Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

«Όλη η Γη είναι πατρίδα!»

«Όλη η Γη είναι πατρίδα» από την Αθηνά Πολυχρόνη και τους μαθητές του 4ου δημοτικού Κερατέας. Η Μυτιληνιά δασκάλα μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριές της φέτος εστιάζει περισσότερο την προσοχή της στα «άλλα» παιδιά, τα «ίσα» παιδιά!
«Το τραγούδι μας είναι η φωνή συμπαράστασης σε όλους εκείνους τους μικρούς ταξιδιώτες, τα προσφυγόπουλα, που ταλαιπωρούνται τόσο καιρό για το πιο αναμφισβήτητο δικαίωμα κάθε ανθρώπου, τη ζωή, την καλύτερη ζωή! Ένα τραγούδι-διασκευή που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει ναι μεν εμάς... αλλά κυρίως τους Μεγάλους, για τον κόσμο που μας παραδίδουν! Αυτή η ιδέα δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μόνο με ατομική προσπάθεια!», σημειώνει η ίδια.
«Χρειάστηκαν πολλοί πρόθυμοι βοηθοί αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τη δύναμη της συνεργασίας! Ευχαριστούμε τον μουσικό μας Στάθης Μαυρομμάτης-καθηγητής φωνητικής-Αγωγής Λόγου, όσους μας μετέφεραν μέσα από τον φακό τους αυτές τις όλο νόημα εικόνες Maro Kouri Stratos Pavlellis Petros Tsakmakis Giannis Klados, την Maria Zita για την αγγλική απόδοση του στίχου (θα αναρτηθεί σύντομα βίντεο υποτιτλων), τον διευθυντή μας Δημήτρης Κώνστας και τον Σύλλογο Γονέων κ Κηδεμόνων για τη στήριξη της προσπάθειας. Το ταξίδι ξεκινά....!»
Η Στ'2 τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κερατέας, στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος με τίτλο «Όλη η Γη είναι πατρίδα» αλλά και των δράσεων της για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού, διασκεύασε το τραγούδι ο Μπαλαμός (1990- Στίχοι/Μουσική:Διονύσης Τσακνής) και το αφιερώνει σε όλα εκείνα τα προσφυγόπουλα που ταλαιπωρούνται από τόσο νωρίς για ένα καλύτερο και ειρηνικό μέλλον! Η προσφυγιά δεν έχει σύνορα, δεν έχει θρησκεία, δεν έχει ταυτότητα...


Δεν υπάρχουν σχόλια: