Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Εκδήλωση για τον Σχολικό Εκφοβισμό στο Δημοτικό Σχολείο Πέλλας

Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Η Σχολική Βία στα Σχολεία», διοργανώνει το Δημοτικό Σχολείο Πέλλας, την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017 και ώρα 10.00 π.μ., στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Σχολείου.
«Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γ΄και Ε΄ τάξεων σας προσκαλούν στην παραπάνω εκδήλωση – συζήτηση, με πρωταγωνιστές τους μαθητές /τριες & με ομιλητή τον κ. Αθανάσιο Μπαζούκη», αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση. Από τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς των τάξεων.
Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Σχολικής Βίας που είναι η 6η Μαρτίου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
  • Τραγούδι: Ο Σχολικός Εκφοβισμός
  • Θεατρικό: «Η ιστορία του Βίκτωρα και της Μαρίας»
  • Παρουσίαση power point για τη Διαφορετικότητα-Μοιάζουμε διαφορετικοί αλλά είμαστε ίδιοι.
  • Τραγούδι: Όπου υπάρχει αγάπη
  • Δραματοποίηση παραμυθιού: «Τα μπαλόνια της φιλίας»
  • Τραγούδια για τη φιλία: Εγώ και εσύ μαζί & Ο μικρός Πρίγκιπας
  • Ομιλία - Συζήτηση με τον κ. Αθανάσιο Μπαζούκη.
Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:
Εμμανουήλ Κιοσελάκης, Ευσταθία Μπακαλοπούλου, Άννα Μαρία Παγιαννίδου, Χαρίκλεια Μπανούδη, Μαρία Τσιλιγκίρη, Αθανασία Παπαλιάγκα

«Πήραμε την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε την εκδήλωση, γιατί πάνω σε αυτό το σημαντικό θέμα πρέπει να γίνεται σοβαρή και υπεύθυνη ενημέρωση. Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να αναλάβουμε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του μαθητικού πληθυσμού», σημειώνει ο διευθυντής του σχολείου Άρης Μπουλουσάκης προσθέτοντας: «Χωρίς αμφιβολία, η βία και ο εκφοβισμός στο σχολείο μπορεί να επηρεάσει τη διανοητική και συναισθηματική υγεία του ατόμου προκαλώντας πολλές φορές π.χ. κατάθλιψη, φόβο, ανησυχία, ένταση, χαμηλή αυτοεκτίμηση, έλλειψη εμπιστοσύνης κ.λ.π.».

Δεν υπάρχουν σχόλια: