Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Η τροπολογία για τους συμβασιούχους που καταψήφισε το Συνέδριο της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ!

«Tα συνδικάτα πρέπει να ξεπεράσουν τις λογικές διαχωρισμού των εργαζομένων, είτε μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, είτε με βάση τους κλάδους, είτε με βάση τη σχέση εργασίας. Τα συνδικάτα να ανοίξουν ώστε να εκπροσωπούν όλους τους εργαζόμενους στον ίδιο χώρο, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας. Τα αιτήματα των συνδικάτων του δημόσιου τομέα να ξεκινούν από τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας και να διεκδικούν πρώτα και κύρια τα δημόσια αγαθά και τις υπηρεσίες (στα οποία περιλαμβάνεται και ο πολιτισμός) που ανήκουν στην πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού.»
Αυτην την τροπολογία κατέθεσε η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση στο προεδρείο του 12ου συνεδρίου της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, την υπερψήφισαν μόνο η ΕΑΚ και η ΔΑΣ. ΠΑΣΚΕ-Πρωτοπορία, ΔΑΚΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση καταψήφισαν. Μεταξύ αυτών που καταψήφισαν ήταν ο παλιός πρόεδρος και ο παλιός γραμματέας του Σωματείου Εκτάκτων! Γρήγορα ξεχνάει κανείς όταν περάσει «στην άλλη μεριά»…
Τη στιγμή που η ΑΔΕΔΥ έχει τον Νοέμβριο καταστατικό συνέδριο με βασικό ερώτημα να γράφονται οι συμβασιούχοι στα σωματεία. Τη στιγμή που άλλες Ομοσπονδίες, όπως η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, η ΠΟΕ ΟΤΑ, γράφουν τους συμβασιούχους στα σωματεία μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους. Τη στιγμή που το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναγνωρίζει (ξανά) ότι οι συμβασιούχοι κάθε μορφής εργασίας έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους μονίμους και τους αορίστου χρόνου. Τη στιγμή που στο δημόσιο δεν γίνονται πια προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, οι θέσεις καλύπτονται με κάθε λογής ελαστική εργασία (τελευταία και με μπλοκάκια!) και οι συνάδελφοι αυτοί κάνουν την ίδια δουλειά με όλους εμάς, και οφείλουμε όλοι μαζί να υπερασπιστούμε την εργασία μας. Τη στιγμή που γνωρίζουμε ότι, αν δίπλα μας ένας συμβασιούχος δουλεύει με 400 ευρώ, αυτό θα σημαίνει ότι αύριο ο δικός μας μισθός θα φτάσει τον δικό του κι όχι το ανάποδο.
Σε αυτές τις συνθήκες χρειαζόμαστε τα σωματεία να εκπροσωπούν όλους τους εργαζόμενους σε ένα χώρο, κι όχι να τους διαχωρίζουν με βάση την σχέση εργασίας (που δεν επιλέγεται καν από τον ίδιο τον εργαζόμενο, επιλέγεται από το κράτος). Για να είναι δυνατά τα σωματεία και να διεκδικούν εξίσου το δικαίωμα της εργασίας για όλους και όλες.
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση θα συνεχίσει να παλεύει για αυτό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: