Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Πανελλαδική ημέρα αλληλεγγύης για πρόσφυγες και μετανάστες

Την Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν πολλές εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις για την Πανελλαδική Ημέρα Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες και Μετανάστες - στριες. Η πρωτοβουλία κοινωνικών, πολιτικών και μεταναστευτικών οργανώσεων καλεί σε Συνέντευξη Τύπου,  την Τετάρτη 16/12 στις 12:00, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της ΑΔΕΔΥ.
Οι συνδιοργανωτές και συνδιοργανώτριες θα ενημερώσουν σχετικά με τις εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, που είναι παγκόσμια ημέρα των μεταναστών και μεταναστριών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Σε μια συγκυρία κλεισίματος των συνόρων και εγκλωβισμού των οικονομικών και πολιτικών προσφύγων,  γενικευμένης επίθεσης στα δικαιώματα ντόπιων και μεταναστών με πρόσχημα την τρομοκρατία, η 18 Δεκέμβρη αποκτά κεντρική πολιτική σημασία.
Δεν αφήνουμε να γίνουν οι πρόσφυγες αποδιοπομπαίοι τράγοι και τα δικαιώματα θυσία των ευρωπαϊκών πολιτικών ασφάλειας και καταστολής. Αντιστεκόμαστε στους πολέμους και τον τρόμο, τόσο του «ισλαμικού κράτους» όσο και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων,
και απαιτούμε:
  • να μπει ένα τέλος στο έγκλημα στο Αιγαίο και να πέσει ο φράχτης του Έβρου και κάθε φράχτης στην Ευρώπη.
  • να μην εφαρμοστεί το δόγμα μηδενικής μετανάστευσης, μαζικής κράτησης και απέλασης που ετοιμάζουν Ευρωπαϊκή Ένωση και Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
  • ασφαλή και νόμιμη διέλευση των συνόρων για τους πρόσφυγες του πολέμου, της καταπίεσης και της φτώχειας. 
  • Νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα για τους οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες,
  • Κατάλληλα δημόσια κτίρια και δομές για την αξιοπρεπή στέγαση, σίτιση και περίθαλψη.
Αντιστεκόμαστε στα στρατόπεδα κράτησης και απέλασης, στα Hot Spots και την Frontex που διαμορφώνουν ένα νέο καθεστώς στρατιωτικοποίησης των συνόρων και ποινικοποίησης της μετανάστευσης ενώ αναθέτουν στο καθεστώς Ερντογάν τη βρώμικη δουλειά της συγκράτησης της προσφυγιάς.
Πανελλαδική Ημερά Αλληλεγγύης – 18 Δεκέμβρη
Συνέντευξη Τύπου, την Τετάρτη 16/12 στις 12, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της ΑΔΕΔΥ, Φιλελλήνων και Ψύλλα 2».

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: