Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.: Συμμετέχουμε όλες και όλοι στη Γενική Απεργία της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου 2015

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η Γενική Απεργία της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου, που προκήρυξαν η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Γ.Σ.Ε.Ε. και στην οποία συμμετέχει η Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. πρέπει με τη μεγάλη της επιτυχία να καταδείξει την απόφασή μας, ως εργαζόμενοι, να ακυρώσουμε στην πράξη την επιχείρηση κατεδάφισης του ασφαλιστικού μας συστήματος και να αποτρέψουμε αγωνιστικά την ψήφιση του νέου μισθολογίου της λιτότητας.
Μαζικά, αγωνιστικά, αποφασιστικά διεκδικούμε:
  1. Κατοχύρωση και διεύρυνση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση και βελτίωση των συνταξιοδοτικών παροχών του.
  2. Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την επαρκή στελέχωση των Δημοσίων Υπηρεσιών, με έμφαση στους τομείς της Υγείας, Παιδείας, του Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αυτοδιοίκησης και Ασφαλιστικών Ταμείων, με παράλληλη αύξηση της χρηματοδότησης και διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους. Κατάργηση κάθε μορφής ενοικιαζόμενης, προσωρινής και ελαστικής εργασίας.
  3. Επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο με άμεσο «ξεπάγωμα» των μισθών. Νέο μισθολόγιο με αποκατάσταση των απωλειών και ακώλυτη μισθολογική- βαθμολογική εξέλιξη.
  4. Καθιέρωση δίκαιου και αξιοκρατικού συστήματος επιλογής προϊσταμένων.
  5. Αποτροπή της εκποίησης του δημόσιου πλούτου.
  6. Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων, φορολογίας, με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ και την καθιέρωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.
  7. Διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. –Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
  8. Κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων.
  9. Διαγραφή του χρέους.
Στις 3 του Δεκέμβρη στη Γενική Απεργία η δική μας απάντηση θα είναι Δυναμική – Συμμετοχική – Μαζική, όπως και σε κάθε αγωνιστική παρέμβαση και δράση για το επόμενο διάστημα.
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην κεντρική Απεργιακή Συγκέντρωση στην Αθήνα Πλατεία Κλαυθμώνος 11:00 π.μ. ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στα Συλλαλητήρια που θα διοργανωθούν σε κάθε πόλη της χώρα.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: