Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Χουλιαράκης: Δεν μειώνεται κανένας ονομαστικός μισθός δημοσίου υπαλλήλου, αποκαθίσταται το επίδομα παραμεθορίου

Aποκαθίσταται το επίδομα παραμεθορίου. Επίδομα και για τους σχολικούς συμβούλους. Ισχυρό δίκτυ προστασίας για τα κόκκινα δάνεια απέναντι στην ασυδοσία.
«Δεν μειώνεται κανένας ονομαστικός μισθός δημοσίου υπαλλήλου» διαβεβαίωσε από το βήμα της βουλής, κατά τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου με τα δεύτερα προαπαιτούμενα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.
«Το νέο μισθολόγιο δεν εμπεριέχει καμία νέα μείωση στον ήδη μειωμένο βασικό μισθό των δημοσίων υπαλλήλων», εξήγησε ο κ. Χουλιαράκης, για να προσθέσει πως «στόχος του νέου μισθολογίου είναι η εξάλειψη των αδικιών που μέχρι σήμερα ίσχυαν στο δημόσιο».
Εξειδικεύοντας περισσότερο τις διατάξεις για το νέο μισθολόγιο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέλυσε τέσσερις διαφορετικούς στόχους:
  • Τη διατήρηση στο δημόσιο νέων ανθρώπων με προσόντα και γνώσεις, ώστε να ενισχυθεί η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει.
  • Την εξάλειψη των αδικιών, ώστε να μπει φρένο στα φαινόμενα «εργαζόμενοι με ίδια προσόντα να έχουν διαφορετική αμοιβή».
  • Τη στήριξη των υπαλλήλων του δημοσίου που, από κοινού με τον ιδιωτικό τομέα, «σήκωσαν» το δυσβάσταχτο βάρος στα χρόνια της κρίσης.
  • Τη δημιουργία ενός νέου συστήματος παροχής κινήτρων.
Αποκατάσταση της λήψης επιδόματος παραμεθορίου
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Χουλιαράκης ανακοίνωσε την αποκατάσταση λήψης του επιδόματος παραμεθορίου σε όλες τις περιοχές της χώρας, στο πλαίσιο κατάθεσης σειράς νομοτεχνικών ρυθμίσεων – «διορθώσεων», όπως ο ίδιος εξήγησε.
Ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι επίδομα για τις θέσεις που καταλαμβάνουν, θα λαμβάνουν και οι σχολικοί σύμβουλοι.
Ισχυρό δίκτυ προστασίας για τα κόκκινα δάνεια
«Χωρίς τη διαχείριση των κόκκινων δανείων η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα», διεμήνυσε επίσης, για να προσθέσει πως «το νομοσχέδιο προβλέπει πως η αγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων θα θωρακίζεται από ισχυρό θεσμικό πλαίσιο».
«Το νομοσχέδιο προστατεύει τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και εκείνα των ευάλωτων νοικοκυριών», τόνισε.
«Θα υπάρξει ισχυρό δίχτυ προστασίας απέναντι στην ασύδοτη λειτουργία των funds», δεσμεύτηκε, τέλος, ο κ. Χουλιαράκης. 

Μαρίνα Φούντα
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: