Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Κομισιόν: Συγγνώμη λάθος

Με δεύτερη ανακοίνωση η Κομισίον παίρνει πίσω τα περί συμπληρωματικού μνημονίου και το αντικαθιστά με τον ορθό όρο «συμπληρωμένο».
Ορθή επανάληψη με σχετική ανακοίνωση και τίτλο «Συμφωνία στο Eurogroup για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος του ΕΜΣ για την Ελλάδα» εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Αθήνα, «προς αποφυγήν κάθε παρεξηγήσεως».
Μάλιστα αποσαφηνίζει και διευκρινίζει ότι στη δεύτερη παράγραφο, η φράση «με ένα συμπληρωματικό μνημόνιο συμφωνίας» αντικαθίσταται με την ορθή, που είναι «με ένα συμπληρωμένο μνημόνιο συμφωνίας» (σ.σ. supplemental Memorandum of Understanding αναφέρεται στο αγγλικό κείμενο της Επιτροπής όπως και στο ανάλογο του Eurogroup).
Η ορθή επανάληψη ολόκληρου του δελτίου Τύπου έχει ως εξής:
Η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα σε πολλά επίπεδα. Όχι μόνο ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του προγράμματος ΕΜΣ (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) που ανέρχεται σε 10,3 δισ. ευρώ αλλά και για μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, που θα εφαρμοστούν σταδιακά.
Πάνω απ' όλα, θα χρησιμεύσει για τη δημιουργία των συνθηκών αποκατάστασης της εμπιστοσύνης, πράγμα το οποίο είναι απαραίτητο για μια βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα. Τέλος, η διοίκηση του ΔΝΤ επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να συστήσει στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ να εγκρίνει συμφωνία πριν από το τέλος του έτους, με την οποία υποστηρίζεται η εφαρμογή των συμφωνηθέντων δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.
Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας καθορίζονται σε σχετική δήλωση. Με την πλήρη εφαρμογή των προαπαιτούμενων που εκκρεμούν και την ολοκλήρωση των εθνικών διαδικασιών, η εκταμίευση της πρώτης δόσης θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο (7,5 δισ. ευρώ). Με ένα συμπληρωμένο μνημόνιο συμφωνίας, το οποίο πρόκειται να εγκριθεί σύντομα από το ΔΣ του ΕΜΣ θα ολοκληρωθεί το πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος.
Ο Επίτροπος κ. Μοσκοβισί συμμετείχε στην συνέντευξη τύπου κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης. Η εναρκτήρια τοποθέτησή του διατίθεται εδώ.
Έτσι η Κομισιόν κλείνει το θέμα περί συμπληρωματικού και τέταρτου μνημονίου.

Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: