Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Νέο μέτωπο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δηλώσεις της Γεροβασίλη για κάρτα σίτισης

Σφοδρή κριτική στα όσα είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη όσον αφορά την απώλεια του ΕΚΑΣ και την κάρτα σίτισης άσκησε η ΝΔ μέσω του Γιώργου Κουμουτσάκου ο οποίος χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως ένα κόμμα ιδεολογικά αλλά και πολιτικά χρεοκοπημένο.
Μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και αναφερόμενη σε σχετικό ερώτημα που αφορούσε την κοινωνική πολιτική, η Όλγα Γεροβασίλη είπε συγκεκριμένα πως η κυβέρνηση προχώρησε, όπως είχε δεσμευθεί προεκλογικά, στην ανακούφιση των ασθενεστέρων οικονομικά ομάδων, και ειδικά για την περικοπή των ΕΚΑΣ έκανε λόγο για αντισταθμιστικά μέτρα όπως επέκταση της κάρτας σίτισης, κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, δωρεάν πρόσβαση των ανέργων στα ΜΜΜ αλλά και των ανασφαλίστων στις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας. 
Απαντώντας στις θέσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου, ο ομόλογός της του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δήλωσε: 
«Η κυβερνητική εκπρόσωπος ομολογεί σήμερα την πολιτική και ιδεολογική χρεοκοπία του ΣΥΡΙΖΑ.
Γιατί, πράγματι, είναι πολιτική και ιδεολογική χρεοκοπία να περηφανεύεται η κυβέρνηση για την επέκταση της κάρτας σίτισης. Να παρουσιάζει, δηλαδή, τις μεγαλύτερες ουρές στα συσσίτια, ως επιτυχία.
Γιατί, πράγματι, είναι πολιτική και ιδεολογική χρεοκοπία να υπόσχεται η κυβέρνηση μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, σε εκείνους στους οποίους η ίδια έκοψε το ΕΚΑΣ.
Και κάτι ακόμα:
Πολιτική και ιδεολογική χρεοκοπία είναι να δεσμεύεσαι ότι θα σκίσεις τα μνημόνια, με ένα νόμο και ένα άρθρο και να καταλήγεις να υπογράφεις συνθηκολογώντας το σκληρότερο μνημόνιο και τον κόφτη μισθών και συντάξεων.
Πολιτική και ιδεολογική χρεοκοπία μιας πολιτικής δύναμης είναι να ταυτίζεται στη συνείδηση των πολιτών με το ψέμα και την εξαπάτηση.
Πολιτική και ιδεολογική χρεοκοπία μιας πολιτικής δύναμης είναι να βλέπει μέσα σε μόλις 18 μήνες διακυβέρνησης την κατάρρευση της απήχησής της στην κοινωνία.
Πολιτική και ιδεολογική χρεοκοπία είναι ως «αριστερά» να συγκυβερνάς με το αντίθετο άκρο του πολιτικού φάσματος, τους ΑΝΕΛ.

Πηγή: thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: