Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Α1 Ερασιτεχνική-17η Αγωνιστική: Μ.Α. Αρσενίου - Μ.Α. Πέλλας

Η ομάδα μας κι αυτή την Κυριακή θα αντιμετωπίσει μία ομάδα που «καίγεται» στην κυριολεξία για βαθμούς. Άλλωστε κάπως έτσι θα κυλήσει το πρωτάθλημα σε όλα σχεδόν τα εκτός έδρας παιχνίδια της στο δεύτερο γύρο με ομάδες που θα χρειάζονται διακαώς βαθμούς, αφού κατά πλειοψηφία όλες αυτές οι ομάδες, βρίσκονται μέσα ή κοντά στην διακεκαυμένη ζώνη και μάχονται για την παραμονή.
Μέχρι τώρα σε παρόμοιες εξόδους στο δεύτερο γύρο, η ομάδα μας έχει πάρει άριστα με τα πειστικά διπλά σε Καλή και Αμπελειές. Όμως κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και χρειάζεται ιδαίτερη προσοχή και δεν πρόκειται καμία θεωρητική αγωνιστική ανωτερότητα να σου χαρίσει ξεκούραστα βαθμούς, αν δεν προσπαθήσεις και δεν τους διεκδικήσεις με πάθος, συνέπεια, σοβαρότητα και πειθαρχία. Η ομάδα μας αυτή την περίοδο είναι καλά με όλα τα προβλήματά της και το απέδειξε εκτός από το νικηφόρο σερί της στο πρωτάθλημα και στον πρόσφατο ημιτελικό του κυπέλλου, όταν ακόμη και στην κακή μέρα της, πήρε την σημαντική πρόκριση και το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του κυπέλλου. Αφήνουμε το κύπελλο στην άκρη του μυαλού μας ώστε να το επαναφέρουμε στην ώρα του και συνεχίζουμε τη μάχη μέχρι τέλους στο πρωτάθλημα, αφού ο τελικός είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός, όμως αυτό θα συμβεί πρόωρα και θα απομένουν πάρα πολλά παιχνίδια μέχρι την λήξη της φετινής αγωνιστικής σεζόν. Φαντάζομαι κανείς δεν επιθυμεί αυτή η ομάδα να φτάσει να αγωνίζεται σε ρόλο κομπάρσου τόσο νωρίς, χωρίς στόχους και φιλοδοξίες. Το διπλό στο Αρσένι, θα είναι ακόμα ένα κομματάκι στο επιτυχημένο παζλ που αγωνίζεται αυτή η ομάδα να συνθέσει με την πορεία και τις εμφανίσεις της φέτος.
Ο Μ.Α. Αρσενίου εικάζεται από τους «ειδικούς» του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου μας, ότι έχει αποδυναμωθεί και ότι είναι ο υπ' αριθμόν ένα υποψήφιος για τον υποβιβασμό. Προσωπικά παρακολουθώντας την πορεία του στα τελευταία παιχνίδια, δεν είμαι fun αυτής της άποψης. Μπορεί να έχασε τον Γενάρη τον σημαντικό Καρυπίδη, πρόσθεσε όμως 3-4 ποδοσφαιριστές έμπειρους για την κατηγορία, που όπως έδειξαν και στα τελευταία παιχνίδια, του έδωσαν την αγωνιστικότητα και την πίστη που του έλειπαν  για το «θαύμα» της παραμονής. Το είδαμε τόσο στα χαμένα εκτός έδρας παιχνίδια με Εδεσσαϊκό και Εξαπλάτανο όταν έβαλε «δύσκολα» στους δύο πρωτοπόρους, όσο και στο νικηφόρο παιχνίδι με τις Αμπελειές στο Αρσένι, με την άνετη νίκη του με 3-0. Σίγουρα δεν θα παραδώσει εύκολα τα όπλα, σε κανένα παιχνίδι μέχρι το τέλος, πόσο μάλλον σ' αυτά που έχει στο γήπεδό του.
Σεβασμός λοιπόν σε κάθε αντίπαλο, με την υποτίμηση και την έπαρση μακριά από μας. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε στο τέλος τους στόχους μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: