Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Απόφαση για εκκαθάριση της ΠΑΣΕΓΕΣ και ίδρυση νέας οργάνωσης αγροτών

Στην υποβολή αίτησης εκκαθάρισης της ΠΑΣΕΓΕΣ, τα χρέη της οποίας δεν αφήνουν περιθώρια για συνέχιση της λειτουργίας της, κατέληξε αργά το βράδυ της Τρίτης 12 Ιανουαρίου το Διοικητικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας.
Οι πληροφορίες θέλουν τη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της ΠΑΣΕΓΕΣ να επικυρώνει την πρόταση της διοίκησης και να τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο εκκαθάρισης.
Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τη δημιουργία στη θέση της ΠΑΣΕΓΕΣ ενός Συνδέσμου Αγροτών στα πρότυπα του ΣΕΒ.
Η ιστορία της ΠΑΣΕΓΕΣ ξεκινάει πριν από 81 χρόνια με πρώτο πρόεδρο τον οραματιστή Αλέξανδρο Μπαλτατζή. Με πρωτοβουλίες της ιδρύθηκαν Κεντρικές Ενώσεις, Κοινοπραξίες ή Συνεταιριστικές εταιρείες για τον καπνό, για το ελαιόλαδο και τις ελιές, για τις σταφίδες, για το κρασί, για τα σύκα, για την κτηνοτροφία, για τα οπωροκηπευτικά, για τις ζωοτροφές, για τις συνεταιριστικές εκδόσεις, για τα γεωργικά εφόδια, κλπ.
Στη δεκαετία του 1980 το ενδιαφέρον της ΠΑΣΕΓΕΣ στράφηκε στην εκπροσώπηση σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο και στην ομαλή μετάβαση από την εθνική στην Κοινή Αγροτική Πολιτική. Τα τελευταία χρόνια η ΠΑΣΕΓΕΣ βρέθηκε πολλές φορές στο μάτι του κυκλώνα σε υποθέσεις σκανδάλων, αδιαφάνειας και κακοδιαχείρισης.

Πηγή: agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: