Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Χορός, τραγούδι, κέφι, διασκέδαση στο απογευματινό γλέντι του εκπολιτιστικού ομίλου ¨Η Πέλλα¨


Την Τετάρτη 19 Ιουνίου και ώρα 8:30 διοργανώθηκε από τον εκπολιτιστικό όμιλο ¨Η Πέλλα¨ απογευματινό με πλούσια εδέσματα, καλό κρασί, ευγενική χορηγία του συλλόγου και του κ. Αραμπατζή, και πολλή μουσική. Χορευτές, μέλη αλλά και φίλοι του ομίλου στήριξαν αυτή την προσπάθεια. Η βραδιά θύμισε κάτι από τα παλιά Γιαννιτσά και τις εξόδους στην Κηφισιά. Πλαισιώθηκε μουσικά με τους Παύλο Ματρακούλια (κλαρίνο), Θεόδωρο    Σιταρά (τρομπέτα), Δούμτση Λεωνίδα (νταούλι), Ζιμπίδη Δημήτρη (πλήκτρα), Τζανέτη Δημήτρη (κιθάρα), Καβάζη Στέλιο (κρουστά), Λιτοβολή Σάκη (τουμπερλέκι-νταούλι) Στεφανίδη Αλέξη (Ποντιακή λύρα) και Άννα Κανσίζογλου (τραγούδι).  Οι παριστάμενοι χόρεψαν με την ψυχή τους παραδοσιακά αλλά και βαλς, τανγκό και μοντέρνους χορούς μέχρι αργά το βράδυ. Ο πρόεδρος του ομίλου κ. Γεώργιος  Δόντσιος στο χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής:

¨Ο Γιώργος Σεφέρης έγραφε: Δεν έχω φυσικά την απαίτηση να είμαστε όλοι σύμφωνοι στην παραδοχή ή στην άρνηση οποιουδήποτε πράγματος που θα έπεφτε στην αντίληψή μας. Εννοώ ότι δεν υπάρχει ακόμα στην Ελλάδα ούτε για τα δικά μας ζητήματα, εκείνη η βαθύτερη συμφωνία, χωρίς την οποία κάθε αντιγνωμία καταντά μια μάταιη ταραχή. Στη βάση κάθε συζήτησης εξυπακούεται ένα σιωπηρό συμβόλαιο. Χωρίς αυτό έχουμε ίσως πολλούς παράλληλους μονόλογους, αλλά δεν έχουμε διάλογο. Για την ώρα είμαστε η χώρα των παράλληλων μονόλογων.
Το πρόβλημα αυτό συνεχίζει να ταλαιπωρεί την Ελληνική κοινωνία εμποδίζοντας την πρόοδό της και την χρησιμοποίηση των δημιουργικών της δυνάμεων. Καθένας θεωρεί τον εαυτό του ειδικό επί παντός επιστητού και αρνείται κάθε συνεργασία με όποιον δεν ανήκει στους ημέτερους.
Μοναδική ελπίδα θεραπείας το συλλογικό πνεύμα, το οποίο καλλιεργείται μέσα από τους συλλόγους.
Ζούμε όμως σε μια εποχή που οι πόροι μας λιγόστεψαν και θα επιβιώσουν μόνο όσοι έχουν κάτι πραγματικά άξιο λόγου, όσοι έχουν χώρο για πολλές φωνές και καλοδέχονται όσους θέλουν μέσα από αυτούς να βάλουν το λιθαράκι τους στην ανάπτυξη του τόπου τους και της πατρίδας τους.
Η Πέλλα, και αυτό αποτελεί δέσμευση του παρόντος Δ.Σ. θα το πράξει αυτό παρά το κόστος που ήδη φαίνεται να πληρώνει από δυνάμεις που αντιπαλεύουν την προσέγγιση αυτή.
Θα το κάνουμε διότι αυτό έπραξαν και τα ιδρυτικά της μέλη. Διότι οι σύλλογοι ανήκουν στην πόλη και όχι στα πρόσωπα.
Αναζητούμε και αξιοποιούμε, πρώτιστα εντός αλλά και εκτός ομίλου, τη γνώση και το ταλέντο που θα βοηθήσει στην βαθύτερη και ουσιαστική κατανόηση της παράδοσης διότι μόνο όταν συλλάβουμε το βάθος της, κατά τον Ζήσιμο Λορεντζάτο, θα καταλάβουμε εκείνα που μας ενώνουν αληθινά με τους άλλους ανθρώπους.
Είμαστε ένας όμιλος διαλόγου κατά πρόσωπο με τον άλλο άνθρωπο.
Οι μονόλογοι και η συνθηματολογία του καφενείου δε μας αφορά και δεν ταιριάζει στην παράδοση του ομίλου.
Είναι μεγάλη τιμή, χαρά και συγκίνηση το γεγονός ότι βρίσκεστε εδώ σήμερα μέλη αλλά και φίλοι, παλιοί και νέοι, του συλλόγου. Σας ευχαριστούμε θερμά και ελπίζουμε να έχετε μια όμορφη, παρεΐστικη  βραδιά από εκείνες που φέρνουν κοντά τους ανθρώπους και ομορφαίνουν την καθημερινότητά μας.
Καλή διασκέδαση ¨  
Το Δ.Σ του ομίλου εκφράζει θερμές ευχαριστίες σε όλες τις κυρίες που προσέφεραν τα υπέροχα εδέσματα, στους μουσικούς που συμμετείχαν αφιλοκερδώς, στο τουριστικό περίπτερο ‘Φιλίππειο’, σε όλους όσους μέσα από τα blogs και τα ΜΜΕ κοινοποίησαν την εκδήλωση στο κοινό της πόλης μας και σε όποιον συνετέλεσε καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην οργάνωση της όμορφης αυτής βραδιάς.
Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι.



Δεν υπάρχουν σχόλια: