Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Στην Άρσενάλ ο... «Έλληνας Μέσι»

Ο Γιώργος Σπανουδάκης θα αγωνίζεται στην Άρσεναλ Κ18.
Όσο ο Ελληνας άσος αγωνιζόταν στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα τον αποκαλούσαν ο «μικρός Μέσι», αφού τα κατορθώματα του στο γήπεδο θύμιζαν εκείνα του Αργεντινού σταρ
Σε μια σπουδαία μεταγραφή προχώρησε η Άρσεναλ, αφού «έκλεψε» από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα τον Ελληνα μέσο, Γιώργο Σπανουδάκη! 
Τον 16χρονο Έλληνα μέσο έκλεψε η Αρσεναλ από την Μπαρστελόνα, καθώς εκμεταλλεύτηκε τους κανονισμούς που υπάρχουν στην Ισπανία και δεν επέτρεπαν στην Μπαρτσελόνα να κάνει επαγγελματία ποδοσφαιριστή κάτω των 18 ετών.

Ετσι οι Λονδρέζοι πρόσφεραν στον Σπανουδάκη επαγγελματικό συμβόλαιο, με πολύ υψηλές για την ηλικία του αποδοχές, και τον έπεισαν να μετακομίσει για άλλη μία φορά στη ζωή του. 
Παράλληλα πληροφορίες θέλουν τον νεαρό άσο να παίζει κατά κύριο λόγο στην ομάδα Νέων της Άρσεναλ, αλλά στη μεταξύ τους συμφωνία προβλέπονται συμμετοχές και με την πρώτη ομάδα του συλλόγου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ελληνας μέσος γίνεται ο 6ος ποδοσφαιριστής που μετακομίζει από την Βαρκελώνη στο Λονδίνο, μετά τους Σεσκ Φάμπρεγκας, Φραν Μερίδα, Τζον Τοράλ, Έκτορ Μπελερίν και Χούλιο Πλεγκουεθουέλο. Ενώ ο Ελληνας μέσος έπεσε με το... καλημέρα στα βαθιά, αφού αγωνίστηκε στο φιλικό της ομάδας νέων της Αρσεναλ απέναντι στη Λίνκολν.

Ο Γιώργος Σπανουδάκης γεννήθηκε στις 25 Νοεμβρίου του 1998 στη Θεσσαλονίκη, ενώ μόλις στα 6 του χρόνια ξεκίνησε να παίζει μπάλα στον τοπικό γερμανικό σύλλογο Opel Ruesselsheim.

Στη συνέχεια έκανε τα πρώτα του βήματα στις ακαδημίες της Άιντραχτ Φρανκφούρτης όπου έμεινε πέντε χρόνια, πριν μετακομίσει στη Βαρκελώνη το 2009. Επειτα οι σκούτερ της Μπάρτσα τον έφεραν στην ακαδημία τους "Λα Μασία".
Όσο αγωνιζόταν στις μικρές ομάδες της Μπαρτσελόνα τον αποκαλούσαν "μικρό Μέσι". Τα κατορθώματά του στο γήπεδο θύμιζαν πολύ εκείνα που έκανε ο Αργεντινός σούπερ-σταρ όταν ήταν στην ηλικία του.

Επίσης έχει ήδη αγωνιστεί στις εθνικές Κ15 και Κ16 της Γερμανίας. Από την γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία κινήθηκαν άμεσα και έστειλαν ανθρώπους τους στη Βαρκελώνη, ώστε να πείσουν τον νεαρό να αγωνιστεί με τη δική τους εθνική, αφού ο Σπανουδάκης έχει δύο υπηκοότητες, τόσο την ελληνική, όσο και τη γερμανική. Επομένως μπορεί να παίξει σε όποια εθνική ανδρών επιθυμεί.


Πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: