Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Εδεσσαϊκός - Πέλλα (2-0)2-1. Πέρασε το νάνο για γίγαντα

Η Πέλλα σήμερα είχε καλή παρουσία, είχε κλασικές ευκαρίες, είχε διάθεση, πάθος, όμως της έλλειψαν βασικά στοιχεία για να πάρει αποτέλεσμα... Η ψυχολογία, το ποδοσφαιρικό θράσος και η πίστη για τη νίκη. Μοιραία ο έμπειρος Εδεσσαϊκός εκμεταλεύθηκε την περίσταση και πήρε περισσότερα απ' ότι άξιζε.
Στο ξεκίνημα, η Πέλλα τις ευκαιρίες με τον Γάκη αρχικά με σουτ και λίγο αργότερα σε τετ α τετ, το γκολ ο Εδεσσαϊκός με εύκολο πλασέ του Μεταξά στο 10', γκολ όπως αυτά που «χαρίζει» η αμυντική γραμμή της Πέλλας όταν βρίσκεται σε στιγμιαία αρρυθμία και σύγχιση... Στη συνέχεια όλο το πρώτο ημίχρονο αμφίρροπο και μοιρασμένο, με την Πέλλα όμως να έχει τη μερίδα του λέοντος με ακόμα τρεις πολύ καλές ευκαιρίες, πρώτα με το Μπουράκη σε κενό τέρμα όταν πρόλαβε αμυντικός αμυντικός των γηπεδούχων, έπειτα με τον Καρασμάνη σε αδύναμη κεφαλιά από καλή θέση στην αγκαλιά του τερματοφύλακα και τέλος με το δυνατό σουτ του Καραπίττα μέσα από την περιοχή που απέκρουσε εξαιρετικά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων. Κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχή και για το Εδεσσαϊκό λίγο αργότερα, αλλά σε καλή θέση ο Βελκόπουλος έδιωξε σε κόρνερ. Στο 45' όμως η κεφαλιά του Σερέτη βρήκε στόχο για το 2-0, όταν η άμυνα της Πέλλας έμεινε καρφωμένη στο έδαφος μετά από μια απολύτως προβλέψιμη εκτέλεση φάουλ από δεξιά. Το καθαρό 2-0 του πρώτου ημιχρόνου, μάλλον αποτυπώνει περισσότερο το «ψάρωμα» της ομάδας μας και την ψυχολογία «ήττας» που την διακατείχε σχεδόν σε ολόκληρο το ημίχρονο, παρά την ανωτερότητα του μέτριου Εδεσσαϊκού.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Πέλλα διεκδίκησε περισσότερα απ' όσα της επέτρεπε το εις βάρος της 2-0. Πιο τσαμπουκαλεμένη, πιο αποφασιστική, αλλά μάλλον το παιχνίδι είχε χαθεί από την «δειλία» του πρώτου ημιχρόνου. Είχε καλές ευκαιρίες με τους Σαλίκα, Καραπίττα, Σάρτινα, αλλά δεν μπόρεσε να μειώσει γρήγορα το σκορ, ώστε να έχει χρόνο να ψάξει για την ισοφάριση. Η Πέλλα ρίσκαρε ακόμα περισσότερο στο τελευταίο τέταρτο παίζοντας πιο ψηλά, αλλά οι φάσεις δεν έβγαιναν από έλλειψη καθαρού μυαλού, παρά την κατοχή. Ένα σουτ του Σάρτινα από καλή θέση είναι άξιο αναφοράς, που όμως έφυγε αρκετά άουτ. Η καλύτερη φάση και ευκαιρία για τους γηπεδούχους στην πιο ανοιχτή πλέον άμυνα της ομάδας μας, μια κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι του Βελκόπουλου και στην επαναφορά το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής στους καταρράκτες! Το γκολ για την Πέλλα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γάκη(βίντεο), όταν μόνο ο κ. Θεολόγου είδε αντιαθλητικό μαρκάρισμα πάνω στον Καραμούζα. Στο εναπομείναντα χρόνο η Πέλλα γέμιζε την μπάλα προς την περιοχή, και ο Εδεσσαϊκός στημένος πίσω την εξαφάνιζε στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα! Το τελικό σφύριγμα βρήκε ανακουφισμένους τους γηπεδούχους και εκνευρισμένους τους Πελλιώτες.
Η Πέλλα για ακόμη ένα παιχνίδι υποτίμησε τις δυνατότητές της, δείχνοντας πέραν του δέοντος σεβασμό στο όνομα του αντιπάλου. Όταν κατάλαβε ότι εκτίμησε λάθος την δυναμικότητα του και μπορούσε να πάρει κάτι, του είχε ήδη χαρίσει αρκετά από το πρώτο ημίχρονο.
Ο Εδεσσαϊκός καλός μεσοπιθετικά αλλά «αδούλευτος», έχει εμφανώς ως «αχίλλειο πτέρνα» του την άμυνα. Πάντως δεν θυμίζει σε τίποτα όχι μόνο την μεγάλη ομάδα του ένδοξου παρελθόντος των εθνικών πρωταθλημάτων, αλλά ούτε ακόμα κι αυτή την πρωταγωνίστρια των πρόσφατων ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων... Άσχημη εντύπωση προκάλεσε για ακόμη φορά η τακτική του κ. Ασλανίδη, με εντολή του να «εξαφανίζονται» οι μπάλες που βρίσκονται δίπλα στη γραμμή του πλαγίου μετά το 80ο λεπτό, όταν το σκορ είναι υπέρ της ομάδας του. Τέτοιες συμπεριφορές μικραίνουν ομάδες και νίκες...
Με κορυφαίο λάθος το πέναλτι υπέρ της Πέλλας και μεγάλη ανεκτικότητα σε πολλά αντιαθλητικά μαρκαρίσματα της μεσομυντικής γραμμής των γηπεδούχων, ο κ. Θεολόγου δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί μέτριος. Καλοί οι βοηθοί με ελάχιστα επιπόλαια λάθη.
Η σύνθεση: Βελκόπουλος, Σταυρακάκης, Κούμπους, Σιαματάς, Παναγιωτέλης(Παλιάικος), Καρασμάνης(Σάρτινας), Μπουράκης, Πέικος, Γάκης, Καραπίττας(Καραμούζας), Σαλίκας






















Δεν υπάρχουν σχόλια: