Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Πιθανή ανατροπή στο βούλευμα για τα «στημένα παιχνίδια»

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση κατά του πρόσφατου παραπεμπτικού βουλεύματος για τη γνωστή υπόθεση των «στημένων παιχνιδιών» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, επικαλούμενος νομικούς λόγους.
Υπενθυμίζεται ότι με το αναιρεθέν βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπονται στο εδώλιο 28 από τους αρχικά 35 κατηγορούμενους για το αδίκημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων ποδοσφαιρικών αγώνων (κακούργημα), με τους 8 να αντιμετωπίζουν και το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας.
Οι δικαστές απέρριψαν τις βαριές κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη και εκβίαση.
Ανάμεσα στα πρόσωπα που αποφαίνεται ότι πρέπει να καθίσουν στο εδώλιο, -εκτός από τον Βαγγέλη Μαρινάκη- το βούλευμα περιλαμβάνει μεγαλοπαράγοντες του ποδοσφαίρου, διαιτητές και ποδοσφαιριστές, καθώς και τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή και τον πρώην νομικό της σύμβουλο Θόδωρο Κουρίδη.
Όλοι οι κατηγορούμενοι απαλλάσσονται από τα αδικήματα της απάτης και της εκβίασης, ενώ και ο Βαγγέλης Μαρινάκης απαλλάσσεται από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη (εμπρησμός φούρνου Κωνσταντινέα), αδίκημα για το οποίο είχε προτείνει την απαλλαγή του και ο αρμόδιος εισαγγελέας.
Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται από κάθε κατηγορία 7 άτομα, ανάμεσά τους ο πρώην πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League, Ελευθέριος Ζάμπρας, σε βάρος του οποίου η ποινική δίωξη έπαυσε λόγω θανάτου.
Μετά την άσκηση αναιρέσεως από τον αντεισαγγελέα Χαράλαμπο Βουρλιώτη, την τελική απόφαση για την πορεία της υπόθεσης θα λάβει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: