Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Τα αποτελέσματα των κυριακάτικων αγώνων στα γήπεδα της Πέλλας - Η βαθμολογία της Α1

Με αφορμή ότι κάποιοι «αναλυτές-σχολιαστές» του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου, έγραψαν τα περισπούδαστα σχόλια τους σε πρόσφατες αναρτήσεις μου σχετικές με την ομάδα μας, δίνοντας μου τα «φώτα τους» και «απαιτώντας» την προσγείωση των δικών μου προσδοκιών απ' αυτή, είπα να ξεκινήσω σήμερα κάπως διαφορετικά. Μαζί με τις δικές μου απαντήσεις στα συγκεκριμένα σχόλια, έρχεται σήμερα ακόμα ένα παιχνίδι της φετινής Α1 να τους δώσει έστω ακόμη λίγη τροφή για σκέψη, μήπως τελικά αντιληφθούν ότι δεν υπάρχουν ομάδες «θηρία» στην Α1 με τόσο ποιοτικά ρόστερ που να τρομοκρατούν με την απόδοσή τους τις υπόλοιπες «φτωχές πλην τίμιες» και οι όποιες διαφορές, δεν «απαγορεύουν» προσδοκίες και φιλοδοξίες από καμία ομάδα. Δεν ξέρω αν αυτά τα σχόλια είχαν στόχο να απαξιώσουν εμένα ή την ομάδα, όπως και νάχει όμως μάλλον το περιεχόμενό τους δεν αποτελεί και εύφημο μνεία προς αυτή και το ρόστερ της. Έγραψαν λίγο πολύ, ότι ίσως θα πρέπει να στήσουμε και πανηγύρι αν αυτή κατακτήσει τελικά την 10η θέση στο φετινό πρωτάθλημα και φυσικά να σωθεί!
Στο γήπεδο της Έδεσσας λοιπόν και στο παιχνίδι το οποίο επκαλέστηκα παραπάνω, ο πρωτοπόρος Εδεσσαϊκός τα βρήκε σκούρα από την ουραγό και αποδυναμωμένη ομάδα του Αρσενίου και κατάφερε μόλις στο τελευταίο 7λεπτο να πάρει την νίκη. Μπορεί να ήταν και ήταν πολύ καλύτερος σε όλο το 90λεπτο, όμως το ποδόσφαιρο(πόσο μάλλον το ερασιτεχνικό) όπως έχω αναφέρει πολλάκις κρύβει συγκινήσεις και είναι εντελώς απρόβλεπτο, εκθέτοντας διαχρονικά πολλούς «προφήτες και αναλυτές». 
Στα υπόλοιπα παιχνίδια ο Εξαπλάτανος πέρασε άνετα από το Σταυροδρόμι, ενώ στο παιχνίδι το οποίο παραβρέθηκα, νικήτρια στα «σημεία» αναδείχθηκε η Δόξα Μελισσίου με αντίπαλο την κακή και σήμερα Αναγέννηση Γ.. Το παιχνίδι στο Μελίσσι ήταν μέτριο εώς κακό, με τους γηπεδούχους να εκμεταλεύονται την εμπειρία τους(υπερδιπλάσιος ο μέσος όρος ηλικίας των γηπεδούχων) και με τέρμα του Ρομάντζη με την συμπλήρωση περίπου μια ώρας αγώνα, να παίρνουν το πολύτιμο τρίποντο. Κακό θέαμα με ελάχιστες ευκαιρίες για τις δύο ομάδες, με τους γηπεδούχους στις 2-3 που κατάφεραν σε ολόκληρο το παιχνίδι κυρίως με τον σκόρερ, να βρίσκουν έστω και μία φορά στόχο. Η Αναγέννηση που είχε από μία ευκαιρία άξια αναφοράς σε κάθε ημίχρονο, με τον Τερζή να πιάνει κοντινή κεφαλιά στο πρώτο και τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να αποκρούει εντυπωσιακά, ενώ στο δεύτερο από απευθείας κόρνερ του Κοκκινίδη, με την βοήθεια και του τερματοφύλακα η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς.
Στις χαμηλότερες κατηγορίες το σκορ της ημέρας πέτυχε το Λυκόστομο με αντίπαλο τη Δωροθέα.

 







Όλα τα σημερινά αποτελέσματα, η βαθμολογία της Α1 και η επόμενη αγωνιστική:

Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ 14η αγωνιστική
ΔΟΞΑ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ - ΑΝΑΓ.ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 1-0
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΟΥ - ΔΟΞΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ 0-3
ΑΣ ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ - Μ.ΑΛΕΞ.ΑΡΣΕΝΙΟΥ 2-0

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ 14η αγωνιστική
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΑΡΕΦΙΟΥ 3-1
ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΠΛΑΤΑΝΟΥ - ΑΡΗΣ ΝΗΣΙΟΥ 1-3
ΠΟΛΥΚΑΡΠΙΑΚΟΣ ΠΟΛ. - ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ 1-4

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ 14η αγωνιστική
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ - ΔΟΞΑ Π.ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ 0-2
Μ.ΑΛΕΞ.ΔΡΟΣΕΡΟΥ - ΑΕΚ ΚΑΡΥΩΤΙΣΣΑΣ 0-6
ΣΦ ΠΑΟΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ - ΑΡΗΣ ΑΘΥΡΩΝ 0-3
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΣ Κ.ΒΡΥΣΗΣ 0-1
Ν.ΑΕΤΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ - Μ.ΑΛΕΞ.ΕΣΩΒΑΛΤΩΝ 0-0

Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ 15η αγωνιστική
ΑΡΗΣ ΥΔΡΑΙΑΣ - ΕΝΩΣΗ ΤΣΑΚΩΝ 3-2
ΔΑΦΝΗ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 3-1
Μ ΘΥΕΛΛΑ ΛΥΚΟΣΤΟΜΟΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΩΡΟΘΕΑΣ 7-1
Μ.ΑΛΕΞ.ΑΡΝΙΣΣΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ 1-0

Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ 11η αγωνιστική
ΠΑΟΔ ΔΑΦΝΗΣ - ΑΡΗΣ ΛΙΠΑΡΟΥ 0-2
Ν.ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΡΑΧΩΝΑΣ 0-5
ΠΟΝ.ΝΕΟΛΑΙΑ Κ.ΒΡΥΣΗΣ - Ν.ΠΥΡΣΟΣ ΠΕΤΡΙΑΣ 3-1


Δεν υπάρχουν σχόλια: