Τρίτη 31 Μαΐου 2016

2η Συνάντηση Χορωδιών Παραδοσιακής Μουσικής: Παραδοσιακή Μελωδική Περιπλάνηση στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών

Το Σάββατο 28 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε στα Γιαννιτσά στο Πνευματικό κέντρο, η 2η Συνάντηση Χορωδιών Παραδοσιακής Μουσικής που διοργανώθηκε  από την Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού και Αλληλεγγύης του Δήμου Πέλλας.
Συμμετείχαν οι χορωδίες:

- της Θρακικής Εστίας Εορδαίας,

- του Σωματείου-Ένωσης «Μακεδονία» Νέας Ευκαρπίας Θεσ/νίκης,

- του Καλλιτεχνικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Κουφαλίων «Στο     
   μπαλκόνι των  αστεριών»,

- του 2ου ΚΑΠΗ Γιαννιτσών και

- της Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών.

Όπως αναφέρθηκε, τα παραδοσιακά τραγούδια αποτελούν σπουδαίο μέρος του  πολιτισμού μας και μια εξαιρετικά σημαντική έκφραση της λαϊκής δημιουργίας.  Αυτό που ενώνει τα μέλη των χορωδιών που συμμετείχαν στην Xορωδιακή Συνάντηση, είναι η αγάπη της πολιτιστικής κληρονομιάς της πατρίδας μας, το πάθος για την παράδοση και η θέλησή τους να εκφρασθούν μουσικά μέσα από αυτήν. Με τα παραδοσιακά τους τραγούδια, ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους σε μια μελωδική περιπλάνηση στα χνάρια των πατρογονικών μας ήχων.

Η χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών ευχαριστεί:

- Τους σεβαστούς πατέρες του Ι.Ν. Πέτρου και Παύλου, που στην αίθουσα δεξιώσεων φιλοξενείται για τις πρόβες της.

- Την ΔΗΚΕΠΑ ως συνδιοργανώτρια για την παραχώρηση της καλαίσθητης αίθουσας που αποτελεί στολίδι για την πόλη μας και τους τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους του Δήμου.

- Τον σεβαστό ιερέα π. Γεώργιο Σιδέρη,τον Ευστάθιο Φωτιάδη πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης  Γιαννιτσών, τον Βασίλη Παπαδόπουλο και  τον Παρανό Μηνά  για την συνεισφορά της στην εκδήλωση.
- Τους μικρούς μουσικούς Χατζηδήμου Ιωακείμ και Παπαβέντση Σωτήρη, όπως επίσης τον υπομονετικό και ακούραστο μαέστρο Στέφανο Καλλιωτάκη για την μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης.

- Τέλος θερμές ευχαριστείες  σ' όλους, επισήμους και μή, που παρευρέθηκαν στην Χορωδιακή Συνάντηση και έδωσαν κουράγιο στους συντελεστές της, για μελλοντικές δραστηριότητες.




Δεν υπάρχουν σχόλια: