Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Τα φιλικά προετοιμασίας του Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας

Ανακοινώσιμα πλέον και τα προγραμματισμένα φιλικά προετοιμασίας του Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας. Επιλέχθηκαν κυρίως ομάδες από την ΕΠΣ Μακεδονίας και την ΕΠΣ Ημαθίας, ενώ τα τέσσερα πρώτα φιλικά μέχρι την επίσημη έναρξη του κυπέλλου, θα ολοκληρωθούν με ομάδα της Ε.Π.Σ. Πέλλας. Οι έδρες, οι ημερομηνίες και οι ώρες των αγώνων, θα ανακοινώνονται λίγες μέρες πριν την διεξαγωγή τους.

Τ ο  π ρ ό γ ρ α μ μ α  τ ω ν  φ ι λ ι κ ώ ν  α γ ώ ν ω ν:
  • 20-8-2016: Μακεδονικός Γέφυρας, μια σταθερά καλή ομάδα του 1ου ομίλου της Α' ερασιτεχνικής ΕΠΣΜ. Προπονητής ο Κώστας Μαυροβουνιώτης.
  • 27-8-2016: Θρίαμβος Παρθενίου, η ανερχόμενη ομάδα, πλέον του 1ου ομίλου της Β' ερασιτεχνικής ΕΠΣΜ που κέρδισε πέρυσι την άνοδο και ενισχύεται ακόμη περισσότερο φέτος. Συνεχίζει προπονητής το πετυχημένο έργο του, ο «δικός» μας Σάκης Κουτρογιάννης.
  • 31-8-2016: Άρης Παλαιοχωρίου, μια δυνατή ομάδα του 1ου ομίλου της Α2 ερασιτεχνικής ΕΠΣΗ, που πέρσι στις λεπτομέρειες έχασε την άνοδο. Προπονητής για 3η συνεχόμενη χρονιά ο Δημήτρης Πρίντζιος.
  • 4-9-2016: Άρης Αθύρων, η γνωστή γειτονική μας σκληροτράχηλη ομάδα, που κέρδισε άνετα πέρυσι την άμεση επάνοδο της στον 2ο όμιλο της Α' ερασιτεχνικής ΕΠΣΠ. Προπονητής συνεχίζει o Χρήστος Μητώνας.

34 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καμια μεταγραφη για την αντρικη ομαδα της ομαδας θα κανει το χωριο ;

Πέτρος Κάνος είπε...

Φέτος η ομάδα είπε να πρωτοτυπήσει και να αγωνιστεί μόνο με «αντράκια» στην πλειοψηφία τους πελλιώτες, αφού οι «άντρες» έφυγαν να «επανδρώσουν» άλλες ομάδες.

Ανώνυμος είπε...

"για την ανδρικη ομαδα της ομαδας" !!!!!!! μουαχαχαχαχαχαχαχαχα ααααααααααχαχαχαχαχαχα αααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχα αιντε ρε παλικαρε συνεχισε να γραφεις εσυ να γελαμε εμεις..... το εχουμε αναγκη χαχαχαχαχαχα

Πέτρος Κάνος είπε...

Ότι θα πέσει γέλιο, θα πέσει σίγουρα, αλλά δεν ξέρω ποιος θα γελάσει τελευταίος και με ποιον. Γράφε τουλάχιστον ένα αρχικό αναγνωριστικό γράμμα μήπως σε θυμηθώ το Μάϊο... ;)

Ανώνυμος είπε...

Εσυ δεν πιστευω παντως να γελασεις και πολυ με την βαθμολογικη θεση της ομαδας. Γιατι αμφιβαλλω αν εχεις παρακολουθησει εστω ενα παιχνιδι απο τα τσικό που γραφεις για τις φετινες μεταγραφες. Περυσι εγραφες παντως για τα κενα της ομαδας, να δω φετος τι παραμυθια θα γραφεις επειδη εισαι στην διοικηση και θα τα βλεπεις σε αλλη διασταση τα πραγματα.
Μπομπος
Σου εδωσα και ονομα για να με θυμασαι στην διαρκεια της χρονιας

Πέτρος Κάνος είπε...

Σε ότι αφορά τους περσινούς αγώνες των ακαδημιών αφού οι ομάδες μας δεν συμμετείχαν επίσημα στα πρωταθλήματα για τους γνωστούς λόγους, μου ήταν δύσκολο να γνωρίζω κάθε πότε έχουν αγώνα, κι από την άλλη ακόμα κι αν το μάθαινα λόγω της δουλειάς, μου ήταν αδύνατο να παρακουλήθησω πρωινά παιχνίδια. Τα περισσότερα παιδιά όμως τα γνωρίζω πολύ καλά σχεδόν από τα ποδοσφαιρικά «γεννοφάσκια» τους, κι έχω παρακολουθήσει αρκετά παιχνίδια τους όταν συμμετείχαν επισήμως στα πρωταθλήματα, σίγουρα περισσότερα από σένα διαχρονικά.
Πέρυσι δεν έγραφα για κανένα κενό της ομάδας, εκτός των 1-2 οφθαλμοφανών θέσεων που έβλεπαν όλοι όσοι την παρακολουθούσαν και μάλιστα ήμουν από τους λίγους που εκθείαζα και το υλικό της! Και όπως είχα γράψει και στο τέλος η χρόνια κρίθηκε επιτυχημένη και λόγω ευτυχών συγκυριών. Πρόπερυσι ήταν που έγραφα για κενά, για αλλοπρόσαλλες θέσεις παικτών, για «τουρίστα» προπονητή και δυστυχώς είχα επιβεβαιωθεί με τις πιο βαριές ήττες στην ιστορία της και την από «καραμπόλες», σχετικά τιμητική βαθμολογική της θέση όταν ακόμη και ομάδες δεν κατέβηκαν να παίξουν την τελευταία αγωνιστική!
Έχω μάθει πάντα να γράφω αυτό που βλέπω και πιστεύω και δεν κρύφτηκα ποτέ κι πάντα επιχειρηματολογώ, δεν λαϊκίζω! Και φέτος το ίδιο θα κάνω άσχετα αν συμμετέχω ή όχι στη διοίκηση και τυπικά. Φέτος έχουμε και πάλι ένα καλό ρόστερ, σίγουρα όχι απόλυτα πλήρες όπως θα θέλαμε, έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη σε όλους αυτούς τους νέους και παλιούς παίκτες και στους προπονητές μας, αλλά αρκεί να έχουν κι αυτοί φιλοδοξία και εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους, ώστε στο τέλος όλοι να τρίβουμε τα μάτια μας, ακόμα κι αυτοί σαν εσένα που είναι απαισιόδοξοι.
Και μην ξεχνάς η ομάδα μας όλα αυτά τα χρόνια πέρασε από χίλια μύρια κύματα και αλλαγές, που το πιθανότερο άλλη ομάδα χωριού μετά απ' όλες αυτές τις μεταλλάξεις και τις συγκυρίες, όπως γνωρίζουμε και πολλά παραδείγματα, να είχαν πέσει κατηγορίες ή ακόμα και να είχαν σβήσει από τον ποδοσφαιρικό χάρτη του νομού. Η ομάδα μας αντ' αυτού φιγουράρει κάθε χρόνο στις κορυφαίες θέσεις της Α1, αλλά το κυριότερο υπάρχει και φέτος θα υπάρχει με περισσότερο από τα 2/3 πελλιώτικο ρόστερ! Αν αυτό σε ανησυχεί και σε δυσαρεστεί, εμάς ως φίλους πρώτα της ομάδας και μετά ως διοίκηση, μας κολακεύει και μας κάνει φιλοδοξούμε ότι αυτή η ομάδα θα έχει αξιοπρεπές παρόν κι ακόμη καλύτερη συνέχεια, χωρίς τα δυσβάσταχτα για τις τσέπες της κόστη! Οπότε συμπερασματικά ήδη αυτή η διοίκηση και δεν αναφέρομαι μόνο στο 9μελές σχήμα αλλά σε ολόκληρο το 30μελές που έβαλε πλάτη, έχει πετύχει δύο πολύ σημαντικά πράγματα για κάθε σύλλογο: βιωσιμότητα και συνέχεια!

Ανώνυμος είπε...

πετρο περα απ την πλακα που εχει το λαθος στην συνταξη η φραση του φιλου η ομαδα πρεπει να ενισχυθει με παικτες εμπειρους.δεν νομιζω πως μπορει να βγει η χρονια χωρις να κινδυνευσουμε μονο με πιτσιρικαδες. βεβαια υπαρχει ακομη χρονος μιας και ουτε καν αρχισε η προετοιμασια αλλα καλο θα ηταν μεσα στον μηνα να γινουν καναδυο κινησεις.και κατι αλλο... με τον πελλιωτη μεγαλοεπιχηριματια που εγραφες τι γινετε τελικα;υπαρχει η οχι διαθεση απο μερους του να βοηθησει;

Ανώνυμος είπε...

Καλα που τα γραφεις αυτα τωρα γιατι μεσα στην χρονια δεν μπορεις να τα παρεις πισω ουτε να δικαιολογηθεις. Τον εαυτο σου μπορεις να προσπαθησεις να τον πεισεις οσο θελεις, τους υπολοιπους δεν μπορεις. Αυτες τις μεταγραφες που λες οτι εστω εχεις παρακολουθησει ως τωρα δεν εχουν ουτε 1 παιχνιδι στα ποδια τους απο Α1 κατηγορια. Θες δεν θες να το παραδεχτεις οι μεχρι τωρα κινησεις του χωριου μας ειναι εντελως αποτυχημενες και αγνωστες στο κοινο. Καθε αγωνιστικη που περναει εγω θα ειμαι εδω να στο υπενθυμιζω. Πες μας και ποιοι ειναι οι στοχοι της ομαδας να μας τεζαρεις τελειως!

Πέτρος Κάνος είπε...

Η ομάδα έχει ενισχυθεί με 4-5 από τα καλύτερα ταλέντα του νομού μας που πολλές ομάδες θα ήθελαν στις τάξεις τους και πάντα με βάση τα οικονομικά της και σύμφωνα με τις επιθυμίες του προπονητή μας που μαζί με τη διοίκηση έκαναν τον φετινό σχεδιασμό, ο οποίος εκτός από το ότι έχει αποδείξει την αξία του, γνωρίζει πολύ καλά και την κατηγορία. Σε άλλες εποχές και υπό άλλες συνθήκες, γι' αυτές τις μεταγραφές θα παραμιλούσε ο ποδοσφαιρικός κόσμος του νομού μας, γιατί διακρίνω μια διάθεση πολύ άδικης υποβάθμισης της αξίας τους από κάποιους. Ήδη η ομάδα μας έχει από πέρυσι στο ρόστερ της έναν πολύ καλό κορμό ποδοσφαιριστών που δεν υπάρχει ούτε σε κορυφαίες ομάδες της κατηγορίας. Με τις αποχωρήσεις 3ων-4ων καλών ποδοσφαιριστών(εκ των οποίων 2 μόνο θεωρούνταν αναντικατάστατοι με βάση το περυσινό ρόστερ), προέβει στις απαραίτητες προσθήκες με παίκτες ισάξιων ίσως και καλύτερων δυνατοτήτων και το σημαντικότερο πολύ πιο φιλόδοξους και διψασμένους για προσωπικές και ομαδικές διακρίσεις. Στις ήδη ανακοινώσιμες, προσθέστε κι άλλες 2 ή 3 πάντα στην ίδια φιλοσοφία των όσων ποδοσφαιριστών έχουν εώς τώρα ανακοινωθεί, που θεωρούνται σχεδόν τελειωμένες με προοπτική να γίνουν 4 αν βρεθεί κάτι εξαιρετικό, γι' αυτό και γράφω στο προηγούμενο σχόλιο όχι «απόλυτα πλήρες» ρόστερ. Μιλάμε δλδ μαζί με τις 2 ανανεώσεις και τις σημαντικότατες επιστροφές Μπρατσούδη, Χαχαμίδη και πιθανόν του Ηλιάδη, για μια ολόκληρη ομάδα νέων ποδοσφαιριστών στο φετινό ρόστερ! Μια ολόκληρη ομάδα μεταγραφών που από μόνη της θα μπορούσε όχι μόνο να σταθεί στην κατηγορία, αλλά και να πρωταγωνιστήσει στο μέτρο του εφικτού! Υπάρχει και ο Γενάρης που κάθε ομάδα μπορεί να διορθώσει ότι παρέλειψε ή λάθεψε το καλοκαίρι... Δλδ πόσες μεταγραφές θα πρέπει να κάνει μια ομάδα σαν την Πέλλα που βρίσκεται κάθε χρόνο σταθερά ψηλά στην βαθμολογία και παρουσιάζεται ανταγωνιστική, για να μην ανησυχούν κάποιοι προκατειλημένοι ή απαισιόδοξοι με ή χωρίς εμπάθεια φίλοι της;
Τέλος όπως είχε γραφτεί και τότε για τον επιχειρηματία, θα γνωρίζουμε τις ακριβείς προθέσεις του τον Σεπτέμβρη όταν θα έχει τελειώσει με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Ανώνυμος είπε...

Να σου θυμησω για τις μεταγραφες 4-5 απο τα καλυτερα ταλεντα του Νομου που αναφερεις, οτι 1ον: Μυτακοπουλος - Στον Νομο μας υπαρχουν ισως 500 καλυτερα ταλεντα απο αυτον. 2ον: Καλπακιδης - Στο διαλυμενο Νεο Μυλοτοπο Α' κατηγοριας επαιζε,στην Αραβησσο επισης διαλυμενη Α' κατηγορια (αλλαγη κιολας), στην Καρυωτισσα (με λιγες συμμετοχες) Α' Κατηγορια παλι, δηλαδη σε μικρομεσαιες ομαδες της Α' Κατηγοριας. 3ον: Ιωσιφιδης - Δεν εχει παιξει σε ερασιτεχνικη κατηγορια ακομη και δεν ξερω πως τον κατατασεις σε κορυφαιο ταλεντο απο την στιγμη που δεν τον εχεις δει ακομη. 4ον: Ζωγας: Συμμετοχες στην Νεα Πελλα Α' κατηγοριας που χαροπαλευε να σωθει στην κατηγορια. Υπαρχει καποιος αλλος που ξεχναω απο πιτσιρικαδες ; Δηλαδη αυτοι που αποκτησε το χωριο ειναι καλυτεροι απο τον Γακη,Καραμουζα,Καμπουρη,Σταυρακακη που η αξια τους ειναι δεδομενη και εχουν αποδειξει οτι ειναι πολυ καλοι παικτες; Ονειρα βλεπεις ρε Πετρο ; Τερματοφυλακα ακομη δεν εχει η ομαδα και απ'οτι εμαθα πηραμε εναν ο οποιος δεν ξερω κατα ποσο μπορει να θεωρηθει καλος για ομαδα Β' κατηγοριας. Ροστερ Α' κατηγοριας εχει η ομαδα με μερικους εμπειρους παικτες οι οποιοι χωρις βοηθειες θα χαθουν στην μετριοτητα. Κρατησε το αυτο το σχολιο στα αρχεια σου να το εχεις να το βλεπεις στην διαρκεια της χρονιας.

Πέτρος Κάνος είπε...

Λοιπόν Μπόμπο αναμένω την στιγμή που πιστεύω ότι θα έρθει αρκετά σύντομα, που θα ανακαλέσεις ότι έχεις γράψει για τα νεοφερμένα παιδιά. Όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια γι΄ αυτούς κι εμάς μας τρώει η εσωστρέφεια, η γκρίνια και η μιζέρια. Εσύ κρίνεις κυρίως τις ομάδες που αγωνίστηκαν μέχρι τώρα για να μπορέσεις να κάνεις κριτική σ' αυτούς. Όπως και συ αναγνωρίζεις αγωνίστηκαν σε αδύναμες, ανοικοκύρευτες και διαλυμένες ομάδες και κάθε κριτική εκ προοιμίου είναι άδικη γι' αυτούς. Και κρίνεις με ευκολία, αυστηρότητα και επιπολαιότητα, ποδοσφαιριστές των 15,16 και 17 χρόνων που έχουν αποδεδειγμένα ταλέντο και όλο το παρόν και το μέλλον είναι μπροστά τους. Και το πιο οξύμωρο ακόμα δεν τους είδες να αγωνίζονται σ' αυτή την κατηγορία. Και ξεχνάς τεχνηέντως να κρίνεις με το ίδιο τρόπο ή κι ακόμα αυστηρότερα τους ποδοσφαιριστές που αναφέρεις που μπορεί να είναι καλοί, χρυσοί και άγιοι, αλλά την ποδοσφαιρική τους ύπαρξη και εξέλιξη όπως και νάχει την οφείλουν στην Πέλλα(ακόμα και οι μη γηγενείς), έχοντας και την ευτυχή συγκυρία να αγωνίζονται με κορυφαίους για την κατηγορία συμπαίκτες και προπονητές σε μια νοικοκυρεμένη ομάδα. Και παρόλα αυτά όπως γνωρίζεις φαντάζομαι καλά, δεν κατέγραψαν και καμία μεγάλη διάκριση με την ομάδα μας στο μέχρι τώρα «φτωχό» ποδοσφαιρικό ενεργητικό τους. Κι αντί ως «ευγνώμονες» για την πελλιώτικη ποδοσφαιρική τους υπόσταση να σταθούν στην ομάδα και να ηγηθούν αυτής με ποδοσφαιρικό και «πατριωτικό» εγωισμό για ότι δεν κέρδισαν μέχρι τώρα και να το διεκδικήσουν με όλες τους τις δυνάμεις, έφυγαν για άλλες ομάδες σαφέστατα αγωνιστικά υποδεέστερες της Πέλλας όπως έχει καταγραφεί από το 2008-09 που ανεβήκαμε και συμμετέχουμε ανελλειπώς στην Α1, με μοναδικό κίνητρο το οικονομικό το οποίο φυσικά όπως καταλαβαίνεις είναι τόσο μικρό που δεν μπορεί να εξαγοράσει καμία υστεροφημία δυστυχώς. Και μιλάμε για ποδοσφαιριστές που δεν πρόλαβαν καν να προσφέρουν στην ομάδα που τους δημιούργησε και δούλεψε το ταλέντο τους, αφού αν μετρήσεις καθαρά τα αγωνιστικά λεπτά και τα πρωταθλήματά τους στην Πέλλα, θα διαπιστώσεις ότι δεν ξεπερνούν τα 2-3.5 χρόνια έκαστος! Δεν ξέρω την ηλικία σου ή αν έχεις κάνει ποδοσφαιριστής, αλλά νομίζω αν δεν γνωρίζεις θα έχεις ακούσει σίγουρα, ότι κάθε πελλιώτης που έβγαζε δελτίο στην Πέλλα, εκτός απ' αυτούς που έφυγαν για εθνικές κατηγορίες, κι αυτούς που για κάποιο σοβαρό λόγο σταμάτησαν το ποδόσφαιρο πρόωρα, αγωνίστηκε τουλάχιστον 10-15 χρόνια για να έχει σήμερα το δικαίωμα να λέει ότι έπαιξε και πρόσφερε στην ομάδα μας. Άνθρωποι με οικογένειες, επαγγελματικές ή άλλες υποχρεώσεις πρόσφεραν για πολλά χρόνια ότι και όπως μπορούσαν, χωρίς να έχουν την παραμικρή απαίτηση... Εκεί λοιπόν φίλε Μπόμπο που πρέπει να κάνεις κριτική δεν κάνεις, είσαι φειδωλός, δυσκολεύεσαι, κι απλώνεσαι εύκολα σε παιδιά που τώρα θα κάνουν τα πρώτα ανδρικά ποδοσφαιρικά τους βήματα ή και άλματα, με ταλέντο, διάθεση και φιλοδοξίες.
Σχόλια δεν σβήνω ποτέ, κι εδώ θα είναι να τα ξαναδιαβάσουμε και να τα ξαναθυμηθούμε, αρκεί να μην το παίξεις γωνιακός τύπος και βγάζεις εσώψυχα με την πρώτη στραβή περιμένοντας στη γωνία.

Ανώνυμος είπε...

Ετσι οπως τα λες σε λιγο θα μας πεις οτι μεγαλωσαν διπλα στον Μαραντονα και τον Πελε και ηταν αταλαντοι,ασχετοι με το αντικειμενο και οτι εμαθαν το εμαθαν απο αυτους. Κατεβα λιγο απο το αεροπλανο που νομιζεις οτι οδηγας σε κανει κακο. Αυτοι δεν προσφεραν στο χωριο δηλαδη ; Το οτι εγιναν ποδοσφαιριστες στο χωριο σημαινει οτι θα δωσουν και τα προσωπικα τους χρηματα αν θελουν να παιξουν σε αλλη ομαδα του Νομου; Τα χρονια περνανε και το ποδοσφαιρο εξελισσεται.Ανθρωποι σαν εσενα που νομιζουν ειναι ακομη στο 1900-2000 εχουν μεινει στασιμοι στο ποδοσφαιρικο τους μυαλο. Οσο για τους ποδοσφαιριστες που σου ανεφερα στο προηγουμενο μηνυμα εσυ κρατησες μονο την ομαδα που επαιζαν και οχι οτι δεν ξεχωρισαν. Το ταλεντο που το ειδες εσυ ; Εσυ να δω που θα κρυφτεις στην διαρκεια της χρονιας και τι δικαιολογιες παλι θα λες για ολα οσα εχω αναφερει.

Ανώνυμος είπε...

Με το υπαρχον ροστερ του χωριου ειδικα με την αμυνα που εχει πιστευω θα γελασει και ο καθε πικραμενος!!

Πέτρος Κάνος είπε...

Δεν είπα ότι δεν είχαν ταλέντο, άλλωστε σε κάθε ευκαιρία τονίζω ότι ήταν καλοί ποδοσφαιριστές. Όμως δυσκολεύεσαι να καταλάβεις και να πεις ότι την ποδοσφαιρική τους εξέλιξη και διάσταση την οφείλουν μόνο και κύρια στην ομάδα μας. Μαραντόνα δεν είχαν, αλλά ανθρώπους δίπλα τους, με παραστάσεις εθνικών κατηγοριών ακόμα κι από ομάδες Σούπερλιγκα! Αν ήταν σε κάποια από τις ομάδες που προανέφερες με προβλήματα και αγωνιστική κατάπτωση, πιστεύω να αντιλαμβάνεσαι το αυτονόητο, ότι ίσως να μην τους ήξερε ούτε η μάνα τους! Η ομάδα ξόδεψε, στήριξε, σε κάποιες περιπτώσεις πλήρωσε κιόλας, έδωσε ότι ευκαιρίες μπορούσε για να μπορέσουν να εξελιχθούν και γιατί όχι να αποκατασταθούν επαγγελματικά, χωρίς να χάσουν ένα ευρώ από την τσέπη τους, χωρίς να στεναχωρεθούν ούτε στιγμή για οικονομικούς λόγους, ώστε να κάνουν απρόσκοπτα το χόμπι τους ή να υλοποιήσουν ακόμα τις φιλοδοξίες και το όνειρό τους, όσα χρόνια ήταν στο ρόστερ της. Κανείς δεν τους ζήτησε να δώσουν προσωπικά χρήματα και το ξέρεις, επιλογή κάποιων ήταν. Τους προσφέρθηκαν το αντίθετο, κατά παρέκλιση των όσων ίσχυαν διαχρονικά στο σύλλογο κάποιες αμοιβές, τις οποίες έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, για να κάνουν το μεγάλο άλμα στην «εξέλιξη» της καριέρας και της τσέπης τους, σε ομάδες που γνωρίζεις άσχετα αν δεν το παραδέχεσαι, ότι είναι οπισθοδρόμηση και όχι εξέλιξη... Η ομάδα υπέστει απώλειες που έπρεπε να αναπληρώσει προκειμένου να επιβιώσει και όπως συμβαίνει παγκοσμίως σε μεταγραφές στο εξελισσόμενο ποδόσφαιρο που εγώ δεν ξέρω κι εσύ κατέχεις πολύ καλά, έπρεπε να αποζημιωθεί γι' αυτό από τις ομάδες υποδοχής τους. Αυτές αν δεν είχαν διάθεση να πληρώσουν αναγνωρίζοντας της αξία τους, θέλοντας να πάρουν τζάμπα ποδοσφαιριστές, δεν φέρει καμία ευθύνη η ομάδα μας. Ποιο ποδόσφαιρο εξελίσσεται και που και πως δεν μας είπες... Το σύγχρονο ποδόσφαιρο λέει ότι ένας ποδοσφαιριστής που ανήκει σε μια ομάδα, μπορεί να ανοίγει την πόρτα όποτε θέλει και να φεύγει, διαλύοντάς τη ψάχνοντας 100,200 ή 500 ευρώ περισσότερα για τη τσέπη του; Που το είδες αυτό, πες μας κι εμάς να το μάθουμε γιατί όχι μόνο το 1900 και το 2000, αλλά ούτε το 2016 γνωρίζω ομάδα που να συμβαίνει. Αν γίνεται σε κάποιον ποδοσφαιρικό πλανήτη και δεν το έχουμε μάθει κι εμείς οι γήινοι «οπισθοδρομικοί», αυτός μάλλον θα ανήκει σε άλλον γαλαξία!
Τέλος ότι τα νεοφερμένα παιδιά έπαιξαν σε αδύναμες ομάδες με πολλά προβλήματα, αποτελεί από μόνο του πειστική δικαιολογία για κάποιον σχετικό με το ποδόσφαιρο ότι δεν διακρίθηκαν. Όπως επίσης δεν είδα κάπου να αναφέρεις ότι κάποια απ' αυτά τα παιδιά πέτυχαν μεγάλες διακρίσεις πανελληνίως και στέφθηκαν και πρωταθλητές σε ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα όπως αυτό της ΕΠΣΜ! Όπως επίσης ότι τα 500 καλύτερα ταλέντα του νομού που προανέφερες σε σχόλιο για τον Μυτακόπουλο, δυστυχώς ατύχησαν όλα και δεν βρέθηκαν στις τελικές επιλογές της Άρσεναλ! Αλλά αφού εσύ δεν πείθεσαι με τίποτα, κι αφού δεν σου αρέσει η δική μου καλή γνώμη γι' αυτά τα παιδιά, βγες λίγο παραέξω και κάνε μια ερώτηση σε παράγοντες, προπονητές και ποδοσφαιριστές άλλων ουδέτερων ομάδων που τα γνωρίζουν, έχουν άποψη και τα έχουν παρακολουθήσει, κι αν βρεις κάποιον σχετικό με ποδόσφαιρο να συμφωνήσει μαζί σου, τότε κι εγώ θα αποδεχτώ μετά χαράς τη δική σου άποψη και κριτική.(Συνέχεια)

Πέτρος Κάνος είπε...

(Συνέχεια)Κι επειδή τέλος απ' ότι καταλαβαίνω δικοί σου διακαείς πόθοι είναι να φανεί η απουσία των όσων αποχώρησαν απαξιώνοντας πανθομολογούμενα ικανούς, ταλαντούχους και εξελίξιμους ποδοσφαιριστές και η ομάδα να έχει κακή πορεία και αποτελέσματα τη φετινή χρονιά, θα σου υποσχεθούμε όλοι διοίκηση, προπονητές και παίκτες, ότι δυστυχώς δεν θα κάνουμε αυτή τη χάρη σε σένα και όσους άλλους κακεντρεχείς και κακοπροαίρετους έχουν παρόμοιες σκέψεις κι ελπίδες. Η ομάδα μας θα είναι καλή, αξιοπρεπής, ανταγωνιστική και θα έχει υψηλούς στόχους όπως έχει κάθε χρόνο.
*ΥΓ Ποιες οι διαφορές της περυσινής άμυνας με την φετινή, ώστε αφού δεν μπόρεσε να γελάσει ο κάθε πικραμένος πέρυσι, να το πράξει φέτος; Αν θυμάσαι πρόπερυσι η ομάδα διασύρθηκε σφόδρα σε όλα τα παιχνίδια σχεδόν με όλους τους λεγόμενους «ισχυρούς» και όχι μόνο, με ποδοσφαιριστές που εσύ θεωρείς σήμερα περιέργως, δυσαναπλήρωτες απώλειες. Τότε δεν είδα κανέναν Μπόμπο να κράζει κανέναν, ούτε πριν όπως κάνεις τώρα, ούτε κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου!

Ανώνυμος είπε...

Εχεις παρει κατι και τα λες αυτα ; Οφειλουν ακομη λεφτα στους παικτες οι προηγουμενες διοικησεις και ουτε τα αναφερεις. Οταν δεν ξερεις καποια πραγματα δεν θα αναφερεις παραμυθια. Η ομαδα χρωσταει στους παικτες οχι οι παικτες στην ομαδα. Γελοιοτητες γραφεις και εκτιθεσαι. Επειδη γραφεις πολλα πραγματα νομιζεις οτι εχεις και δικιο. Κρατα την γνωμη σου για εσενα γιατι εισαι και στην διοικηση φετος και γινεσαι ρεζιλι. Οσο για τα δοκιμαστικα στην Αρσεναλ που λες ενταξει ρε φιλε, και εγω αν ειχα λεφτα θα εστελνα τον γιο μου στα δοκιμαστικα της Γιουβεντους και αν δεν τον επαιρναν θα ειχα να λεω οτι τον εστειλα εκει. Πραγματικα εισαι ασχετος ποδοσφαιρικα. Και θα το καταλαβεις στην διαρκεια της χρονιας.

Ανώνυμος είπε...

Προπερσι η ομαδα ειχε πολυ καλους παικτες σε σχεση με περυσι απλα ο προπονητης ηταν ακαταλληλος. Απο περυσι στο χωριο εφυγαν Πεικος,Σταυρακακης στην αμυνα. Και η ομαδα στην ουσια εμεινε χωρις αμυντικο

Πέτρος Κάνος είπε...

Η ομάδα δεν οφείλει τίποτα σε κανέναν παίκτη, παίκτες της οφείλουν και θα οφείλουν μια ζωή σ' αυτήν, επειδή τα ξέρω σχεδόν όλα όντας πολύ κοντά στην ομάδα τα τελευταία χρόνια, γι' αυτό στο είπα και θα στο ξαναλέω μέχρι να το καταλάβεις, αλλά επειδή μάλλον δεν έχεις κάνει ούτε παίκτης, ούτε διοίκηση παρά μόνο φίλος δυσαρεστημένων με το μυαλό τους παικτών, δεν περιμένω να στρίψεις και να το καταλάβεις. Απλά στο ξαναναφέρω μήπως λέγε λέγε σου μείνει και κάτι χρήσιμο, γιατί με το μυαλό που έχεις και τον τρόπο που σκέφτεσαι, δεν νομίζω να βρεις και πολλές άκρες στην ζωή σου και τα πολύ απλά και σαφή θα σου φαίνονται εντελώς ακατανόητα. Ξέρεις βλέπω και τις οικονομικές δυνατότητες των οικογενειών των παικτών και η πιο πλούσια οικογένεια της χώρας ήταν αυτή του Θάνου, ώστε αυτός να περάσει όλα τα τεστ και να βρεθεί στα τελικά. Ότι είσαι μεσανυκτάκιας αυτό πλέον είναι αναμφισβήτητο, και δυστυχώς για σένα όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, κι αυτό είναι το πιο σκληρό και το πιο δύσκολο. Κοίτα να συνέλθεις για να μπορέσεις να βοηθήσεις πρώτα τον εαυτό σου και μετά τους φίλους παίκτες που αγαπάς και υπερασπίζεσαι χωρίς λόγο και αιτία στις λάθος επιλογές τους. Σίγουρα ως φίλοι χρειάζεται να τους στηρίζουμε ακόμα και στα δύσκολα, αλλά δεν θα κάνουμε και το μαύρο άσπρο για να κάνουμε χατήρια και να ενισχύσουμε τον εγωιστικό αντίλογό μας. Και θα στο ξαναπώ ότι και τα δύο παιδιά που έφυγαν και περισσότερο ο Καμπούρης για ευνόητους πέραν του ποδοσφαίρου λόγους, ήταν και είναι από τα λατρεμένα παιδιά για μένα. Όμως άλλο το ένα κι άλλο το άλλο, άλλο το δίκιο κι άλλο το άδικο... Ξεπέρασε την σύγχιση που σε διακρίνει μήπως και καταλάβεις τι είναι σωστό και τι όχι σ' αυτή τη ζωή, μήπως και γίνεις τελικά ένας πολύ καλός και χρήσιμος φίλος γι' αυτά τα παιδιά. Έτσι όπως σκέφτεσαι μόνο κακές υπηρεσίες μπορείς να τους προσφέρεις...
Μόνο ο Σταυρακάκης έφυγε από την άμυνα και ο τερματοφύλακας που εμείς πιστεύουμε ότι πήραμε καλύτερο, ο Πέικος έπαιξε συνολικά 10 ματς και τα 7 απ' αυτά στα χαφ, ενώ τον Δεκέμβρη αποτέλεσε παρελθόν από την ομάδα γιατί μάλλον κι αυτό το κακοπροαίρετο μυαλό σου δείχνει να το παραβλέπει...

Πέτρος Κάνος είπε...

Κράτα λοιπόν την πεσιμιστική άποψή σου για σένα, να κρατήσω κι εγώ τη δική μου, κι εδώ θα είναι δημόσια να κριθούν και οι δύο. Σε παρακαλώ όμως άσε στην ησυχία τους και τα παιδιά που έφυγαν και τα παιδιά που ήρθαν, γιατί μόνο κακό προκαλείς με τις λαθεμένες στην πρώτη περίπτωση και τουλάχιστον ασεβείς στη δεύτερη κρίσεις και απόψεις σου. Μπήκες λαθραία σε ξένα οικογενειακά «χωράφια», που ούτε ξέρεις, ούτε μπορείς να φανταστείς τι έχει ζήσει και περάσει ο καθένας σ' αυτά!

Ανώνυμος είπε...

Οταν μια διοικηση στην αρχη της χρονιας συμφωνει με εναν παικτη 1300 ευρω π.χ και του δινει 1000 του οφειλει λεφτα ναι η οχι; Στο λεω τοσο απλα που και σχολειο να μην εχεις τελειωσει θα το καταλαβεις. Και δεν αναφερομαι σε συγκεκριμενη περιπτωση παικτη. Σχεδον ολοι περυσι δεν πηραν τα χρηματα που συμφωνησαν. Αν εχεις προβλημα τοτε κανω πισω. Ρωτησε εναν-εναν τα παιδια που ηταν περυσι και αν δεν χρωσταει λεφτα η διοικηση απο περυσι καντο ποστ με υπογραφες των παικτων δημοσια. Αν δεν θελεις να το δεχτεις τοτε κοιτα στον καθρεφτη και μιλα με τον εαυτο σου, ισως πιστεψει ο καθρεφτης αυτα που θα λες.

Πέτρος Κάνος είπε...

Λοιπόν επειδή πολύ το τεντώσαμε σε μια κουβέντα που δεν έκανε σοφότερο κανέναν μας, θα σου κλείσω με τον δικό σου τρόπο. Ρώτησα τον καθρέφτη λοιπόν κι αυτός μου είπε να πω στο φίλο που κάνει μπακαλίστικους λογαριασμούς που περιλαμβάνουν μόνο βασικές πράξεις όπως η αφαίρεση, ότι η συγκεκριμένες συμφωνίες έχουν ισχύ όταν τηρούνται απόλυτα κι από τις δύο πλευρές που την έκαναν. Όπότε δεν φτάνουν μόνο η πρόσθεση και η αφαίρεση για βγάλεις στο τέλος ποιος ήταν συνεπής και ποιος όχι, θα χρειαστείς και πολλαπλασιασμούς και διαιρέσεις. Οι συμφωνίες λοιπόν γίνονται συνήθως τουλάχιστον με δύο πλευρές, κι απ' αυτές τις συμφωνίες απορρέουν και για τους δύο δικαιώματα και υποχρεώσεις, όχι μόνο δικαιώματα και στο λέω απλά πάλι με τον δικό σου τρόπο, επειδή εσύ μιλάς μόνο για δικαιώματα της μιας πλευράς και μόνο υποχρεώσεις της άλλης και κάνεις μια εύκολη κι απλοϊκή σούμα.
Υποχρέωση λοιπόν της μιας πλευράς, του ποδοσφαιριστή στην περίπτωσή μας είναι να συμμετέχει σε όλες τις προπονήσεις, τους αγώνες και τις δραστηριότητες της ομάδας, βοηθώντας στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί και κάνοντας κάθετι δυνατό με γνώμονα το αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό συμφέρον της για να έχει αυτή και κάποια έσοδα πέραν των οικιοθελών οικονομικών συνδρομών των ανθρώπων της εκάστοτε διοίκησης και όχι μόνο τα πάγια και τα έξτρα έξοδα, ώστε να μπορεί να ανταπεξέρχεται οικονομικά, να λειτουργεί όπως απαιτείται σε μια οργανωμένη ομάδα και να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της ως η άλλη πλευρά των συμφωνιών που προαναφέραμε. Σε ότι αφορά τις υποχρεώσεις των διοικήσεων -όχι της ομάδας που δεν είναι κερδοσκοπική εταιρεία και η οποία προυπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει γι' αυτό σου λέω ότι αυτή δεν χρωστά σε κανέναν- θα μπορούσα να δεχτώ κριτική αν μου μιλούσες για κακοδιοίκηση, άσχημα αποδυτήρια, ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή, αδιαφορία απέναντι στους ποδοσφαιριστές κτλ κτλ και όχι ότι δεν πλήρωσε 100,200 ή 500 ευρώ τα οποία αν ψαχτείς με τα παραπάνω θα δεις ότι δικαίως έπραξε και δεν πλήρωσε. Υπάρχει η ιδιαιτερότητα σε συλλογικές προσπάθειες, καθετί καλό να έχει την πατρότητα όλων, ενώ καθετί κακό να ψάχνει για πατέρα! Και στη μια περίπτωση όμως και στην άλλη το αποτέλεσμα θετικό ή αρνητικό διαβάζεται στο κεφάλι του συνόλου, έστω κι αν στη δεύτερη περίπτωση τις περισσότερες φορές υπάρχει ορφάνια. Θα σου το κλείσω με μια ρητορική όσο και ουσιαστική ερώτηση: Αν πχ η ομάδα πήγαινε τελικό κυπέλλου αυτά τα ±1500 ευρώ που δεν δόθηκαν για τους παραπάνω λόγους θα υπήρχε η δυνατότητα να δοθούν έστω και με την όποια ασυνέπεια των ποδοσφαιριστών στις υποχρεώσεις τους; Ποιος φταίει γι' αυτό; Και οι ποδοσφαιριστές ξένοι ή γηγενείς που απαιτούν αμοιβές προφανώς πιστεύοντας στην υψηλή αξία τους, δεν έχουν ευθύνη για την απώλεια αυτών πχ των 1500 ευρώ μαζί με όλους τους υπόλοιπους διοίκηση και προπονητές; Να μην το τραβήξω και πω και για τα play offs, αναφέρω μόνο το κύπελλο στο οποίο βρέθηκαν οι Αμπελειές, ομάδα υποδεέστερη από μας φαντάζομαι να συμφωνείς... Η αξία λοιπόν όσων συμμετέχουν σ' έναν σύλλογο δεν βγαίνει από το ποσό που ξεστομίζει ο καθένας τους ως απαίτηση, προκύπτει από μια σειρά παραγόντων που μερικούς προανέφερα παραπάνω και μάλλον εσύ δεν μπήκες ποτέ στο κόπο να σκεφτείς ως «προηγμένος» ποδοσφαιρικά.
Πες μου λοιπόν έναν απόλυτα συνεπή σε όσα σου προανέφερα από τις δύο πλευρές, για να σου πω ποιος είναι ο ασυνεπής. Δυστυχώς σ' αυτή τη ζωή όλοι έχουμε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας, αλλά ακόμη πιο δυστυχώς προτιμούμε να διεκδικούμε ότι δικαιούμαστε και παραβλέπουμε σχεδόν πάντα ότι υποχρεούμαστε. Ελπίζω να κατάλαβες ότι η πράξη 1300-1000 από μόνη της ξεκάρφωτη είναι ατυχής.
Οι μόνοι χαμένοι στο τέλος κι αυτό να το καταλάβεις είναι οι ερασιτέχνες παράγοντες που μόνο ξοδεύουν από το υστέρημά τους πληρώνοντας εξ ολοκλήρου το μάρμαρο και ακούν από ανευθυνουπεύθυνους σαν κι εσένα να τους λένε ασυνεπείς, ξεφτίλες και αφερέγγυους... Το μόνο κέρδος τους κι αυτό είναι το τελικό ζητούμενο γι' αυτούς, είναι να υπάρχουν ομάδες σε όλα τα χωριά, ώστε να μπορούν τα παιδιά μας να ξύνουν την ψώρα τους χωρίς έξοδα και δυσκολίες.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν μπομπο διάβασε τη γράφεις και θα καταλάβεις γιατί δεν είσαι για την Πελλα

Ανώνυμος είπε...

Ησουν εσυ μπροστα στην συμφωνια που εκαναν; Αν δεν ησουν τοτε μην τα λες αυτα εκτιθεσαι. Δηλαδη εχεις βαλει ορο σε κανεναν φετος οτι συμφωνα με την αποδοση σου στην διαρκεια της χρονιας θα παρεις και τα αναλογα χρηματα; Πρωτακουστα πραγματα απο μελος διπικησης. Εχει ερθει παικτης για να μιλησει με την διοικηση και συμφωνησε οτι θα παρω χρηματα αναλογα με την αποδοση μου; χαχα ωραιος εισαι!

Πέτρος Κάνος είπε...

Υπάρχει μάλλον σοβαρό θέμα και κατανόησης των όσων γράφονται και της πραγματικότητας συν τοις άλλοις. Άστο ρε φίλε, άσε την ομάδα μας στην ησυχία της και πήγαινε να γίνεις μάνατζερ των παικτών της καρδιάς σου! Θα ζητάς από τους συλλόγους τα χρήματα της αξίας τους που εσύ νομίζεις ότι αξίζουν με το μυαλό σου, χωρίς καμία υποχρέωση, χωρίς ευθύνες για κανέναν και τίποτα απ' αυτούς. Απλά θα αμοίβονται όσα ζητάνε γιατί έτσι θα γουστάρουν αυτοί και συ ο μάνατζερ τους! Ο αμοιβόμενος είναι σαν τον εργαζόμενο για να στο κάνω πιο «ψιλά», μήπως το καταλάβεις πιο εύκολα, αν και μάλλον δεν διακρίνω τέτοια διάθεση από σένα. Υπάρχει εργοδότης που δίνει σε εργαζόμενο χρήματα έτσι αέρα πατέρα, γιατί του τα ζήτησε ο εργαζόμενος, χωρίς αυτός να παράγει κάποια οφέλη για την επιχείρηση και χωρίς να έχει υποχρεώσεις απέναντι σ' αυτή; Να πηγαίνει όποτε κι αν θέλει στη δουλειά, να δουλεύει όσο γουστάρει, να δημιουργεί προβλήματα και ζημιές, η επιχείρηση να μην βγάζει ούτε τα κόστη και στο τέλος να ζητά και να παίρνει ατόφια και αδιαμαρτύρητα τα χρήματα που ζήτησε και συμφώνησε! Αν ήταν να μην παράγει οφέλη στην επιχείρηση, ο εργοδότης θα έπαιρνε μόνο αμισθί εργαζομένους, χωρίς να ξοδεύει κεφάλαια, κι ας πήγαινε κατά διαόλου η επιχείρηση. Έτσι και στο ποδόσφαιρο, γιατί η κάθε διοίκηση να ξοδεύει ένα σωρό χρήματα σε ποδοσφαιριστές απ' αυτά που δεν της περισσεύουν, στερώντας τα πολλές φορές κι από την οικογενειά της και να μην πάρει μη αμοιβόμενους ποδοσφαιριστές και να παλεύει κάθε χρόνο αποκλειστικά και μόνο για την παραμονή της, ή ακόμα κι αν πέσει κατηγορία για την επιβίωσή της. Εσύ που κατέχεις καλά το σύγχρονο ποδόσφαιρο, ξέρεις να συμβαίνει πουθενά αυτό να μας φωτίσεις κι εμάς τους οπισθοδρομικούς; Λοιπόν φίλε είσαι εκτός τόπου και χρόνου και στο ξαναλέω εντελώς φιλικά, αναθεώρησε για να προσφέρεις κάποιες καλές υπηρεσίες στον εαυτό σου, στους φίλους ή αν πρόκειται για συγγενείς στην οικογένειά σου...
Θεωρώ ότι το θέμα εξαντλήθηκε και ότι γραφτεί από δω και πέρα θα είναι πολλαπλή επανάληψη που θα κουράζει, κι εμάς και όσους μας διαβάζουν.

Ανώνυμος είπε...

τελικα αυτος ο μπομπος μαλλον κουτσουμπας επρεπε να λεγετε.απ τη μια δεν θελει να διοικησει απ την αλλη βγαζει και γλωσσα.αφου ρε φιλε κουτσουμπα θελεις να μοιραζεις λεφτα γιατι δεν ανελαβες την ομαδα τον ιουνιο να πληρωσεις τα χρεωστουμενα και να φερεις και 10 παικτες των 4-5 χιλιαδων να σε κανουμε ολοι πιπες;τοσο απλα ειναι τα πραγματα κι εσυ τα δυσκολευεις.αλλα μαλλον μονο μεγαλη γλωσσα εχεις κι απο τσεπη τπτ.κατσε και βρασε στο ζουμι σου και πηγαινε να παρακολουθεις το μανδαλο την χαλκηδωνα και τις αμπελιες που θα παιζουν οι παικτες της καρδια σου και ασε τον μεγα καταμερος.δεν δικαιουσαι δια να ομιλεις.εσυ παλι πετρο απ την αλλη εισαι σαν τον συριζα.προσπαθεις να μας πεισεις για καποια πραγματα προσπαθωντας κατα βαση να πεισεις τον εαυτο σου.κι εμεις οι απ εξω περιμενουμε να δουμε και να κρινουμε ευχομενοι οτι το καλυτερο.

Ανώνυμος είπε...

Σου ειπε κανενας οτι με το ζορι πρεπει να δωσει τα λεφτα η διοικηση ; Εχεις θεματα μαλλον και σε πειραζει επειδη αμοιβονται καποιοι ποδοσφαιριστες. Οταν ενας ποδοσφαιριστης συμφωνει 1000 ευρω με την διοικηση στην αρχη της χρονιας θα παρει 1000 ευρω. Αν δεν θελει η διοικηση δεν τον παιρνει. Αν δεν μπορει να του τα δωσει η δει στην διαρκεια της χρονιας οτι δεν τα αξιζει, μπορει να του δωσει τα μισα και τον χειμωνα να τον διωξει. Αυτο γινεται παγκοσμιως! Αν εσυ τωρα θελεις να αλλαξεις τα δεδομενα τοτε οκ. Κακως εγινες παραγοντας.

Πέτρος Κάνος είπε...

Πάλι εκτός θέματος ο Μπόμπος, με μεγάλες δυσκολίες κατανόησης απλών εννοιών και μόνο τα ποδοσφαιρικά δεδομένα του δικού του μυαλού μας παρουσίαζει! Απευθύνσου σε κάποιον επαγγελματία ή ημιεπαγγελματία ποδοσφαιριστή να ακούσεις την γνώμη τους γι' αυτά που λες, μήπως και το καταλάβεις καλύτερα και πιο εύκολα. Δεν είπε κανείς ότι δεν είναι καλοί ποδοσφαιριστές, άλλωστε είναι επιλογές της εκάστοτε διοίκησης και του προπονητή για την ομάδα μας προκειμένου αυτή να ενισχυθεί ώστε να πετύχει τους στόχους της. Όταν κάνει κάποιος μια οικονομική συμφωνία έχει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του και δεν κρίνεται στο τέλος ή το Δεκέμβρη όπως λες η αξία του, κρίνεται το τι συνολικά πρόσφερε και δεν πρόσφερε απ' αυτά που μπορούσε, κι αυτά που απαίτησε και τελικά παρουσίασε βάση της αξίας του.
Νομίζω στο προηγούμενο σχόλιο στο έκανα τόσο λιανά απ' όλες τις απόψεις και ότι ξαναγράψουμε κουράζει...
Ρε συ 11:06 γιατί αν καταλαβαίνω καλά, προφανώς αναφέρεσαι στα σχόλιά μου για τα νεοφερμένα παιδιά της ομάδας μας, δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν, απλά παραθέτω τα αγωνιστικά και συστατικά τους δεδομένα καθώς και τις προσδοκίες που έχει η ομάδα απ' αυτούς, όπως και την εμπιστοσύνη που του περιέβαλε ώστε να αποτελέσουν τις φετινές προσθήκες της για να διεκδικήσει και να πετύχει τους στόχους της. Και εγώ είμαι πεπεισμένος δεν τα λέω για να πείσω τον εαυτό μου, ότι αν είναι όλοι υγιείς, προσαρμοστούν και έχουν αυτοπεποίθηση, με το βάση το ταλέντο τους μπορούν να διακριθούν. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους νεοφερμένους, αλλά σε όλους τους ποδοσφαιριστές μας. Δεν είπα ότι η ομαδα μας θα τα σαρώσει όλα σε Ελλάδα και Ευρώπη και θα «μαγέψει» το σύμπαν, είπα να εμφανιστεί αξιοπρεπής και ανταγωνιστική και γιατί όχι να μην κατακτήσει και κάποιον τίτλο ή μια υψηλή διάκριση για τα ερασιτεχνικά δεδομένα του παραπαίοντος ποδοσφαιρικά νομού μας. Μακάρι να ήμουν σαν το ΣΥΡΙΖΑ, να είχα σαρώσει όλες τις εκλογές και τα δημοψηφίσματα με περίπατο! Δυστυχώς είμαι σαν στην ΝΔ με τρεις χαμένους τελικούς και πολλές ατυχίες στα play offs! :D

Ανώνυμος είπε...

Επαγγελματίας ποδοσφαιριστης επι 7 χρονια ειμαι.

Πέτρος Κάνος είπε...

Αν και μ' αυτά που γράφεις στα σχόλια δεν πρέπει καν να έχεις σχέση με το ποδόσφαιρο, εντούτοις και να δεχτώ ότι είσαι επαγγελματίας 7 χρόνια, είτε δεν θα είχες ποτέ καμία οικονομική συμφωνία με κανονικά χρήματα και με κανονική ομάδα, είτε σε κανένα φιλανθρωπικό σωματείο σαν τις "Άσπρες Πεταλούδες" θα αγωνίστηκες.
Αν είσαι λοιπόν επαγγελματίας, ίσως θα σου είναι πιο βολικό Μπόμπο αντί να μπαίνεις στον κόπο να ψάχνεις επαγγελματία ποδοσφαιριστή να ρωτήσεις, να δεις σ' ένα από τα επαγγελματικά συμβόλαια της καριέρας σου τους όρους που γράφει και μετά αναρωτήσου μόνος σου τι θα σου πει ο εαυτός σου για ότι έγραψες μέχρι τώρα.
Όσο αφορά αμοιβόμενο ή μη αμοιβόμενο ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή:
1.ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού μεταξύ ομάδος και ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή που να αφορά την καταβολή οιασδήποτε αμοιβής στον ποδοσφαιριστή για την παροχή υπηρεσιών του.
2.Για την ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή σε ομάδα (ερασιτεχνικό σωματείο) απαιτείται η συγκατάθεση της ομάδας (ερασιτεχνικού σωματείου) στο οποίο ανήκει ο ποδοσφαιριστής. ΔΕΝ αρκεί απλά η βούληση του αθλητή να αποχωρήσει από το σωματείο.
Η ομάδα μας κατά περιόδους έχει συντάξει ιδιωτικά συμφωνητικά για να μην βγαίνουν έπειτα ποδοσφαιριστές και οι συν αυτώ Μπόμποι και λένε διάφορα περίεργα και άσχετα, αλλά λόγω της ρητής απαγόρευσης ποτέ δεν τα χρησιμοποίησε. Άλλωστε αν υπάρχει η καλή πίστη κι από τις δύο πλευρές και αντιλαμβάνονται υπεύθυνα δικαιώματα και υποχρεώσεις, περιττεύουν τα ιδιωτικά συμφωνητικά.
Και κλείνοντας να σου δώσω και ένα πρότυπο συμφωνητικού, για να πάρεις μια γεύση για τους όρους μιας οικονομικής συμφωνίας πως γίνεται για να μαθαίνεις έστω και στον 8ο χρόνο επαγγελματικής ενασχόλησης σου με το ποδόσφαιρο...

Σήμερα ………………………………… ο σύλλογος ήρθε σε οικονομική συμφωνία με τον ελεύθερο ποδοσφαιριστή …………………………………………....................... και συμφώνησαν, αυτός να αγωνίζεται στον σύλλογό μας για την αγωνιστική περίοδο 2011-2012 με τους εξής οικονομικούς όρους:

Πέτρος Κάνος είπε...

1. Συνολικά ο ποδοσφαιριστής θα εισπράξει το ποσό των .………. αγωνιζόμενος τουλάχιστον στο 90% των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων(κύπελλο-πρωτάθλημα) βάσει του φετινού αγωνιστικού προγράμματος, καθώς και στο 75% των προπονήσεων και φιλικών αγώνων και οποιονδήποτε άλλων αγωνιστικών υποχρεώσεων ή εκδηλώσεων του συλλόγου μας, κατ’ εξαίρεση τραυματισμού σε δραστηριότητες του συλλόγου ή ανωτέρας βίας.
2. Το παραπάνω ποσό αναλογεί βάσει της συμφωνίας στο ποσό των ………….. ανά αγώνα, λαμβάνοντας υπόψη το περσινό αγωνιστικό πρόγραμμα.
3. Επίσης συμφωνήθηκε κι από τις δύο πλευρές ποδοσφαιριστή και σωματείο, να του προκαταβληθεί τον ποσό των ……….. που αναλογεί σε ...…… επίσημους αγώνες.
4. Προέκυψαν και εκτός προγράμματος έξοδα …… για να μπορέσει ο ποδοσφαιριστής να πάρει την ελευθέρας του, τα οποία βαρύνουν τον ποδοσφαιριστή και συμψηφίζονται στην συνολική οικονομική συμφωνία που κάναμε και αναλογούν σε …… επίσημους αγώνες.
5. Ο σύλλογος δεσμεύεται να παρέχει στον ποδοσφαιριστή χωρίς καμία οικονομική συμμετοχή αυτού, κάθε πρόσφορο και αναγκαίο μέσο ή είδος αθλητικού ή βοηθητικού ιατρικού υλικού, ώστε αυτός να αθλείται και να αγωνίζεται απρόσκοπτα για όλη την αγωνιστική περίοδο. Μοναδική εξαίρεση τα ποδοσφαιρικά παπούτσια, για τα οποία ο σύλλογος δύναται να διαθέσει στον ποδοσφαιριστή το ποσό των 60€, ποσό που καλύπτει εξ’ ολοκλήρου σύμφωνα με έρευνα αγοράς, την αγορά επώνυμων και καθόλα ποιοτικών παπουτσιών.
6. Ο ποδοσφαιριστής θα πληρώνεται αγωνιζόμενος μηνιαία, ή 2μηνιαία, ή 3μηνιαία ή 6μηνιαία ή ανά προσυμφωνημένο αριθμό δόσεων ή επίσημων αγώνων με την προϋπόθεση οι 2 τουλάχιστον εξ αυτών, να είναι εντός έδρας.
7. Ο σύλλογος δεσμεύεται για την καταβολή στον ποδοσφαιριστή, του 80% της συνολικής αρχικά συμφωνηθείσας ετήσιας αμοιβής, με την ολοκλήρωση του 75% των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων σε κύπελλο και πρωτάθλημα συμψηφιστικά. Το δε υπόλοιπο 20% θα καταβάλλεται εφάπαξ, με την ολοκλήρωση όλων των επίσημων και ανεπίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων του συλλόγου στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου.
8. Σε περίπτωση ανόδου του συλλόγου μας σε Εθνική Κατηγορία, ο ποδοσφαιριστής θα λάβει πριμ ανόδου 500€ αγωνιζόμενος τουλάχιστον στο 80% των επίσημων αγώνων και συμμετέχοντας τουλάχιστον στο 75% των υπόλοιπων αγωνιστικών υποχρεώσεων ή εκδηλώσεων του συλλόγου. Στη δε περίπτωση κατάκτησης του κυπέλλου θα λάβει πριμ κατάκτησης 200€ αγωνιζόμενος τουλάχιστον στο 80% των αγώνων του θεσμού και συμμετέχοντας τουλάχιστον στο 75% των υπόλοιπων αγωνιστικών υποχρεώσεων ή εκδηλώσεων του συλλόγου. Και στις δύο περιπτώσεις όταν δεν συμπληρώνει τα παραπάνω ποσοστά συμμετοχής, τα πριμ θα καταβάλλονται και πάλι στον ποδοσφαιριστή, όμως μειωμένα πάντα σε συνάρτηση και αναλογικά με το ποσοστό της αγωνιστικής συμμετοχής του στους δύο επίσημους θεσμούς και του αντίστοιχου ποσοστού συμμετοχής του, στις υπόλοιπες αγωνιστικές υποχρεώσεις και εκδηλώσεις του συλλόγου.

Πέτρος Κάνος είπε...

9. Σε περίπτωση εν αντιθέσει, μη επίτευξης των αγωνιστικών και συνεπεία αυτών και των οικονομικών στόχων του συλλόγου, στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου ο σύλλογος θα προβεί στην εφάπαξ περικοπή 20% της αρχικά συμφωνηθείσας ετήσιας αμοιβής του ποδοσφαιριστή. Στη δε εσχάτη περίπτωση υποβιβασμού του συλλόγου, αυτομάτως περικόπτεται εξ’ ολοκλήρου το υπολοιπόμενο ποσό όσο κι αν είναι αυτό, της αρχικά συμφωνηθείσας ετήσιας αμοιβής του ποδοσφαιριστή.
10. Επίσης για κάθε πειθαρχικό ή αγωνιστικό παράπτωμα (αδικαιολόγητη αποβολή, αδικαιολόγητη απουσία από αγωνιστικές υποχρεώσεις ή εκδηλώσεις, πρόκληση επεισοδίου σε επίσημο, φιλικό αγώνα ή προπόνηση, ανάρμοστη συμπεριφορά σε παράγοντα, προπονητή, ποδοσφαιριστή, φίλαθλο του δικού μας ή αντίπαλου συλλόγου κτλ κτλ) που θίγει ή βλάπτει το πρεστίζ και την αγωνιστική πορεία του συλλόγου, ο ποδοσφαιριστής θα τιμωρείται με πρόστιμο ανάλογο της σοβαρότητας του παραπτώματος, που θα αρχίζει το ελάχιστο από τα 30€ και θα μπορεί να φτάσει το αυστηρότερο μέχρι και την διακοπή της αγωνιστικής συνεργασίας και την πλήρη ακύρωση μονομερώς από το σύλλογο της αρχικής οικονομικής συμφωνίας.
11. Από ιατρικής πλευράς σε περίπτωση τραυματισμού, ο σύλλογος υποχρεούται να του παρέχει τα απαραίτητα(ιατρός, θεραπεία, φυσικοθεραπείες, γυμναστήριο). Ο σύλλογος έχει προβεί σε συμφωνία-σύμβαση για την αγωνιστική περίοδο 2011-12, με ιατρείο, νοσοκομείο, φυσικοθεραπευτήριο, γυμναστήριο και τα έξοδα κάθε εξέτασης, θεραπείας ή αποθεραπείας πέραν των συμβεβλημένων, θα βαρύνουν αποκλειστικά και μόνο τον ποδοσφαιριστή.
12. Με την λήξη όλων των αγωνιστικών υποχρεώσεων του συλλόγου για την περίοδο 2011-12, ο ποδοσφαιριστής μένει ελεύθερος χωρίς καμία δέσμευση και απαίτηση από τον σύλλογο και το αντίστροφο.

Ανώνυμος είπε...

Τα αυτονοητα καθεσαι μου δειχνεις ; Εισαι με τα καλα σου ; Σου ειπα παραπανω οτι η ομαδα χρωσταει σε ποδοσφαιριστες χρηματα. Τα χρωσταει γιατι τα παραπανω που εστειλες εσυ ο πονηρος τα εχουν πραξει. Σε ερασιτεχνικο επιπεδο δε, η διοικηση ερχεται προφορικα σε συμφωνια με τον ποδοσφαιριστη και ουτε τα μισα απο αυτα που ισχυουν σε επαγγελματια δεν χρειαζεται να τηρησει ο παικτης. Εχεις σοβαρο προβλημα κατανοησης.

Πέτρος Κάνος είπε...

Μετά από πολύ κόπο, τουλάχιστον ονόμασες "αυτονόητα" όσα πριν με διάφορους τρόπους και παραδείγματα σου είχα αναφέρει, κι αυτό είναι ένα μικρό κέρδος.
Το παραπάνω συμφωνητικό είναι ένα απλό ερασιτεχνικό ιδιωτικό συμφωνητικό και οι όροι του είναι δουλειά και εμπειρία αρκετών χρόνων. Δε νομίζω φυσικά ότι καλύπτει όλες τις περιπτώσεις, αλλά τουλάχιστον διασφαλίζει σε αρκετά μεγάλο βαθμό τα συμφέροντα εξίσου και των δύο πλευρών. Τα επαγγελματικά συμφωνητικά-συμβόλαια δεν έχουν φυσικά καμία απολύτως σχέση μ' αυτό, όχι γιατί ως άσχετος λες ότι σε επαγγελματία δεν ισχύουν ούτε τα μισά, αλλά γιατί είναι ιδιαίτερα πολυσύνθετα και περίπλοκα, με όρους και δεσμεύσεις με καθαρά νομική ισχύ και κυρώσεις, που περιορίζουν σε πάρα πολλές περιπτώσεις ακόμα και τις ατομικές ελευθερίες! Το να βγαίνει οικονομικά χαμένη μια βιώσιμη και εξιοπρεπής εταιρεία από έναν «εργαζόμενο» ειλικρινά δεν το έχω ξανακούσει από κανέναν άλλον εκτός από σένα, γιατί εμμέσως αυτό λες όταν λες τόσα είπαμε το καλοκαίρι του περασμένου έτους, αυτά απαιτώ να πάρω την άνοιξη του επόμενου και δεν μου καίγεται καρφί για ότι έχει μεσολαβήσει και συμβεί σε όλη τη χρονιά, τόσο σε σένα σε συνάρτηση με το σύλλογο, όσο και στο σύλλογο σε συνάρτηση με σένα. Όλα παραγράφονται και ζητάμε να πάρουμε μόνο τα λεφτά.
Τα συμφωνητικά όπως σου προείπα ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ από την ΕΠΟ για ερασιτεχνικές ομάδες, όμως αυτό δεν αναιρεί ότι υπάρχουν καταρχήν αμοιβόμενοι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και δεύτερον και ουσιαστικότερο που σου είπα και στο προηγούμενο σχόλιο, ότι «αν υπάρχει η καλή πίστη κι από τις δύο πλευρές και αντιλαμβάνονται υπεύθυνα δικαιώματα και υποχρεώσεις, περιττεύουν τα ιδιωτικά συμφωνητικά».
Επειδή λοιπόν εγώ ο «πονηρός» αλλά και «αγαθός», πιστεύω ότι υπάρχει τις περισσότερες φορές καλή πίστη και οι δύο πλευρές γνωρίζουν δικαιώματα και υποχρεώσεις, στο τέλος θεωρώ ότι δεν θα υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα ούτε για το σύλλογο, ούτε και για τον ποδοσφαιριστή και καμία αντιδικία μεταξύ τους. Αν η μία από τις δύο πλευρές επιδείξει ανευθυνότητα, τότε λογικό και μοιραίο είναι να προκύπτουν και θέματα όπως αυτό που φαντάζεσαι ότι υπάρχει εσύ. Κι επειδή τα ξέρεις όλα, σου ξέφυγε μάλλον κουτοπόνηρα να ψάξεις ή να δεις αν τα έχουν πράξει όλα υπεύθυνα και με συνέπεια και οι δύο πλευρές. Κι επειδή μάλλον βολεύεσαι με ότι γράφεις ή έχεις κοντή μνήμη, ή αν συμβουλεύεσαι κάποιον αυτός είναι κακός συμβουλάτορας.

Ανώνυμος είπε...

ρε μπομπο ποσα σου χρωσταμε ελα να σου τα δωσο να τελειονουμε γιατι οπως μιλας θα εχεις να περνεις καμια 30 ευρω