια στις μεσοβδόμαδες προπονήσεις, αλλά και στην απρόσκοπτη κατάρτιση της αποστολής για τον αγώνα. Η αλλαγή αυτή επέδρασε -φυσικά κρίνοντας εκ του αποτελέσματος- θετικά για την ομάδα μας τόσο ως αποτέλεσμα, αλλά κυρίως ως ψυχολογία που ήταν και το ζητούμενο, αλλά δεν ήταν η μόνη και δεν λειτούργησε αυτόματα από μόνη της για να έρθει η σημερινή σημαντική νίκη. Η ομάδα μας παρατάχθηκε με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία και τακτική στο γήπεδο, με τη νίκη ως σύνθημα, ζητούμενο και αυτοσκοπό, κάτι που φάνηκε και στη συνολική προσπάθεια όλων των ποδοσφαιριστών που χρησιμοποιήθηκαν μέχρι και τη λήξη του αγώνα. Πείσμα, πάθος, δύναμη και κατάθεση ψυχής ακόμα και από ποδοσφαιριστές που αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών στην εξέλιξη του αγώνα. Συγχαρητήρια σε όλους για την σημαντική επιτυχία! Πεδίον δόξης λαμπρό τα επόμενα πολύ σημαντικά παιχνίδια, για ανάλογη και ακόμη καλύτερη συνέχεια!
Στα καθαρά αγωνιστικά τώρα, η ομάδα μας δεν έπιασε σπουδαία απόδοση, είχε όμως τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα και όσο είχε ψυχραιμία και πειθαρχία στο παιχνίδι της δεν αντιμετώπιζε προβλήματα από τους γηπεδούχους. Τα όποια προβλήματα και οι καλές ευκαιρίες μπροστά στο τέρμα του Μουρζίδη, δημιουργήθηκαν κυρίως από τα στημένα των γηπεδούχων, παρότι το τέρμα της προσωρινής ισοφάρισης της Νίκης με τον Γιακαμόζη στο 55', προήλθε από επιπόλαιο λάθος στη μεσαία γραμμή και κακή εκτίμηση της αμυντικής γραμμής, σε μια φαινομενικά προβλέψιμη και «εύκολη» φάση.
Η ομάδα μας όχι μόνο ευτύχησε να προηγηθεί με το "καλημέρα" στο 5ο μόλις λεπτό, γκολ που της έδωσε καλύτερη ψυχολογία και ώθηση για τη συνέχεια, αλλά κυρίως ευτύχησε να έχει σήμερα τον κυνικό σκόρερ Κυριάκο Κατσαμακτσή, ο οποίος δεν άφησε κανένα λάθος και ολιγωρία της αμυντικής γραμμής της Καλής να πέσει κάτω. Στα τρία πιο τραγικά λάθη της άμυνας και του τερματοφύλακα της Νίκης, ο Κυριάκος Κατσαμακτσής σκόραρε δύο φορές(5', 60') με άψογα τελειώματα στις δύο πρώτες περιπτώσεις, ενώ στην τρίτη αφού πέρασε και το τερματοφύλακα, ανατράπηκε από τον τελευταίο πριν μπει με την μπάλα στα δίχτυα κερδίζοντας πέναλτι(80'). Πέναλτι που εκτέλεσε ο Μπουράκης ξεγελώντας τον Καϊσίδη, αλλά ατυχώς η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά οι γηπεδούχοι πήραν επιθετικό φάουλ(βίντεο). Αυτή ήταν και η κλασικότερη ευκαιρία του αγώνα για την ομάδα μας, που θα μπορούσε να «τελειώσει» πρόωρα και χωρίς ιδιαίτερο άγχος το παιχνίδι. Άλλες ευκαιρίες για την ομάδα μας και στα δύο ημίχρονα, χάθηκαν κυρίως από τον πανταχού παρόντα επιθετικά Κατσαμακτσή, που θα μπορούσε σε δύο-τρεις περιπτώσεις να αυξήσει τα τέρματα τόσο τα προσωπικά του, όσο κι αυτά της ομάδας μας, αλλά και τον Μπουράκη που σε άλλες δύο φάσεις από καλή θέση δεν του «βγήκαν» οι τελικές επιλογές.
Η Νίκη πιο ζωηρή επιθετικά, που είχε τις δικές της πολύ καλές ευκαιρίες κατά βάση με φάουλ περιμετρικά της μεγάλης περιοχής αλλά και με εκτελέσεις κόρνερ, άλλες φορές άτυχη(είχε δοκάρι και δύο πολύ καλές αποκρούσεις του Μουρζίδη), κι άλλες άστοχη δεν κατάφερε να παραβιάσει σε κρίσιμα χρονικά σημεία την εστία του τερματοφύλακα της Πέλλας. Οι αμυντικές της αδυναμίες και η κακή μέρα του τερματοφύλακα Καϊσίδη ήταν μερικές από τις βασικές αιτίες που της στοίχισαν την σημερινή ήττα, αν και παρουσιάστηκε κάπως πιο ανταγωνιστική σε σχέση με προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια.
Η Πέλλα σήμερα ήταν και τυχερή και ικανή και βρίσκοντας τα ψυχικά αποθέματα από τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα, πέτυχε μια δίκαιη και σημαντική νίκη. Τυχερή γιατί σε κάποιες καλές ευκαιρίες των γηπεδούχων συγκυριακά δεν δέχτηκε τέρμα και ικανή γιατί διαχειρίστηκε άριστα κάθε κακοτοπιά που αντιμετώπισε στην εξέλιξη του αγώνα. Ικανότητα ο επιδιωκόμενος αρχικός αιφνιδιασμός με ένα γρήγορο γκολ, ικανότητα η άμεση απάντηση μετά την προσωρινή ισοφάριση των γηπεδούχων, ικανότητα το επιθετικό στήσιμο της σε μια δύσκολη έδρα και με αντίπαλο που έχει αρχίσει να παίζει τελικούς, ικανότητα επίσης η αντίδραση της μετά το 35ο λεπτό, όταν έχασε με τραυματισμό ίσως τον πολυτιμότερο μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο ποδοσφαιριστή της τον Ιωσηφίδη, όπως και όταν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα Παναγιωτέλης και Κατσαμακτσής συνέχιζαν να αγωνίζονται με προβλήματα τραυματισμών, με τους υπολοίπους να τους καλύπτουν κατά περίσταση, ικανότητα με τη διαχείριση από τον πάγκο και τους ποδοσφαιριστές της κατά διαστήματα πίεσης των γηπεδούχων, ικανότητα τέλος γιατί διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές σε όλες τις γραμμές της και ένα ικανότατο σκόρερ που δύσκολα συγχωρεί αμυντικά λάθη. 
Η Νίκη σίγουρα δεν είναι όμαδα για τη δύσκολη βαθμολογικά θέση που βρίσκεται. Δεν είναι ομάδα πρωταθλητισμού, όχι όμως και ομάδα που θα πρέπει να είναι καθηλωμένη στις τελευταίες θέσεις όπως της συμβαίνει μέχρι σήμερα. Σίγουρα πρέπει να βελτιωθεί κυρίως αμυντικά, αλλά και το γκολ μπροστά δείχνει δυσεπίλυτος γρίφος για μια ομάδα που δημιουργεί ευκαιρίες. 
Χωρίς σοβαρά λάθη για τις δύο ομάδες η σημερινή διαιτητική τριπλέτα, με το καλύτερό της ημίχρονο όμως να είναι εμφανώς το δεύτερο, με τον κ. Δεμερτζή πολύ κοντά σε όλες σχεδόν τις φάσεις.
Οι συνθέσεις
Νίκη Καλής(Τσιρογιάννης): Καϊσίδης, Μαυρόπουλος, Πλεικαδίτης, Ιγνατιάδης(Mouca 79'), Κωστίκας, Καραγκιαούρης, Νικολαΐδης(Πετρίδης 63'), Σίσκος(Ανδρίτσος 57'), Γιαμαλής, Δημητριάδης, Γιακαμόζης
Μ.Α. Πέλλας(Μαυροβουνιώτης-Χαρπίδης): Μουρζίδης, Παλιάϊκος, Σιαματάς, Σιάγκας, Παναγιωτέλης(Ίμπας 88'), Ιωσηφίδης(Στάγκος 36'), Πανταζίδης, Ρέκος Β.Ι.(Τζιότζιος 68'), Σαλίκας, Μπουράκης, Κατσαμακτσής. Απόντες: Μπρατσούδης, Καρασμάνης, Ζώγας, Πλιόγκας και ο νεομεταγραφέντας Γεωργιάδης που δεν ενσωματώθηκε ακόμη με την ομάδα.
  • Αποβλήθηκε από τον κ. Δεμερτζή στις αρχές του 2ου ημιχρόνου, ο υπεύθυνος πρώτων βοηθειών της Νίκης, ο οποίος του επιτέθηκε υβριστικά διαμαρτυρόμενος για μια απόφαση.
  • Βασικές ελλείψεις για την ομάδα μας και στις εξέδρες του γηπέδου της Καλής, με τους φιλάθλους μας να είναι λιγοστοί για τη σημασία και την χρονική και βαθμολογική συγκυρία του αγώνα.
  • Άψογη η φιλοξενία από την διοίκηση της Νίκης Καλής στη ομάδα μας.
 

















Δεν υπάρχουν σχόλια: