Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Απόφαση - ντροπή: Eλεύθεροι όλοι οι κατηγορούμενοι για τα κάτεργα της Μανωλάδας

Oμόφωνα αθώο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πάτρας τον φραουλοπαραγωγό της Νέας Μανωλάδας που κατηγορούνταν για την επίθεση με όπλα σε βάρος των μεταναστών εργατών γης στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, τον Απρίλιο του 2013.

Aθώος ομόφωνα κρίθηκε και ο αρχιεπιστάτης Κώστας Χαλούλος, ενώ ένοχοι κρίθηκαν οι άλλοι δύο επιστάτες και ειδικότερα ο Γ. Χαλούλος για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και ο Θ. Αποστολόπουλος για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο δεύτερος. Στον πρώτο επιβλήθηκε ποινή 14 ετών και 7 μηνών και στον δεύτερο 8 ετών και 7 μηνών. Και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς οι ποινές είναι εξαγοράσιμες. Σε ό,τι αφορά την κύρια κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων, το δικαστήριο αποφάσισε την αθώωση και των τεσσάρων κατηγορούμενων.

Στο μεταξύ, ένταση επικρατεί έξω από το δικαστικό μέγαρο της Πάτρας, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι αλλοδαποί εργάτες γης, καθώς και μέλη φορέων και οργανώσεων. Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα, ενώ ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονται έξω από το κτήριο των δικαστηρίων.

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: