Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Ο πιο κρύος Δεκέμβρης των τελευταίων επτά ετών

Ο πιο ψυχρός Δεκέμβρης των τελευταίων χρόνων προβλέπουν οι μετεωρολόγοι ότι θα είναι για την Ευρώπη αυτός ο οποίος ήδη ξεκίνησε, παρά το γεγονός ότι η φετινή χρονιά είναι μία από τις πιο ζεστές.
Οκτώ μετεωρολόγοι που ρωτήθηκαν από το πρακτορείο Bloomberg εκτίμησαν, ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου θα είναι το πιο ψυχρό από το 2010, καθώς υψηλές πιέσεις κοντά στην Ισλανδία και τη βορειοδυτική Ρωσία «σπρώχνουν» αρκτικούς ανέμους νότια.
Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τα ενεργειακά αποθέματα; Ενώ η Ευρώπη θεωρείται ότι τροφοδοτείται επαρκώς με ηλεκτρικό ρεύμα αυτό τον χειμώνα και τα αποθέματα φυσικού αερίου είναι υψηλότερα από τον μέσο όρο για την εποχή του χρόνου, οι αντοχές θα μπορούσαν να δοκιμαστούν, σε εκτεταμένες περιόδους ακραίου κρύου.
Επιπλέον, η Κίνα προβλέπει ότι θα έχει έλλειψη φυσικού αερίου, γεγονός που μπορεί να σημάνει ανταγωνισμό με την Ευρώπη για τα φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου, που ήδη διακινούνται στο υψηλότερο επίπεδο σχεδόν ενός έτους.
«Ακραίo, ακόμη και επικίνδυνο κρύο απειλεί κατά καιρούς αυτόν τον χειμώνα, συμπεριλαμβανομένου και του Δεκεμβρίου», δήλωσε ο Joe D'Aleo, επικεφαλής μετεωρολόγος της WeatherBell Analytics LLC. «Χιόνι θα πέσει στην ανατολική Ευρώπη και θα εξαπλωθεί στο κέντρο» σημειώνει ενώ άλλος μετεωρολόγος προβλέπει ότι το κρύο θα ξεκινήσει στο πρώτο δεκαπενθήμερο από τη Νορβηγία και θα περάσει στη νοτιοδυτική Ευρώπη προτού οι θερμοκρασίες επανέλθουν στα φυσιολογικά επίπεδα.
Η αποκλιμάκωση του κρύου στη βόρεια Ευρώπη φαίνεται να βελτιώνεται στα μέσα του μήνα αλλά αναμένονται νέα κύματα ψύχους αργότερα τον Δεκέμβριο στον Νότο.

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: