Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Αναιρέσεις 2016, Θεσσαλονίκη: Παρουσίαση πολιτιστικού προγράμματος

Πρόγραμμα Συναυλιών // φεστιβάλ Αναιρέσεις 2016
3-4-5 Ιούνη // Θεσσαλονίκη // Πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά
[έναντι δημαρχείου Σταυρούπολης]

Τιμή Ενίσχυσης: 5 ευρώ [με κάρτα ανεργίας: 3 ευρώ]
Τιμή Τριημέρου: 12 ευρώ
Προπώληση: Στέκι πίσω από τη Θεολογική, Hemingway Bistrot, Αρκούδα 
*Οι πόρτες ανοίγουν καθημερινά στις 18.00 και οι συναυλίες ξεκινούν στις 21.30 
**Όλες τις ημέρες θα λειτουργεί στο χώρο του φεστιβάλ έκθεση βιβλίου, έκθεση φωτογραφίας, ταβέρνα, μπαρ και παιδική γωνιά, ενώ καθημερινά θα πραγματοποιούνται workshop- συζητήσεις επί πολλών διαφορετικών ζητημάτων. Το Σάββατο 4/6 θα διοργανωθεί τουρνουά σκάκι στις 17.30 [δηλώσεις συμμετοχής από την Παρασκευή 3/6].
***Όλα τα νέα του φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη εδώ: https://anaireseisthes.wordpress.com/tag/anaireseis_2016/


Υπεύθυνος Καλλιτεχνικού Προγράμματος:
Γιώργος Αγαπητός (τηλ. 6976783747)

Την Παρασκευή 3 Ιούνη η μεγάλη σκηνή των Αναιρέσεων φιλοξενεί τους 63 high οι οποίοι μετά από πολυετή απουσία απο τα συναυλιακά καλοκαίρια μας επιστρέφουν φέτος δριμύτεροι σε ska, punk αλλά και reggae ήχους για μια συναυλία γεμάτη ζωντάνια και ξεσηκωτικούς ρυθμούς που τα σπάνε.
Μαζί τους οι Anima Nation μέσα από tropical reggae afrobeat προσμίξεις  δημιουργούν ένα θερμό, γεμάτο χορό live party σε κάθε ζωντανή τους εμφάνιση!
Την συναυλία ανοίγουν οι the Coreys σε punk rock alternative διάθεση με κοινωνικό στίχο. 
Παράλληλα στην λαϊκή σκηνή του φεστιβάλ οι  Για.Για.Κω., μουσική κομπανία που ασχολείται με το αστικό λαϊκό τραγούδι και οι Γκιντίκι μουσικό σχήμα με αναφορές στην παράδοση και στο ρεμπέτικο.

Το Σάββατο 4 Ιουνίου στην μεγάλη σκηνή οι The Last Drive, η σημαντικότερη rock’n’roll μπάντα που ανέδειξε ποτέ η εγχώρια σκηνή παρουσιάζει τραγούδια από ολόκληρη την πορεία της όπως οι περισσότεροι δεν τα έχουν ακούσει ποτέ! Σε αυτή την πολύ ιδιαίτερη βραδιά το γνωστό line-up των Last Drive, αποτελούμενο από τους Alex K, Γιώργο Καρανικόλα, Chris B.I. και τον Στέφανο Φλώτσιο,  θα μας προσφέρει μία απογυμνωμένη ακουστική εκδοχή πολλών αγαπημένων κομματιών τους, χωρίς να αποκλείονται περισσότερες εκπλήξεις.
Μαζί τους οι The Banksters εχοντας αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια ως η κορυφαία rock'n'roll μπάντα της πόλης επιστρέφουν για ένα ακόμη εκρηκτικό λάηβ.
Τη Βραδιά ανοίγουν οι εξαιρετικά ανερχόμενοι Influenza σε rock’n’roll συνθέσεις. 
Στην λαϊκή σκηνή του φεστιβάλ Τα Μαλλιά Κουβάρια με ρεμπέτικους ήχους και οι Dulayva n guests έτοιμοι να στήσουν ένα μοναδικό γλέντι με παραδοσιακούς σκοπούς και τραγούδια της Ανατολικής Μεσογείου.

Την Κυριακή 5 Ιούνη στην μεγάλη σκηνή υποδεχόμαστε τους Jaw Bones σε Heavy Rock / Stoner  συνθέσεις με Grunge επιρροές. Έχοντας τελειώσει τις ηχογραφήσεις του πρώτου full length άλμπουμ τους θεωρούνται μια από τις πλέον ανερχόμενες μπάντες του είδους.  Μέχρι σήμερα η μπάντα έχει παίξει ζωντανά επί σκηνής μαζί με συγκροτήματα όπως: Monster Magnet, Clutch, Therapy,  Nightstalker, Planet Of Zeus, 1000Mods και πολλά άλλα.
Μαζί τους οι Instant Boner φέρουν τον μακροσκελή μουσικό χαρακτηρισμό Experimental Free Form Jazz Stoner Psychedelic Boner Rock, ο οποίος μόλις που φτάνει για να περιγράψει την γκρουβάτη, πειραματική και γκαζωμένη χροιά τους.
Στην ίδια σκηνή θα βρεθούν και οι Project Theory με επιρροές βασισμένες στο Nu metal και στο Rapcore φάσμα με πλούσια μελωδικά φωνητικά και δυναμικό rap πάνω σε μια groovy ενορχήστρωση. 
Στη λαϊκή σκηνή  Οι "Λαϊκή Απογευματινή" αναβιώνουν το ρεμπέτικο στο σήμερα και αργότερα οι "Τζάνεμ" σε ενα μεγάλο παραδοσιακό/ Λαϊκο γλέντι όπως μόνο οι ίδιοι ξέρουν να φτιάχνουν.

Το πρόγραμμα των συναυλιών συνοπτικά:
Παρασκευή 3 Ιούνη
Μεγάλη Σκηνή:  63high | Anima Nation | the Coreys
Λαϊκή Σκηνή:  Για.Για.Κω. | Γκιντίκι

Σάββατο 4 Ιούνη
Μεγάλη Σκηνή:  the Last Drive | the Banksters | Influenza
Λαϊκή ΣκηνήΜαλλιά Κουβάρια | Dulayva n guests

Κυριακή 5 Ιούνη
Μεγάλη Σκηνή:  Jaw Bones | Instant Boner | Project Theory
Λαϊκή Σκηνή:  οι Λαϊκή Απογευματινή | Τζάνεμ

Δεν υπάρχουν σχόλια: