Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Μ.Α. Αρσενίου - Μ.Α. Πέλλας (0-0)0-1. Πόνεσαν τα μάτια μας...

Αν σήμερα ο αντίπαλος ήταν ελάχιστα πιο ανταγωνιστικός, σχεδόν μετά βεβαιότητας η Πέλλα θα έφευγε από το γήπεδο με άδεια χέρια. Άνευρη, άτολμη, άτακτη, ασυντόνιστη, αδυνατούσε να συνεργαστεί και να δημιουργήσει σοβαρούς κινδύνους μπροστά στο αντίπαλο τέρμα. Ούτε παραγγελία να είχε το μετριότατο και αδύναμο Αρσένι σήμερα, ώστε στο τέλος να μην της κοστίσει αυτή η εμφάνιση βαθμολογικά. 
Το απίστευτο γκολ του Μπουράκη, η πολύ καλή απόδοση των Γεωργιάδη-Πανταζίδη, μαζί με το σημαντικό τρίποντο, μπορούν να καταγραφούν ως τα μόνα θετικά στοιχεία, από το σημερινό παιχνίδι για την ομάδα μας. Βέβαια, κι αυτό δεν αποτελεί τόσο σοβαρό άλλοθι όταν ο αντίπαλος είχε όλους κι όλους 11 ποδοσφαιριστές και η μοναδική του αλλαγή έφτασε στο γήπεδο μετά το 60' και μάλιστα μετά από έναν χρόνο απουσίας(!), για την ομάδα μας στις ήδη υπάρχουσες απουσίες και τα αγωνιστικά προβλήματα με αρκετούς ανέτοιμους στην αποστολή, ήρθαν κι έδεσαν το «γλυκό» νωρίς νωρίς κι άλλα προβλήματα με τις αναγκαστικές αλλαγές από το πρώτο κιόλας ημίχρονο των Ιωσηφίδη και Τζιότζιου. Το καλό της διάστημα στο πρώτο ημίχρονο, αν μπορεί να το πει κανείς έτσι, ήταν το 35'-45', όταν μπήκε στο παιχνίδι ο ζωηρός Ζώγας μετά την αναγκαστική αντικατάσταση του κουρασμένου από το τουρνουά της Ιταλίας Ιωσηφίδη και βοήθησε σ' εκείνο το διάστημα την ομάδα να αναπτύσσεται επιθετικά πιο ορθόδοξα εκμεταλευόμενη και την κούραση των γηπεδούχων, αλλά και τότε ακόμα οι τελικές προσπάθειες σε ευκαιρίες με καλές προϋποθέσεις δεν ήταν οι δέουσες... Το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου, μάλλον ανταποκρίνεται στην εικόνα του αγώνα που παρακολούθησαμε, με τους γηπεδούχους από την άλλη να μην έχουν ούτε μία φάση άξια αναφοράς.
Μ' αυτά και μ' αυτά και το δεύτερο ημίχρονο κύλησε όπως σχεδόν το πρώτο, με την διαφορά, ότι οι γηπεδούχοι που είχαν ένα καλό 5λεπτο στο οποίο έχασαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ με τον Γκοτζαμανίδη, με κυριότερη την πρώτη αφού σε κενό τέρμα με εξουδετερωμένο το Μουρζίδη, από τα σχεδόν 3 μ., «κατάφερε» να την στείλει άουτ! Στις ευκαιρίες του Αρσενίου οι απαντήσεις της Πέλλας, ήταν ισάριθμες αλλά με ατομικές προσπάθειες. Στη μία ο Κατσαμακτσής δεχόμενος την μπάλα από θέση πλάγια δεξιά, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του ακόμα και τον τερματοφύλακα του Αρσενίου αλλά με φορά αντίθετη από το τέρμα, κι όταν γύρισε το σώμα να σουτάρει στην άδεια από τερματοφύλακα εστία αφού δεν υπήρχαν στηρίγματα, πρόλαβε ένας αμυντικός κοντράροντας την προσπάθειά του και σώζοντας την ομάδα του από βέβαια παραβίαση. Στη δεύτερη που ήταν μαζί με την απίστευτη ευκαιρία του Αρσενίου τα highlights του αγώνα, ο Μπουράκης αφού έκλεψε την μπάλα λίγο έξω και δεξιά από την περιοχή της Πέλλας, με ένα απίστευτο σλάλομ και εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, διένυσε περισσότερα από 65 μ. περνώντας ολόκληρο το Αρσένι και τα «περίχωρα», όπως φυσικά σαν να μην υπήρχε και τον τερματοφύλακα Καρυπίδη και μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 0-1 στο 80'. Γκολ λύτρωση για την ομάδα μας, γκολ ποίημα για τον σκόρερ που ξεδίπλωσε το σπάνιο ταλέντο του, έστω κι αν εξέλειπε εντελώς απ' αυτή την προσπάθεια το ομαδικό στοιχείο που χαρακτηρίζει το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Φυσικά μ' αυτή την εικόνα της ομάδας μας, με τις ελάχιστες ευκαιρίες, την έλλειψη συνεργασιών, το γκολ έδειχνε δυσεπίλυτος γρίφος και μόνο με κάτι «μαγικό» θα μπορούσε να επιτευχθεί. Όπερ και εγένετο... 
Η τελευταία φάση ανήκει στην Πέλλα, με τον τερματοφύλακα του Αρσενίου να κάνει κακή και βιαστική έξοδο εκτός περιοχής και να διώχνει ασθενικά προς τα πλάγια και τον Πανταζίδη να το εκμεταλεύεται και να προσπαθεί να το κρεμάσει από τα 35 μ., όμως η μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι άουτ. Το τελικό σφύριγμα δεν βρήκε καμιά ομάδα να πανηγυρίζει, παρότι το παιχνίδι είχε νικητή. Φυσικά μετά από εύλογο χρονικό διάστημα κανείς δεν θα θυμάται τίποτα άλλο, παρά μόνο το εκπληκτικό γκολ του Μπουράκη και τη νίκη. 
Για την Πέλλα λίγο πολύ τα είπαμε παραπάνω, κρατάμε μόνο τη νίκη και συνεχίζουμε μέσα από δουλειά και προπονήσεις να βελτιώσουμε αδυναμίες και να αλλάξουμε τις άτακτες αγωνιστικές συμπεριφορές που είδαμε και σήμερα. Από τον πάγκο ανακατεύτηκε πολλές φορές σήμερα η «τράπουλα», αλλά «άσος» δεν έβγαινε με τίποτα, ούτε καν από το μανίκι... Δεν νομίζω να άρεσε σε κανέναν είτε εντός, είτε εκτός γηπέδου αυτό που είδε σήμερα από την ομάδα. Παρότι οι γηπεδούχοι είχαν μόνο καλά λόγια για την ομάδα μας, πάντα σε σύγκριση με τους αντίπαλους που αντιμετώπισαν μέχρι σήμερα τόσο εντός, όσο κι εκτός έδρας. 
Το Αρσένι ήθελε αλλά ήταν λίγο για μια ομάδα που παίζει «τελικούς». Ήταν λίγο παρά την ψυχολογική ανάταση από τις τελευταίες καλές εμφανίσεις με δυνατούς αντιπάλους. Ήταν λίγο και αγωνιστικά και αριθμητικά, αφού με μια μόλις ενδεκάδα παικτών και μάλιστα με κάποιους απ' αυτούς απροπόνητους όπως έλεγαν άνθρωποι της διοίκησης και ο προπονητής μετά το τέλος του αγώνα, δεν μπορείς να βγάλεις ένα απαιτητικό σε κάθε του παιχνίδι απο δω και πέρα, πρωτάθλημα. 
Σχετικά καλή η διαιτητική τριπλέτα, αν εξαιρέσει κανείς τον φειδωλό πειθαρχικό έλεγχο σε αντιαθλητικά και μερικές φορές σκληρά μαρκαρίσματα των γηπεδούχων το τελευταίο ημίωρο κυρίως και την αμφισβητούμενη φάση στο πρώτο ημίχρονο, όταν η Πέλλα ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Κατσαμακτσή που έφευγε μόνος απέναντι στον Καρυπίδη, από τον Κωνσταντινίδη.
œ►Άριστη η φιλοξενία από την διοίκηση του Μ.Α. Αρσενίου.
►Την επόμενη αγωνιστική και συγκεκριμένα το ερχόμενο Σάββατο, η ομάδα μας υποδέχεται το Μάνδαλο.
Οι συνθέσεις
Μ.Α. Αρσενίου(Παυλίδης): Καρυπίδης Γάτσος, Γιάνκου, Σασαρίδης, Κωνσταντινίδης, Αργυρόπουλος, Σφύρτσης, Γεωργιάδης, Τσαούσης(Δημητριάδης 75'), Γκοτζαμανίδης, Καραφουλίδης
Μ.Α. Πέλλας(Μαυροβουνιώτης-Χαρπίδης): Μουρζίδης, Γεωργιάδης, Σιαματάς, Τζιότζιος(Σιάγκας 46')), Παναγιωτέλης, Πανταζίδης, Ιωσηφίδης(Ζιώγας 36'), Σαλίκας, Μπουράκης, Ρέκος Β.Ι.(Στάγκος 55'), Κατσαμακτσής. Απόντες: Μπρατσούδης, Ίμπας, Πλιόγκας










Δεν υπάρχουν σχόλια: