Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Και εγένετο διαγράμμιση...

Πάει καιρός αν θυμάμαι καλά, από την τελευταία φορά που κάποιος αρμόδιος φιλοτιμήθηκε να διαγραμμίσει το οδόστρωμα του δρόμου ιδιαίτερης κυκλοφοριακής σημασίας, Πέλλας-Κουφαλίων, στο κομμάτι από τα βόρεια όρια του Δ.Δ. Πέλλας του Δήμου Πέλλας μέχρι τα όρια του Δ.Δ. Κουφαλίων του δήμου Χαλκηδόνας. Εδώ και λίγες μέρες η περιβότητη διαγράμμιση και διακαής πόθος και αγωνία ετών όλων των διερχόμενων οδηγών, είναι γεγονός! Πρόχειρη μεν, διαγράμμιση δε...
Φυσικά όσοι αντίκρυσαν πρώτη φορά τη νέα διαγράμμιση, κατάλαβαν εύκολα ότι δεν πρόκειται για κάτι υπεύθυνο και σχεδιασμένο βάση του Κ.Ο.Κ., αλλά ως μια έμπνευση και αυτοσχεδιασμό αυτού που επιφορτίσθηκε την εν λόγω υποχρέωση. Κι αν κάποιος δεν το κατάλαβε οικειοθελώς, μόλις μπαίνει στα όρια του Δ.Δ. Κουφαλίων αντιλάμβανεται την ειδοποιό διαφορά, έστω κι αν η διαγράμμιση της περιοχής Κουφαλίων είναι λίγο φθαρμένη από την χρήση και τον χρόνο. Παρόμοια διαγράμμιση είδαμε και στο κομμάτι της παλαιάς εθνικής οδού Θεσ/νίκης-Πέλλας, που οδηγεί προς τον Αρχαιολογικό Χώρο.
Με τον έναν ή άλλο τρόπο όμως, θεωρώ σημαντική αυτή την έστω πρόχειρη εξέλιξη, αφού ο συγκεκριμένος δρόμος είναι πολύ συχνής κυκλοφορίας και βασική επιλογή για πολλούς καθημερινούς ή περιστασιακούς διερχόμενους οδηγούς. Το πρόβλημα του «τυφλού» οδοστρώματος ήταν μεγάλο και επικίνδυνο για τους οδηγούς κυρίως τη νύχτα και όταν επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες. Εύχομαι οι αρμόδιοι να δουν με άλλο μάτι και πιο σοβαρά κάποια στιγμή, παρόμοια σημαντικά προβλήματα καθημερινότητας στην περιοχή μας, που δεν έχουν δα και κανένα απαγορευτικό κόστος υλοποίησης.




Δεν υπάρχουν σχόλια: