Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Μπλόκο στo φασιστικό κάλεσμα του Family Pride στην Αθήνα

Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι απαγορεύει την πραγματοποίηση της δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης που έχει εξαγγελθεί για σήμερα Σάββατο 6 Ιουλίου στις 7:20 το βράδυ, στη Λεωφόρο Ποσειδώνος 30, η «El Hero».
Πρόκειται για τη φασιστική συγκέντρωση του Pride Family: δηλαδή για τη «μέρα της οικογένειας», που «θα γίνει θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του έθνους. Μια γιορτή της κάθε οικογένειας, του κάθε πολίτη, δική σου... Μια μέρα που κάθε μας βήμα θα είναι ένα βήμα να κρατήσουμε ζωντανά, τα ήθη, τα έθιμα, τους θεσμούς, τις αξίες, τις αρετές και την αγάπη για ένα μέλλον με προοπτική και ιδανικά», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η «El Hero» στον ιστότοπό της.
Λόγω της φασιστικής συγκέντρωσης, οι συλλογικότητες «Πρωτοβουλία αντιφασιστ(ρι)ών από τα νότια προάστια & αλληλέγγυα» και «Πρωτοβουλία ατόμων ενάντια στο family pride» είχαν εξαγγείλει αντιφασιστική συγκέντρωση, για την ίδια μέρα (Σάββατο) στις 6 το απόγευμα,. στην προκυμαία του Φλοίσβου.
Σε τέτοιες περιπτώσεις (δηλαδή στην εξαγγελία μιας φασιστικής και μιας αντιφασιστικής συγκέντρωσης σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους) η ΕΛ.ΑΣ. είθισται να απαγορεύει αμφότερες τις συναθροίσεις: όπως έκανε και σε αυτήν την περίπτωση.
Μάλιστα, στη σχετική ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι η απαγόρευση των δύο συγκεντρώσεων «επιβάλλεται, καθώς από τη ταυτόχρονη διεξαγωγή των ανωτέρω συναθροίσεων από ομάδες αντίπαλων θέσεων εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή, της κυκλοφορίας οχημάτων, πεζών και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων της περιοχής».
Η ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε επίσης ότι «απαγορεύεται η διεξαγωγή κάθε δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης σχετικής με τις ανωτέρω συναθροίσεις από ώρα 12:00’ της 6-7-2024 έως 23:59’ της 6-7-2024 στο αστικό δίκτυο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους: Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού - Δημοσθένους - Ναζλίου - Κύπρου - Παμφυλίας – Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου - Ψαρών - Αγίας Σοφίας - Σωκράτους - Κωστή Παλαμά - Καλλικράτους - Κουντουριώτου - Ηπείρου - Αμαρτωλών - Λυκούργου - Αισχύλου - Πυθαγόρα - Εθελοντών - Πραξιτέλους - Πικροδάφνης - Λεωφ. Ποσειδώνος - Ιωάννου Φιξ - Λεωφ. Απόλλωνος - Μαρίνα Φλοίσβου - Πάρκο Φλοίσβου - Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης - Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού».
Πρόσθεσε ότι «οι οργανωτές των δύο ανωτέρω συναθροίσεων δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπο Αστυνομική Αρχή, την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 1 & 2 του Ν.4703/2020 και του άρθρου 3 του Π.Δ. 73/2020, κι ως εκ τούτου δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία της ισχύουσας νομοθεσίας περί δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων».

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: