Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Φτώχεια και των γονέων

Τίτλος που σοκάρει σε όλες σχεδόν τις ιστοσελίδες: Το Ινστιτούτο γερμανικής οικονομίας της Κολονίας, σε έκθεσή του αναφέρει ότι το ποσοστό φτώχειας στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 40%.
Έ, ρε πανηγύρια, λέω, που θα κάνουν στη Ν.Δ. και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη για τις νέες φοβερές και τρομερές επιδόσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ.
Βούτυρο στο ψωμί των μονταζιέρων και των αδέσμευτων μέσων ενημέρωσης.
Τι ανθρωπιστική κρίση και κουραφέξαλα. Εδώ έχουμε να κάνουμε με οικονομικό Αρμαγεδδώνα.
Πότε πρόλαβε αυτή η φαυλεπίφαυλη κυβέρνηση να προκαλέσει τόσο μεγάλη καταστροφή;
Ούτε δύο χρόνια δεν βρίσκεται στα πράγματα. Και λέει ότι είναι και αριστερή!
Κατακαημένη Αριστερά, ποιοι μιλούν στ' όνομά σου!
Καλά να πάθουν όμως οι αφελείς, που τους πίστεψαν και τους ψήφισαν τον Γενάρη του 2015, τους στήριξαν στο δημοψήφισμα και οι άφρονες αν και εξαπατημένοι τούς ξαναψήφισαν τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου, προφανώς για να τελειώσουν το εγκληματικό έργο τους.
Έπαθαν και δεν έμαθαν.
Έχει δίκιο ο Ευάγγελος Βενιζέλος που μιλάει για εκτσογλανισμό της κοινωνίας με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ. Βαριά κατηγορία, αλλά εξαιρετικά εύστοχη.
Και να πεις ότι δεν είχαν προειδοποιήσει τους Έλληνες τα κόμματα του ευρωπαϊκού τόξου να μην εμπιστευθούν τους ερασιτέχνες, τους αριστεριστές, τους εξουσιομανείς;
Αυτοί θα μας κατσικωθούν, θα στήσουν καθεστώς σαν της Βόρειας Κορέας, και άντε να τους κουνήσεις.
Χώρια που είναι ικανοί για όλα, ακόμη και για εκτροπή. Πόσο δίκιο έχει επίσης ο αρχηγός της Ν.Δ. που απαιτεί εδώ και τώρα εκλογές πριν να είναι πολύ αργά.
Προσπαθώντας να συνέλθω, είπα να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες για τη δράση των ολετήρων, όπως την περιγράφει ένα έγκυρο και υπεράνω υποψίας για κλίση προς τον εξτρεμισμό, γερμανικό οικονομικό ινστιτούτο.
Και τι διαπιστώνω;
Τα στοιχεία είναι για την περίοδο 2008-2015. Δηλαδή τα χρόνια που κυβερνούσαν, η Ν.Δ. μόνη της, στη συνέχεια το ΠΑΣΟΚ μόνο του και ακολούθως Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ αγκαζέ, μ' ένα διάλειμμα στο μεσοδιάστημα ψευδοοικουμενικής κυβέρνησης με πρωθιερέα έναν εκλεκτό των αγορών.
Μάλιστα. Αυτό συμβαίνει όταν αναθέτεις σε δολοφόνους να εξιχνιάσουν το έγκλημα που έχουν διαπράξει.
Γίνεται; Δεν γίνεται. Στοιχειώδες, αφελή ψηφοφόρε.
Και εκεί που είχα αρχίσει να προβληματίζομαι για την εγκυρότητα του Ινστιτούτου της Κολονίας (υποψιαζόμουν ότι είχαν κάνει εισοδισμό διάφοροι επιτήδειοι μαρξιστές-τροτσκιστές) ήρθε το εβδομαδιαίο δελτίο του ΣΕΒ (ξέρετε, η συλλογικότητα του μεγάλου κεφαλαίου) για να συντρίψει κάθε αμφιβολία μου.
Κι αυτή λέει ότι οι Έλληνες έχουν υποστεί από το 2009 μία από τις μεγαλύτερες υποβαθμίσεις του βιοτικού επιπέδου, του εισοδήματος και της περιουσίας τους σε καιρό ειρήνης.
Κι εδώ αριστερός δάκτυλος; Δεν το πιστεύω.
Με την ευκαιρία - Σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ: Ποιος ήταν ο πολιτικός που είχε πει ότι ακόμη κι αν δεν υπήρχαν τα μνημόνια θα έπρεπε να τα εφεύρουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: