Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Πρώτη ήττα για τον ΓΑΣ Έδεσσας από τον Φ.Ο. Αριδαίας με 70-59

Την πρώτη του ήττα στο εφετινό πρωτάθλημα γνώρισε ο ΓΑΣ Έδεσσας καθώς ηττήθηκε από την ομάδα της Αριδαίας με 70-59.
Το παιχνίδι είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός ντέρμπυ. Δυνατές άμυνες, ανατροπές, ένταση, που ικανοποίησαν του φίλους του μπάσκετ που βρέθηκαν στο κλειστό της Αριδαίας.
Ο κόουτς του ΓΑΣ Λάζαρος Λούσης ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Μποζίνη, Βεκόπουλο, Δημητρόπουλο, Μαλλιάρη και Χαραλαμπίδη, ενώ ο κόουτς της Αριδαίας Παναγιώτης Βάτσης, με τους Αβραμίδη, Τοπαλίδη, Μπεγλόπουλο, Τζάτζη και Μακρόπουλο.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Ο ΓΑΣ κατάφερνε και έβρισκε το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι με τους Δημητρόπουλο και Χαραλαμπίδη, ενώ η ομάδα της Αριδαίας με τους Μακρόπουλο και Παπαβραάμ. Με τον νεαρό Μποζίνη να έχει περιορίσει την δράση του Αβραμίδη, ο ΓΑΣ κατάφερε να προηγηθεί  στο μισά της 2ης περιόδου με 16-18. Όμως μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο ΦΟΑ έκανε ένα επί μέρους σκορ 14-3, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να τελειώσει με 30-21 υπέρ του.
Στο δεύτερο ημίχρονο και παρά το γεγονός ότι ο ΓΑΣ Έδεσσας βελτίωσε την επιθετική του λειτουργία, η άμυνα του ήταν εκτεθειμένη, με αποτέλεσμα ο ΦΟΑ να προηγηθεί μέχρι και 18 πόντους, με πρωταγωνιστές τους Μακρόπουλο και Τοπαλίδη.
Με την έναρξη του τελευταίου δεκάλεπτου η ομάδα της Έδεσσας κατάφερε να «επιστρέψει» στην διεκδίκηση του αγώνα. Με πρωταγωνιστές στην επίθεση τους Δοδόπουλο, Τσολάκη και Χαραλαμπίδη και εκμεταλλευόμενος την έξοδο από το παιχνίδι των Μπεγλόπουλου και Τζάτζη λόγω φάουλ, ο ΓΑΣ  «ροκάνισε» την διαφορά που έφτασε στους 4 πόντους 60-56, τέσσερα περίπου λεπτά πριν την λήξη του αγώνα. Στην συνέχεια ο ΓΑΣ Έδεσσας υπέπεσε σε λάθη σε άμυνα και επίθεση, με αποτέλεσμα ο Φ.Ο. Αριδαίας να φτάσει στην νίκη με το τελικό 70-59.
Κακή εμφάνιση από την ομάδα της Έδεσσας που υπέπεσε σε πάρα πολλά λάθη κυρίως στην επίθεση της. Επίσης δεν εκμεταλλεύτηκε τις βολές από την «γραμμή της φιλανθρωπίας» καθώς είχε 10/24. 
Διαιτητές: Ντόγκας – Τζίμος.
Τα δεκάλεπτα:12-12, 30-21 (ημιχ), 56-41, 70-59 (τελικό).
Φ.Ο. ΑΡΙΔΑΙΑΣ: (Βάτσης): Κανονίδης, Αβραμίδης 9(1), Αμανίδης, Τοπαλίδης 18, Μήλης, Μπεγλόπουλος 5, Παπαβραάμ 6, Ζέρζης, Αλεξανδρόπουλος, Μακρόπουλος 23(1), Αργυρός 3, Τζάτσης 6(1).
ΓΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ: (Λούσης) Μποζίνης 2, Γεωργιάδης 3(1), Βεκόπουλος 3(1), Δημητρόπουλος 15, Μπίκου, Χαραλαμπίδης 16, Τσολάκης 9(2), Μαλλιάρης 4, Αδάμ, Δοδόπουλος 7.
  • Το Σάββατο 29/10 στις 20:30 το απόγευμα στο ΔΑΚ της πόλης μας, ο ΓΑΣ Έδεσσας αντιμετωπίζει τον ΑΟΚ Βέροιας, σε ένα παιχνίδι που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: