Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Μητσοτάκης: Δε θα ψηφίσουμε τα μέτρα του Τσίπρα

"Το 4ο μνημόνιο έχει μπει από το παράθυρο και θα δεσμεύσει και τις επόμενες κυβερνήσεις", τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και δήλωσε: "Εγώ βίντεο σαν κι αυτά με τον Τσίπρα δε γίνομαι".
“Δεν θα ψηφίσουμε τα μέτρα του κ.Τσίπρα. Δεν θα ψηφίσουμε συνολικά το δημοσιονομικό πακέτο”, ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι “το 4ο μνημόνιο έχει μπει από το παράθυρο και θα δεσμεύσει και τις επόμενες κυβερνήσεις”.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στη τηλεόραση του ΑΝΤ1 δήλωσε ότι είναι διαρκές το αίτημα για εκλογές, όμως είπε ότι δεν συνδέονται με την αξιολόγηση η οποία θα πρέπει να κλείσει άμεσα.
«Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια να πείσουμε στη διαπραγμάτευση καθώς είναι υπερβολικές οι απαιτήσεις των δανειστών. Χρειάζεται άλλο σχέδιο η χώρα για επενδύσεις. Εμείς έχουμε αξιοπιστία στο θέμα των μεταρρυθμίσεων», υποστήριξε.
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως στο Βερολίνο διεκδίκησε να μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση και πρόσθεσε πως «είναι οξύμωρο να μας κατηγορεί η κυβέρνηση για αντιπατριωτική στάση διότι στο εξωτερικό φοράω πάντα την φανέλα της εθνικής Ελλάδος». Τόνισε πως ο ίδιος θα διεκδικήσει δημοσιονομικό χώρο και μικρότερα πλεονάσματα.
Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύθηκε πως δε θα υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο, αλλά επανέλαβε ότι δε θα δεχθεί παράνομες μονιμοποιήσεις και θα μειώσει τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων με το λόγο 1/5 προσλήψεις προς αποχωρήσεις “και πάντως χωρίς να μονιμοποιούμε κομματικό στρατό”, όπως είπε, σχολιάζοντας ότι υπάρχει λίπος στο δημόσιο από τον κομματικό στρατό του ΣΥΡΙΖΑ.
Εκτίμησε ότι δεν υπάρχει σήμερα πεδίο συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων και ιδίως με το ΣΥΡΙΖΑ, πλην των εθνικών θεμάτων, γεγονός για το οποίο απέδωσε την ευθύνη στον Αλέξη Τσίπρα.
“Δε χρειαζόμαστε μία νερόβραστη κυβέρνηση”, είπε περιγράφοντας την κυβέρνηση που θα σχηματίσει και επαναλαμβάνοντας ότι και με αυτοδυναμία θα επιδιώξει συνεργασίες.
“Δε με ενδιαφέρει πως θα μπω στο Μαξίμου, με ενδιαφέρει πως θα βγω από το Μαξίμου”, δήλωσε χαρακτηριστικά. Υπενθύμισε ότι ο ίδιος επί κυβερνήσεων Καραμανλή είχε διαφωνήσει με την ηπιότητα της ήπιας προσαρμογής, προσθέτοντας ότι ο Κώστας Καραμανλής “με καθυστέρηση έστω” είπε την αλήθεια στο λαό και πως “ο Γιώργος Παπανδρέου δεν πήρε χαμπάρι τι έγινε” για να καταλήξει: “Εγώ βίντεο σαν κι αυτά του Τσίπρα, με τις δηλώσεις που έκανε πριν γίνει πρωθυπουργός και τα όσα λέει σήμερα, δε γίνομαι”.
Στο ερώτημα εάν η ΝΔ θα κατέβει μόνη της στις εκλογές ή σε συνεργασία με κάποιο μικρότερο κόμμα, πχ το Ποτάμι, ο κ.Μητσοτάκης ξεκαθάρισε: “Η ΝΔ θα κατέβει μόνη της στις εκλογές, αλλά θα ανοίξουμε τις πόρτες και τα παράθυρα για να προσελκύσουμε νέα στελέχη και ιδέες. Έχω δεσμευθεί για ανανέωση στα ψηφοδέλτια”.
Τζανακόπουλος: Κινδυνολογία, καταστροφολογία και διαπιστευτήρια υποταγής στους δανειστές
Σε σχόλιο του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι το τρίπτυχο της παρέμβασης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι “κινδυνολογία, καταστροφολογία και διαπιστευτήρια υποταγής στους δανειστές”, προσθέτοντας ότι “η σημερινή συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη ήταν αποκαλυπτική του στρατηγικού αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η ΝΔ και ο ίδιος προσωπικά”.

Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: