Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Τα στατιστικά του χρέους

Η συνέντευξη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου στους Financial Times προκάλεσε αντιδράσεις και ορισμένα ερωτηματικά.
Κάθε πολίτης που βρίσκεται αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη, έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί εαυτόν και φυσικά είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου.
Αυτό ισχύει και για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος πάντως είχε το προνόμιο να υπερασπιστεί εαυτόν με συνέντευξη στους Financial Times, εκτοξεύοντας απειλές για το ζήτημα του χρέους.
«Εάν ο υπολογισμός του δημοσίου χρέους κριθεί ότι είναι λάθος, μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους και την ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα από τους Ευρωπαίους εταίρους; Δεν είναι λογικό...» διερωτάται και υποστηρίζει ο κ.Γεωργίου.
Ποιος απειλεί δια στόματος Γεωργίου ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις στη διαπραγμάτευση για την ελάφρυνση του χρέους; Και γιατί;
"Αν κρατικοί υπάλληλοι δεν μπορούν να κρατήσουν ακριβή στατιστικά στοιχεία με το φόβο ότι θα σέρνονται επί χρόνια σε δικαστικές αίθουσες, η ακεραιότητα της Ε.Ε και του οικονομικού της συστήματος θα έχει υπονομευθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό", συμπλήρωσε ο ίδιος στους FT. Μόνο που η ακεραιότητα της ΕΕ έχει πληγεί ήδη, από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους πολίτες της. Ποια ακεραιότητα θα πληγεί λοιπόν;
Είναι προφανές ότι καθώς ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ έχει διατελέσει στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η υπόθεση του προκαλεί το ενδιαφέρον -για να το θέσουμε κομψά- των δανειστών και ιδιαίτερα ενός συγκεκριμένου άξονα της τρόικας. Συνεπώς είναι βέβαιον πως το ζήτημα αυτό θα χρησιμοποιηθεί ως ένας ακόμη μοχλός πίεσης στις διαπραγματεύσεις που ξεκινούν ξανά το φθινόπωρο.
Ας μην ανησυχούν πάντως οι οικονομολόγοι και στατιστικολόγοι “ σε όλο τον κόσμο που πιστεύουν ότι ο κ Γεωργίου έχει γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος για την πολιτική τάξη στην Ελλάδα, η οποία αρνείται να αναλάβει την ευθύνη για την οικονομική κατάρρευση της χώρας” κατά το ρεπορτάζ της εφημερίδας. Ευθύνες στην πολιτική τάξη της χώρας έχει αποδώσει ο λαός με την ψήφο του.
της Βίκυς Σαμαρά, αρχισυντάκτριας του Πολιτικού Τμήματος του NEWS 247

Φωτο: sooc.gr
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: