Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Η Ε. Αχτσιόγλου στην ΕΡΤ για νέες κύριες συντάξεις, θέσεις εργασίας, ληξιπρόθεσμες οφειλές σε 120 δόσεις

Δεκαπέντε χιλιάδες νέες κύριες συντάξεις θα πληρωθούν στις 28 Δεκεμβρίου, όπως ανέφερε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 η υπουργός εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. Σύμφωνα με την υπουργό και με βάση τα στοιχεία του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», το 2017 δημιουργήθηκαν 120.000 νέες θέσεις εργασίας. Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να εκδοθεί και η υπουργική απόφαση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Νέα έκτακτη πληρωμή 15.000 νέων κύριων συντάξεων θα πραγματοποιήσει ο ΕΦΚΑ στις 28 Δεκεμβρίου, όπως ανέφερε η υπουργός εργασίας. Σύμφωνα με την υπουργό εργασίας, μέχρι το τέλος του έτους οι εκκρεμείς συντάξεις θα έχουν περιοριστεί στις 75.000 και στόχος είναι μέχρι τον Ιούνιο του 2018 να έχουν εκκαθαριστεί όλες οι αιτήσεις συνταξιοδότησης που βρίσκονται σε αναμονή.
«Τους τελευταίους μήνες, γίνονται διαρκώς εμβόλιμες πληρωμές νέων συντάξεων» ανέφερε η υπουργός, τονίζοντας ότι ο όγκος των εκκρεμοτήτων που παρέλαβε η κυβέρνηση, ήταν τεράστιος, με «περισσότερες από 380.000 απλήρωτες συνταξιοδοτικές παροχές».
Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να εκδοθεί και η υπουργική απόφαση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών ελεύθερων επαγγελματιών. Όπως σημείωσε, «θα αφορά ελεύθερους επαγγελματίες, χωρίς πτωχευτική ικανότητα (δικηγόροι, μηχανικοί), αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες με πτωχευτική ικανότητα (έμποροι, αν το χρέος τους φθάνει έως 20.000 ευρώ). Η ρύθμιση θα είναι έως 120 δόσεις και θα υπάρχει η δυνατότητα κουρέματος των προσαυξήσεων έως 85%.
Εντός του Ιανουαρίου αναμένεται στη Βουλή το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στα οικογενειακά επιδόματα. Όπως επισήμανε ακόμη η Έφη Αχτσιόγλου, με βάση τα στοιχεία της «ΕΡΓΑΝΗ», το 2017 δημιουργήθηκαν 120.000 νέες θέσεις εργασίας, με το 70% από αυτές να αφορά σε θέσεις πλήρους απασχόλησης.
«Κάθε δυνατότητα που έχουμε, κάθε ευρώ που υπάρχει διαθέσιμο στην ελληνική οικονομία, δεν μπορούμε, παρά να το επιστρέφουμε στον κόσμο και να ανακουφίζουμε τους οικονομικά ασθενέστερους» δήλωσε η υπουργός Εργασίας.

Πηγή: ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: