Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

ΝΔ: Δεξιά ατζέντα με κεντροαριστερά ανοίγματα

Νόμος και τάξη στο προσκήνιο της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση από τη ΝΔ.
Την επιβολή του «νόμου και της τάξης» αντιπαραβάλλοντάς την με τη «σταδιακή διολίσθηση σε μια κατάσταση ανομίας με τη σιωπηλή ανοχή της κυβέρνησης» ζητά η ΝΔ πληθαίνοντας τις πρωτοβουλίες για θέματα δημόσιας τάξης και ασφάλειας, ή για θέματα όπως η παιδεία και το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα τα οποία στην αντιπαράθεσή της η ΝΔ με το ΣΥΡΙΖΑ ακουμπά πτυχές που άπτονται της νομιμότητας και της ασφάλειας.
Στη Συγγρού έτσι και αλλιώς τα θέματα αυτά ουδέποτε έπαψαν να αποτελούν προτεραιότητα ωστόσο το τελευταίο διάστημα και με αφορμή την ίδια την επικαιρότητα η αξιωματική αντιπολίτευση τα επαναφέρει στο προσκήνιο με ένταση. Διόλου τυχαία ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να αναδείξει τα θέματα ασφάλειας και δημόσιας τάξης στη συνάντησή του με το Γιώργο Καμίνη, διόλου τυχαία το τελευταίο διάστημα είτε με αφορμή την κατάληψη στο ΑΠΘ, είτε τις καταλήψεις κτιρίων στην Αθήνα για τη στέγαση προσφύγων η ΝΔ επαναφέρει στη ρητορική της το δόγμα «νόμος και τάξη».
Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ουσιαστικά μονόδρομος το άνοιγμα μετώπου με το ΣΥΡΙΖΑ σ’ αυτή την κατεύθυνση καθώς επανατοποθετεί τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των δύο χώρων που η μνημονιακή στροφή του κυβερνώντος κόμματος τις έχει αμβλύνει.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο 57 βουλευτές της ΝΔ επαναφέρουν το προσφυγικό με επίκαιρη ερώτησή τους ζητώντας να παρθούν μέτρα και να επικαιροποιηθούν τα ήδη ληφθέντα μπροστά στο ενδεχόμενο κατάρρευσης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό.
Ταυτόχρονα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να διατηρεί την επαφή του με ένα αμιγώς δεξιό ακροατήριο το οποίο θα έβλεπε με δυσπιστία το φιλελεύθερο προφίλ του προέδρου της ΝΔ, ενώ την ίδια στιγμή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιλέγει να μιλήσει για την επιβολή νόμου και τάξης μέσω της συνάντησής του με ένα στέλεχος προερχόμενο από τα σπλάχνα της κεντροαριστεράς όπως ο Γιώργος Καμίνης που είχε εκλεγεί δήμαρχος Αθηναίων με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ ενώ πλαισιώνεται και από στελέχη του Ποταμιού.
Το επόμενο διάστημα είναι δεδομένο ότι η ΝΔ θα επικεντρώσει σε θέματα που άπτονται του πυρήνα της ιδεολογικοπολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ δεξιάς και αριστεράς και σ’ αυτό το πλαίσιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε το θέμα της παιδείας τη στιγμή που η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση και τον Νίκο Φίλη ότι ισοπεδώνει την ιδιωτική εκπαίδευση.

Θοδωρής Λαπαναΐτης
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: